GENEL - 07 Aralık 2018 Cuma 09:59

AGÜ’de Mobil Hackathon Yarışması

A
A
A
AGÜ’de Mobil Hackathon Yarışması

Abdullah Gül Üniversitesi’nde (AGÜ) belli bir ortak fikre sahip insanların belirli bir süre içerisinde, takım çalışması halinde aynı ortamda aynı havayı soluyarak inovatif fikirlerini kodlara dökmesi olan Hackathon yarışması düzenlendi.

Abdullah Gül Üniversitesi’nde (AGÜ) belli bir ortak fikre sahip insanların belirli bir süre içerisinde, takım çalışması halinde aynı ortamda aynı havayı soluyarak inovatif fikirlerini kodlara dökmesi olan Hackathon yarışması düzenlendi. Çeşitli üniversitelerden öğrencilerden oluşan gruplar, spor eğitmenlerine akıllı uygulamalar geliştirmek için yarıştı.


AGU Computer Society Kulübü, Teknoloji Transfer Ofisi (AGÜ TTO) işbirliği ve bir teknoloji firması olan VIITA Concept’ in ana sponsorluğu ile düzenlenen Hackathon, Sümer Kampüsü’nde yapıldı.


Bireysel ve ekip katılımına açık olan etkinliğe başta farklı üniversitelerin mühendislik öğrencileri olmak üzere 50 yazılımcı katılarak, 18 saat boyunca spor eğitmenleri için 11 farklı akıllı uygulama geliştirdi.


Hackathon’da çeşitli üniversitelerin öğrencilerinin oluşturduğu toplam 19 grup yarıştı. Projeleri uzman jüri üyeleri tarafından değerlendirilen yarışmacılardan, AGÜ’lü öğrencilerden oluşan "SIGSEGV” adlı grup birinci oldu.


İlk üçe giren gruplara hediye çekleri jüri tarafından törenle verilirken, TTO Direktörü Aytaç Uzunlas, program kapsamında üretilen ürünlerin ticari ürünlere dönüşmesi amacıyla katılımcılara mentörlük desteğinin sağlanacağını bildirdi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzurum Doğu’nun ilk bağımsız denetim şirketi Erzurum’da kuruldu Doğu Anadolu Bölgesi’nin ilk bağımsız denetim şirketi, Kamu Gözetim Kurumu’ndan ruhsatını alarak Erzurum’da kuruldu. Söz konusu kuruluş, Türkiye genelinde bağımsız denetim ve danışmanlık faaliyetlerini Erzurum merkezli olarak yürütecek. Şirket kurucusu ve yöneticisi Salih Irmak, 10 kişilik bir denetim ekibinin olduğunu belirterek, şirketin, yeterli teknik bilgi ve donanımla yurt genelinde de temsilcilikler aracılığıyla hizmet vereceğini kaydetti. Bağımsız denetim sistemiyle ilgili olarak bilgiler veren Salih Irmak, söz konusu sistemin 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu ile mali hayata girdiğini söyleyerek, son tebliğle 300 milyon lira hasılat, 150 çalışan ve 150 milyon aktif büyüklüğü şartlarından her ikisini taşıyan şirketlerin bağımsız denetim yaptırmak zorunda olduğunu belirtti. Bağımsız Denetçi Irmak, “Bu şirketlerin ayrıca kredi başvurusu tarihi itibariyle yabancı para nakdi varlıklarının TL karşılığının 15 milyon liranın üzerinde olması gerekmektedir. Bununla beraber şirket; hile, suistimal denetimi, finans, sosyal güvenlik ve vergisel danışmanlıklarına da devam etmektedir. Ayrıca hem bağımsız denetim, hem de diğer hizmetler için gerek bölge tüccar ve işadamları, gerekse civar illerdeki işadamı ve tüccarlar çoğunlukla İstanbul, Ankara gibi uzak illerden bu hizmeti almaktaydılar. Bundan sonraki süreçte başta Erzurum olmak üzere bölge illerindeki denetim ve danışmanlık hizmetlerini artık biz vereceğiz” diye konuştu.