YEREL HABERLER - 21 Kasım 2013 Perşembe 09:38

Kayseri Baro Başkanı Fevzi Konaç

A
A
A
Kayseri Baro Başkanı Fevzi Konaç

“ARTIK BU ÇAĞDA KADINA ŞİDDETİN KONUŞULMADIĞI BİR TOPLUMA KATKI SAĞLAMAK ADINA FAALİYET İÇERİSİNDEYİZ"
"KADINA ŞİDDETİN TOPLUMSAL DUYARLILIK OLUŞTURMAK NOKTASINDA ELE ALINMASININ ÖNEMLİ OLDUĞUNU DÜŞÜNDÜK"
(FOTOĞRAFLI - GÖRÜNTÜLÜ)
HABER : ALPARSLAN ÖTÜKEN
KAMERA : ALPARSLAN ÖTÜKEN
Kayseri Baro Başkanı Fevzi Konaç, 23 Kasım'da düzenledikleri sempozyuma Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'in katılacağını belirterek, "Biz Erciyes Üniversitemizle beraber Kayseri Barosu Kadın Komisyonları olarak kadına şiddetin toplumsal ve hukuksal çözümleri noktasında bir duyarlılık oluşturmak, Kayseri ve tüm Türkiye’ye bir mesaj vermek, artık bu çağda kadına şiddetin konuşulmadığı, kadına şiddetin konu olarak gazete haberlerinde yer almadığı bir topluma katkı sağlamak adına bir faaliyetin içerisindeyiz" dedi.
Kayseri Baro Başkanı Fevzi Konaç 25 Kasım Dünya Kadına Şiddete Dayanışma günü olduğunu belirterek, bu nedenle 23 Kasım'da Aile ve sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'in de katılımıyla sempozyum düzenleyeceklerini söyledi. Konaç ayrıca, “Tabi Kayseri Barosu olarak göreve geldiğimiz günden beri toplumun duyarlı olduğu, toplumun bir takım çektiği sıkıntılarla ilgili olarak biz meslek örgütü olarak sadece avukatların kendi problemleri ve sorunlarıyla ilgili bir çizgide değil toplumun duyarlı olduğu tüm konularla ilgili olarak sosyal bir baro anlayışıyla katkı sağlayacağımız tüm konularda öncülük etmeye gayret ediyoruz. Elbette Türkiye’de kutlanan bir takım önemli günler var. 25 Kasım’da Dünya Kadına Şiddete Dayanışma günü olarak ilan edildiği 1999’dan beri toplumsal duyarlılık oluşturmak noktasında bu işe katkı sağlamaya çalışan meslek örgütleri, siyasi iktidarlar, muhalefet ve tüm siyasi partiler bu konuya duyarlı olan tüm toplum kesimlerini bilinçlendirmek noktasında önemli görevler yapıyorlar. Biz bu 25 Kasım’ı özellikle kadına şiddetle ilgili olarak son yıllarda boşanmaların ailelerdeki sıkıntıların temel nedeni olarak gördüğümüz kadına şiddetin toplumsal duyarlılık oluşturmak noktasında ele alınmasının önemli olduğunu düşündük" diye konuştu.
'Tabi 23 Kasım’da Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin Kayseri’ye gelecek' diye Konaç, "Biz Erciyes Üniversitemizle beraber Kayseri Barosu Kadın Komisyonları olarak kadına şiddetin toplumsal ve hukuksal çözümleri noktasında bir duyarlılık oluşturmak, Kayseri ve tüm Türkiye’ye bir mesaj vermek, artık bu çağda kadına şiddetin konuşulmadığı, kadına şiddetin konu olarak gazete haberlerinde yer almadığı bir topluma katkı sağlamak adına bir faaliyetin içerisindeyiz. Tabi sempozyum şeklinde düzenlediğimiz için 23 Kasım saat 10.30’da Erciyes Üniversitesi Sabancı Kültür Sitesinde böyle bir programımız olacak. Açılış konuşmalarında Kasım’da Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’de yer alacak. Kayseri’ye özellikle kadına şiddet konusunda toplumsal duyarlılığı biraz daha arttırmak bu sorunun Türkiye’de konuşulan bir sorun olmaktan çıkarılması noktasında katkı sağlamak adına orada olacağız" şeklinde konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir