GÜNDEM - 09 Mart 2026 Pazartesi 12:43

80 yaşında 25 yıllık sanat sevgisini sürdürüyor

A
A
A
80 yaşında 25 yıllık sanat sevgisini sürdürüyor

Kayseri İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Türk Kadınlar Birliği Kayseri Şubesi tarafından Kadın ve Sanat Yağlı Boya Resim ve Fotoğraf Sergisi açıldı. Sergiye 25 yıldır ressamlık yapan 80 yaşındaki Nimet teyze de kadınlara destek olmak için yaptığı eserleriyle katıldı.


Kadın ve Sanat Yağlı Boya Resim ve Fotoğraf Sergisi, Kayseri Arkeoloji Müzesi Sergi Salonu’nda kapılarını ziyarete açtı. Açılış törenine Kayseri İl Kültür ve Turizm Müdürü Şükrü Dursun, Türk Kadınlar Birliği Kayseri Şube Başkanı Ayşe Uzunlu, protokol üyeleri, ressam ve fotoğrafçı kadınlar ile vatandaşlar katıldı. 80 yaşındaki Kayserili ressam Nimet Gündoğdu da sergiye toplam 5 eseri ile katıldı. 25 yıldır resim çizdiğini söyleyen Gündoğdu, sanatın bütün stresini aldığını ve hiç kimsenin evde oturmaması gerektiğini söyledi.


Her alanda tablo çizebildiğini söyleyen Nimet Gündoğdu, "Bütün eserlerde tablom var benim. Karışık olarak çalışmalar yapıyorum ve her tür resim yapabiliyorum. Bu sergiye 5 eserle katıldım. Eserimin bir tanesi Mustafa Kemal Atatürk’ü anlatıyor. 3 arkadaş yaptığımız resimlerimizi kapıya da koyduk. Diğer arkadaşlarımız da 5’er eserle katıldılar sergiye. Biz hepimiz Rıfat Hızlısoy’un öğrencileriyiz. Hocamız sağlık problemlerinden dolayı gelemedi. Biz müdürümüz Şükrü beye de ayrıca sevgi ve saygılarımızı sunuyoruz. Onun da bizde emeği çok. Allah razı olsun bizleri hiç yalnız bırakmıyor. Hep arkamızda destek oluyor. Bu durumda bütün arkadaşlarıma, müdürümüze ve emeği geçen herkese teşekkür ederiz. Ben bu sanatı 25 senedir yapıyorum. Hiç kimse evde oturmasın. Stres atmak, güzel vakit geçirmek bence değerli bir şey. Biz aynı zamanda hem evimize hem sosyal yaşantımıza vakit ayırabiliyorsak bize ne mutlu. Hepsine bu konuda çok saygı duyuyorum. Biz sanatla baş başayız ve her türlü stresimizi sanat alıyor elimizden" dedi.


Kayseri İl Kültür ve Turizm Müdürü Şükrü Dursun ise, "8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Kayseri’de müzemizin sergi salonunda şehrimizdeki kadın ressam ve fotoğrafçıların eserlerinden oluşan 112 eser var burada. Bu sergi çok dolu dolu bir sergi oldu. Günün anlam ve önemine binaen gerçekten emek vererek uzun sürede hazırladıkları resimler ve fotoğraflardan oluşan çok güzel ve değerli bir sergi. Sergimiz 3 gün boyunca açık olacak. Burada emeği geçen kadınları görüyorsunuz. Bunların her biri ayrı emek taşıyor. Bu nedenle ben kendilerine çok teşekkür ediyorum. Burada her yaş grubundan ressamımız var. Biz 3 gün boyunca bütün vatandaşlarımızı müzemizde bu güzel sergiyi gezmeye davet ediyoruz" ifadelerini kullandı.


Türk Kadınlar Birliği Kayseri Şube Başkanı Ayşe Uzunlu da, "Bugün burada İl Kültür Müdürlüğü ile birlikte kadınların yağlı boya resimleri ve fotoğraflardan oluşan bir sergi açtık. Sanat, kadınların duygularını en güzel yansıtma şekillerinden birisidir. Bazen anlatılmak istenenler kelimelerle anlatılmaz ama bir renk, bir ışık ve bir anı yakalamak o duyguyu, hikayeyi anlatmanın en güzel yolu olur. Bu anlamda burada bir renkle biz kadınların heyecanını, yaşam tarzlarını, hayata bakış açılarını gördüğümüz gibi diğer taraftan onların hayatın içinde sadece birey olarak var olmadıklarını; duygu ve düşünceleri ile bunları tuvale döktükleri anla nasıl yansıtıldığını görüyoruz. Bu anlamda bizim için önemli bir gün" dedi.


Kadın ve Sanat Yağlı Boya Resim ve Fotoğraf Sergisi, 3 gün boyunca Kayseri Arkeoloji Müzesi Sergi Salonu’nda misafirlerini ağırlamaya devam edecek.



80 yaşında 25 yıllık sanat sevgisini sürdürüyor

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kocaeli Başiskele Belediyesi’nden Batı Trakya’da gönül sofrası Başiskele Belediyesi, Yunanistan’da Batı Trakya Türkleri’nin yoğun olarak yaşadığı İskeçe’de iftar programı düzenledi. Başiskele Belediyesi, Ramazan’ın manevi iklimini gönül coğrafyalarında da yaşatıyor. Geçtiğimiz günlerde Suriye ve Gazze’de Başiskele halkı adına iftar sofraları kuran Başiskele Belediyesi, geçen yıllarda olduğu gibi bu Ramazan ayında da Batı Trakya’da iftar sofrası kurdu. Başiskele’den İskeçe Kırköy’e uzanan gönül köprüsüyle kurulan iftarda soydaşlar aynı sofrada buluştu. Birlik, beraberlik ve kardeşlik duyguları içinde hep birlikte dualar edildi ve oruçlar açıldı. İskeçe’ye bağlı Kırköy’de gerçekleştirilen iftar programına Başiskele Belediye Başkanı Yasin Özlü başta olmak üzere İskeçe Müftüsü Mustafa Trampa, Gümülcine Başkonsolosu Aykut Ünal, İskeçe Türk Birliği Başkanı Kerem Abdurrahimoğlu, belediye başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri ve Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği İzmit Şubesi Başkanı Yüksel Öztürk ile yönetim kurulu üyeleri ve yüzlerce İskeçeli soydaşlar katıldı. Başkan Özlü: "Gönül köprülerimizi daha da güçlendireceğiz" İftar programında konuşan Başiskele Belediye Başkanı Yasin Özlü, Batı Trakya’daki soydaşlarla gönül bağlarının güçlü olduğunu vurguladı. Ramazan’ın rahmetini, bereketini, birlik ve beraberliğini İskeçe’de soydaşlarıyla birlikte paylaşmaktan büyük memnuniyet duyduğunu ifade eden Başkan Özlü, "Başiskele Belediyesi olarak Balkanlar’daki kardeşlerimizle gönül köprülerimizi daha fazla güçlendirmeyi bir vazife olarak görüyoruz. Tarihimizden aldığımız ilhamla geleceğe birlikte yürümek istiyoruz" dedi. "Türkiye her zaman soydaşlarımızın yanında" İskeçe’nin asırlardır Türk kültürünün ve medeniyetinin önemli merkezlerinden biri olduğuna dikkat çeken Özlü, Batı Trakya Türklerinin bu mirası yaşatarak büyük bir sorumluluk üstlendiğini belirtti. Batı Trakya Türkleri’nin yaşadığı sorunları da yakından takip ettiklerini dile getiren Özlü, eğitimden vakıf mallarına ve dini özgürlüklere kadar birçok konuda verilen hak mücadelesini desteklediklerini ifade ederek, Türkiye’nin her zaman soydaşlarının yanında olduğunu söyledi. Başkan Özlü konuşmasını, birlik ve beraberlik vurgusu yaparak Ramazan ayının tüm İslam alemine hayırlar getirmesi temennisiyle tamamladı.
Antalya Antalya’da düzensiz göçmen botu faciası: 14 ölü Antalya’nın Demre ilçesi Beymelek Mahallesi açıklarında düzensiz göçmen botunun karıştığı kaza sonucu 14 düzensiz göçmenin hayatını kaybettiği açıklandı. Olaya ilişkin Antalya Valisi Hulusi Şahin, "Sahil Güvenlik ekiplerinin dur ihtarına uymayarak kaçmaya çalışan bot, yaptığı yüksek süratli manevralar nedeniyle Sahil Güvenlik teknesine temas etmiş ve göçmenlerden bir kısmı denize düşmüştür. Sahile ulaşan 14 düzensiz göçmen Jandarma ekiplerimizce yakalanmış ve 7 göçmen ise Sahil Güvenlik ekiplerimiz tarafından denizden sağ olarak kurtarılmış olup ilk yardım ekipleri tarafından ilk müdahaleleri yapılmıştır. Bahse konu olayda maalesef denize düşerek hayatını kaybeden 14 kişinin cansız bedenine ulaşılmıştır" dedi.Vali Şahin, Demre ilçesi Beymelek Mahallesi açıklarında saat 06.00 sıralarında içlerinde kadın ve çocukların da bulunduğu Afganistan uyruklu düzensiz göçmenlere ait bot tespit edildiğini belirterek, "Sahil Güvenlik ekiplerinin dur ihtarına uymayarak kaçmaya çalışan bot, yaptığı yüksek süratli manevralar nedeniyle Sahil Güvenlik teknesine temas etmiş ve göçmenlerden bir kısmı denize düşmüştür. Botta kalan düzensiz göçmenlerden bir kısmı ise acil tıbbi müdahaleye ihtiyaç duyacak şekilde kıyıya ulaşmıştır. Sahile ulaşan 14 düzensiz göçmen Jandarma ekiplerimizce yakalanmış ve 7 göçmen ise Sahil Güvenlik ekiplerimiz tarafından denizden sağ olarak kurtarılmış olup ilk yardım ekipleri tarafından ilk müdahaleleri yapılmıştır. Bahse konu olayda maalesef denize düşerek hayatını kaybeden 14 kişinin cansız bedenine ulaşılmıştır. Sahil Güvenlik Komutanlığımız ile Jandarma Komutanlığımıza bağlı ekipler karadan, denizden ve havadan arama kurtarma çalışmalarını sürdürmektedir. Olayla ilgili Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli, Valiliğimiz tarafından idari tahkikat başlatılmıştır" dedi.
Malatya Büyükşehir’den öğrencilere izleme ve değerlendirme sınavı Malatya Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Yaygın Eğitim Şube Müdürlüğü’ne bağlı Semt Konakları ve Eğitim Merkezlerinde (MABEM) ücretsiz eğitim gören öğrencilere yönelik izleme ve değerlendirme sınavı gerçekleştirildi. Malatya Büyükşehir Belediyesi, sosyal belediyecilik anlayışı doğrultusunda öğrencilerin eğitim hayatına katkı sunmaya devam ediyor. Bu kapsamda Semt Konakları ve Eğitim Merkezlerinde ücretsiz eğitim alan öğrencilerin ders performanslarını takip etmek amacıyla düzenli olarak izleme ve değerlendirme sınavları yapılıyor. 2025-2026 eğitim öğretim yılı kapsamında 5, 6, 7 ve 8. sınıf ortaokul gruplarından yaklaşık 1350 öğrencinin katılımıyla 8 Mart Pazar günü dördüncü İzleme ve Değerlendirme Sınavı gerçekleştirildi. Her yıl ortalama 6 adet gerçekleştirilen izleme ve değerlendirme sınavlarıyla öğrencilerin ders performansları yakından takip edilerek başarı seviyeleri ölçülüyor ve eğitim süreçleri bu doğrultuda şekillendiriliyor. Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından öğrencilerin başarı düzeylerini artırmak ve eğitimde fırsat eşitliği sağlamak amacıyla Kernek Vahap Küçük Külliyesi, Melekbaba Semt Konağı, Özalper Semt Konağı, Salköprü Semt Konağı ve Yeşiltepe Semt Konağı’nda ücretsiz ders etütleri, birebir eğitimler ve izleme-değerlendirme sınavları gerçekleştiriliyor. Malatya Büyükşehir Belediyesi, öğrencilerin gelişimlerini desteklemek, onları geleceğe daha donanımlı hazırlamak ve eğitimde fırsat eşitliğini güçlendirmek amacıyla eğitim faaliyetlerini sürdürmeye devam ediyor.