YEREL HABERLER - 24 Mart 2014 Pazartesi 14:10

Mhp Kayseri Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Özsoy

A
A
A
Mhp Kayseri Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Özsoy

"BU ŞEHRİ PROFESYONELCE YÖNETECEĞİZ"
(FOTOĞRAFLI - GÖRÜNTÜLÜ)
HABER : OLCAY DÜZGÜN
KAMERA : OLCAY DÜZGÜN
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl teşkilatı yöneticileri ve belediye başkan adayları düzenledikleri toplantıda basın mensupları ile bir araya geldi. Toplantıda projelerini açıklayan MHP Kayseri Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Özsoy, Kayseri’nin 150-200 yıllık geleceğinin planlamasını yaptıklarını söyledi.
Tuana restoranda düzenlenen programa, Grup Başkan vekili ve kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, MHP İl Başkanı Mete Eke, MHP Kayseri Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Özsoy, ilçe belediye başkan adayları ve MHP il teşkilatı yöneticileri katıldı. Programda açılış konuşması yapan MHP İl Başkanı Mete Eke, “45 yıllık tertemiz mazisi ile var olma sebebi sadece bu ülkenin bölünmez bütünlüğü olan, var olma sebebi bu ezanın susmaması, bu bayrağın inmemesi olan ve bu vatanın bölünmemesi olan bu hareketin mensupları tertemiz kadroları ile hem genelde hem de yerelde hizmet etmeye hazırdır. İşte bu anlamda burada sayın Büyükşehir Belediye Başkan Adayımızın projelerini inşallah birlikte izleyeceğiz. Kayseri’de 20 yıldır devam eden zihniyetin artık sonunun geldiğine inanıyoruz. Bunun adının 30 Mart olduğuna inanıyoruz. Bu anlamda pırıl pırıl adaylarımızın hepsine başarılar diliyorum.
MHP Grup Başkan Vekili Yusuf Halaçoğlu ise, “Bu şehir ve ülkenin hukuki çerçevede siyasi geleneklere bağlı olarak yönetilmesi gerekiyor. Basının yasaklandığı, kimseye zarar vermeyen protestoların engellenmeye çalışıldığı durum ülkeye bir fayda getirmez. Milliyetçi Hareket Partisi birilerinin etnik ayrımın tamamen karşısındadır. Milliyetçi Hareket Partisi Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Özsoy, tecrübeli bir şahsiyet olarak doğduğu şehre hizmet etmek için aday olmuştur. İnsanın bir görevde uzun müddet bulunması onun şevk ve heyecanına engel olur. Bu değişimin olması gerektiğine inanıyorum. Mustafa Özoy ile bu şehir gerçek şehri sevenlerin eline geçecektir” diye konuştu.
MHP Kayseri Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Özsoy da, “Bildiğiniz gibi seçimlere çok az bir süre kaldı. Yapılacak seçimlerin Kayseri ve ülkemize hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Kayseri için 500 proje yaptık. Kayseri’nin bütün sorunlarını masaya yatırdık. Biz bu şehri profesyonelce yöneteceğiz. Bu şehri 8 stratejik temel üzerinde yöneteceğiz. 1) Mali Disiplin Stratejisi 2)İnsan Kaynakları Stratejisi, kenti profesyonel insanlarla yöneteceğiz. 3) Yeni Yerel Sosyal İlişikler Ağ Stratejisi 4) Sıfır Tolerans İmar Kontrol Projesi 5)Zamanı çok iyi kıymetlendiren belediye olacağız 6) Kentimizin sahibi belediye olacağız 7)Geçim Standardı Stratejisi, dilendiren değil geçindiren belediye olacağız. 8) Sürdürülebilir Sosyal Belediyecilik, geleceğinde yaşayan belediye olacağız” diye konuştu.
Özsoy ayrıca, “Bizler Kayseri’nin 150-200 yıllık geleceğinin planlamasını yaptık. Şehri planlamak için yola çıktık” dedi.
Diğer projelerinden bazılarını da maddeler halinde sıralayan Özsoy, “-Anadolu Türk Anıtı Projesi, -Kayseri Alper Tunga Havalimanı, -Uluslar arası kayseri Ticaret Fuarı, -Bado Park Projemiz, -Saltanat-ı Kayseri Projemiz, -Hedef 38 Projesi, -İldem Beyazşehir Hastanesi Projesi, -Orta Doğunun En Büyük Kütüphanesi Projesi, -Alparslan Türkeş Üniversitesi, -Öğrenci Dostu Şehir Projesi, -Yeni Öğrenci Yurtları, -Hem Ucuz Hem de Sağlıklı Su Projesi, -Hilal Kart, Helal Karttır Projesi, -Kayseri Arkeoloji Müzesi Projesi, -Kentsel Dönüşüm Projesi, -Hayvan Sağlığı Merkezi Projesi, -Sosyal Tesisler Projesi, -Erciyes Eler Parkı Projesi, -Kızılırmak Projesi, -Yamula Barajı Projesi, -Okul Servisleri Projesi, -Muhtar Evleri Projesi, -Gençler ve Hanımlar Lokali Projesi, -Tabelalarda Türkçe Projesi, -Gelişen Hayvancılık Daha Fazla İstihdam Projesi ve -Huzurlu Mahalleler Projesi” ifadelerini kullandı.
Yapılan konuşmaların ardından, Milliyetçi Hareket Partisi belediye başkan adayları, Ulusal Gençlik Platformu ile iyi niyet sözleşmesi yaptı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Isparta Kazada şehit olan polisin cenazesi törenle memleketine uğurlandı Isparta’da görevi başında otomobilin çarpması sonucu şehit olan polis memuru Yonuz Turan’ın cenazesi, düzenlenen törenin ardından memleketi Afyonkarahisar’a gönderildi. Isparta-Eğirdir karayolunun 3. kilometresinde meydana gelen kazada, Eğirdir Dağ Komando Okulu’nda görevli askeri personel İlker A. idaresindeki 17 UY 843 plakalı otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu yolda radar uygulaması hazırlığı yapan Trafik Denetleme Müdürlüğünde görevli polis memuru Yonuz Turan’a ve ardından 32 A 5953 plakalı trafik aracına çarpmıştı. Çarpışmanın şiddeti ile polis aracı ve polis memuru şarampole savrulmuştu. Kazada yaralanan Yonuz Turan, sürücü İlker A. ve otomobilde yolcu olarak bulunan Ali K., Yunus Y. ve Murat E., Isparta Şehir Hastanesine kaldırılmıştı. Turan, burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Şehit polis memuru Yonuz Turan’ın cenazesi, Isparta İl Emniyet Müdürlüğünde düzenlenen törenin ardından memleketi Afyonkarahisar’a gönderildi. Törende şehit polisin eşi Aynur Turan ve çocukları güçlükle ayakta durdu. Anne babası ise sağlık ekipleri tarafından sakinleştirildi. Şehidin cenazesi cenaze aracına konulurken mesai arkadaşları gözyaşlarına hakim olamadı. Törene Isparta Valisi Aydın Baruş, Garnizon Komutanı Kıdemli Albay Mehmet Kahraman, Isparta Cumhuriyet Başsavcısı Doç Dr. Aydın Turhan, Eğirdir Dağ Komando Okulu Komutanı Tuğgenaral Ahmet Aşık, Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay İlker Şimşek, şehidin ailesi, akrabaları ve mesai arkadaşları katıldı. Şehit polis Turan’ın Afyonkarahisar’ın Sandıklı ilçesindeki Alacamii’nde kılınacak cenaze namazının ardından defnedileceği öğrenildi.
Muğla Bodrum’da kedi ve köpek katliamı Muğla’nın Bodrum ilçesinde 5 köpek ve 2 kedi zehirlendi. Hayvanlardan 3’ü yapılan müdahale ile kurtulurken, 4’ü telef oldu. Yalıçiftlik Mahallesi’nde kimliği belirsiz kişi veya kişilerce bırakılan zehir, mahalleye bir ay önce taşınan Gizem Sümer’in köpeğinin zehirlenmesine neden oldu. Köpeğini ölü bulan Sümer, evinin çevresinde ölü halde başka bir köpek ile bir kedi de buldu. Bölgede yapılan aramada Sümer’in komşunun 3 köpeği de zehirlenmiş halde bulundu. 3 köpek ise, sahiplerinin erken fark etmesiyle müdahale edilerek kurtarıldı. Aynı bölgede inşaat işçileri tarafından da bir kedinin zehirlenmesi sonucu telef olduğu belirlendi. 6 aylık Yoda isimli köpeği telef olan Gizem Sümer, "Ben Yalıçiftlik’e yeni taşındım. Bir ay oldu. Dün maalesef köpeğimi ölü buldum, zehirlenmiş. Dün akşam da bir tane ölü kedi buldum. Bu sabah evimin bahçesinin yukarısında bir ölü köpek daha buldum. Bir komşumun 3 tane köpeğini zehirlemişler. Onlar fark edip zeytinyağı içirmişler. Kusunca iyileşmişler, bir tanesi pek iyi değilmiş. Onlara köylülerden birisi köpeklerini öldüreceğini söylemiş fakat kim yaptı, nasıl oldu hiç bilmiyorum. Kameralara bakacağım ama ben başka hayvanların da başka bu şekilde ölmesini istemiyorum. Elimden ne geliyorsa yapmak istiyorum. Bodrum Belediyesi Veterinerlik İşleri Müdürlüğü’nden gelip ölü köpekleri aldılar" diyerek hayvanların zehirlenmesine tepki gösterdi.