GENEL - 27 Haziran 2023 Salı 15:43

Büyükşehir’in mezarlık içi ücretsiz ulaşım hizmeti tam not aldı

A
A
A
Büyükşehir’in mezarlık içi ücretsiz ulaşım hizmeti tam not aldı

Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin Şehir Mezarlığı içerisinde yaşlı, hasta ve engelli vatandaşlara ücretsiz ulaşım hizmeti, Kayserililerden tam not aldı.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin Şehir Mezarlığı içerisinde yaşlı, hasta ve engelli vatandaşlara ücretsiz ulaşım hizmeti, Kayserililerden tam not aldı.



Kayseri’de, Kurban Bayramı arifesinde vatandaşlar mezarlık ziyareti yaparken, Büyükşehir Belediyesi de halkın huzurlu bir şekilde kabir ziyaretlerini gerçekleştirmeleri için mezarlıklarda gerekli tüm tedbirleri aldı. Büyükşehir Belediyesi, Arife Günü ve Kurban Bayramı’nda vatandaşların rahat bir şekilde mezarlıklarda ziyaretlerini gerçekleştirebilmeleri için görevini aralıksız sürdürüyor. Bu çerçevede, Şehir Mezarlığı girişlerinde Büyükşehir’e ait 15 araçla engelli ve yaşlı vatandaşlara ücretsiz hizmet veriliyor. Kayserililer, Büyükşehir Belediyesi’nin Şehir Mezarlığı içerisinde yaşlı, hasta ve engelli vatandaşlara ücretsiz ulaşım hizmetinden çok memnun kaldılar. Hayatını kaybeden eşi için Şehir Mezarlığı’na geldiğini söyleyen yaşlı bir vatandaş, “Hizmet çok güzel, Allah razı olsun, götürdüler, getirdiler. Bayramınız mübarek olsun. İşiniz rast gelsin” derken, bu hizmetten çok memnun olduğunu söyleyen bir vatandaş ise, “Bu hizmet çok güzel, Allah devamını getirsin. Kimsenin yapmayacağı işi yapıyorlar. Herkesin bayramı mübarek olsun” diye konuştu.



Yaşlı babasını getirdiğini söyleyen bir vatandaş da, “Belediyemize çok teşekkür ederiz. Büyüklerimiz için bu hizmet çok iyi oluyor. Allah razı olsun, işleri güçleri rast gelsin. Bütün İslam âleminin ve özellikle Memduh başkana ve çalışanlarının bayramını kutluyorum” dedi. Yaşlı bir uluçınar da “Allah hükümetimize zarar vermesin. Beni getirdiler, götürdüler, işiniz rast gelsin. Allah’a emanet olun” diyerek dua ve temennide bulundu.



Büyükşehir Belediyesi’nin bu hizmeti vatandaşlardan tam not alırken, bayram dolayısıyla yakınlarının kabirlerini ziyaret eden vatandaşlar, Kur’an-ı Kerim okuyup, dua ediyor.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Edirne Edirne’de nehirlerde taşkın riski: Tunca ve Meriç Köprüsü ulaşıma kapatıldı EDİRNE (İHA) – Edirne’de artan su seviyesi nedeniyle Tunca ve Meriç Köprüsü tedbir amaçlı araç ve yaya trafiğine kapatıldı. Nehirlerdeki su seviyesi risk oluşturacak şekilde artmaya devam ederken, şehiriçinde ulaşımı sağlayan tarihi köprüler ikinci bir duyuruya kadar ulaşıma kapalı kalacak. Edirne’de son günlerde etkili olan yağışların ardından Meriç, Tunca ve Arda nehirlerinde su seviyeleri ciddi şekilde yükseldi. Açıklanan son verilere göre Arda Nehri’nde debi 558 metreküp/saniye seviyesine ulaştı. Tunca Nehri’nde debi 212 metreküp/saniyeden 193 metreküp/saniyeye gerilerken, iki nehrin birleşimiyle oluşan Meriç Nehri’nde debi pik noktada 1386 metreküp/saniyeye çıktı. İpsala’da ise ölçümler 1468 metreküp/saniye olarak kaydedildi. Edirne’nin Karaağaç Mahallesi’ne ulaşımın sağlandığı Tunca Köprüsü’nün tedbir amaçlı olarak araç ve yaya trafiğine kapatıldı. Meriç ile Tunca arasında kalan Ada bölgesinde ise kısmi taşkın yaşandığı belirtildi. Ekiplerin teyakkuz halinde olduğu ve gelişmelerin yakından takip edildiği belirtildi. Edirne Valisi Yunusu Sezer, Afet ve Acil Durum İl Müdürlüğü’nde (AFAD) gerçekleştirdiği toplantı sonrası beraberindekilerle birlikte Tunca ve Meriç Nehri’nde incelemelerde bulundu. "Geriye doğru bir tepmek söz konusu" Bulgaristan’daki barajlardan bırakılan suların da etkisiyle Edirne’de debilerde artış yaşandığını belirten Edirne Valisi Sezer, "Özellikle Arda nehrimizde debi 552 metreküpe ulaşmış durumda. Tunca Nehri’nde ise aşağı yönlü bir düşüş var. 212 metreküplerden 197 metreküplere geriledi. Ancak bu iki nehrin Meriç’te birleşmesiyle birlikte Meriç Nehri’nde debi 950 metreküpler seviyesinden 1365 metreküpe kadar yükseldi. İpsala bölgesinde ise 1456 metreküp seviyelerine ulaşmış durumda. Bu ne anlama geliyor? Kirişhane bölgesinde ilk kez 1365 metreküp seviyesini gördük. Meriç Nehri’ndeki suyun yükselmesi nedeniyle, Tunca Nehri’yle birleştiği noktada geriye doğru bir tepmek söz konusu. Dolayısıyla Meriç ve Tunca nehirleri arasında kalan ada kısmında taşkın riski oluşmuş durumda" dedi.