ASAYİŞ - 16 Mayıs 2019 Perşembe 12:22

Arkadaşını 43 bıçak darbesiyle öldürdü ’hırsız yaptı’ dedi

A
A
A
Arkadaşını 43 bıçak darbesiyle öldürdü ’hırsız yaptı’ dedi

Kayseri’de iki gün önce işlenen cinayette, olaydan yaralı kurtulan şahsın, arkadaşını 43 bıçak darbesiyle öldürdüğü ve olaya hırsızlık süsü verdiği ortaya çıktı.

Kayseri’de iki gün önce işlenen cinayette, olaydan yaralı kurtulan şahsın, arkadaşını 43 bıçak darbesiyle öldürdüğü ve olaya hırsızlık süsü verdiği ortaya çıktı.


Edinilen bilgiye göre, Hacılar ilçesine bağlı Aşağı Mahalle Uluyer Sokak üzerinde bir evde meydana gelen olayda Hacı K. (52) bıçaklanarak öldürülmüş halde bulundu. Olayda Murat K. ise (34) yaralı olarak sağlık ekipleri tarafından Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Olayın ardından polis ev ve çevresinde incelemeler yaparak, şüphelinin kimliğinin tespiti ve yakalanması için çalışma başlattı.



Hırsız süsü vermiş, kendini bıçaklamış


Yaralı olarak hastanede tedavi gören Murat K.’nın çelişkili beyanlarından şüphelenen İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, olaya hırsızlık süsü verilebileceği üzerinde durarak soruşturmayı genişletti. Murat K. daha sonra ölen Hacı K. ile birlikte iş yaptığını ve Hacı’ya borcu olduğunu, konuşmak için bağ evinde oturdukları sırada çıkan tartışmada Hacı K.’yı bıçaklayarak öldürdüğünü itiraf etti.



40 yerinden bıçaklanarak öldürülmüş


Yapılan otopside Hacı K.’nın vücuduna 40 bıçak darbesi aldığı öğrenildi. Olay sonrası yapılan çalışmalarda suç aleti olan bıçak evin yaklaşık 100 metre yakınında bulunan kar kuyusunda, Murat K.’nın olaya hırsızlık süsü vermek için evden aldığı altın ve Hacı K.’nın eşyaları ise bahçede bulundu.


Cinayet şüphelisi Murat K., emniyetteki işlemlerin tamamlanmasının ardından sağlık kontrolünden geçirilerek adliyeye çıkarıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul İstanbul Havalimanı’nda gövdesinin üzerine inen uçak bulunduğu yerden kaldırıldı İstanbul Havalimanı’nda gövdesi üzerine inen kargo uçağı, çekici yardımıyla bulunduğu yerden kaldırıldı. İstanbul Havalimanı’nda Fedex Havayolları’na ait kargo uçağı, ön iniş takımları açılmayınca gövdesi üzerine piste iniş yaptı. İniş sırasında sürtünmenin etkisiyle kısa süreliğine alevlere teslim olan uçak ekiplerin müdahalesi ile söndürülürken, olayda ölen ya da yaralanan olmadı. Kaza kırım ve İGA İstanbul Havalimanı Kurtarma ve Yangınla Mücadele ekibi (ARFF) yaptığı çalışmalarının ardından, önce uçakta bulunan yükler boşaltıldı ardından da kargo uçağı, çekici araçlarla bulunduğu yerden kaldırıldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, sosyal medyada yaptığı paylaşımda, "İstanbul Havalimanı’mızda gövdesi üzerine inen kargo uçağının ekiplerimiz tarafından kaldırılma çalışmaları başarıyla tamamlandı. Pistimiz, uçağın çekilmesinin ardından hassasiyetle temizlendi. Gerçekten işinin ehli olan ekiplerimiz, pist alanında saatler süren, organize ve çok titiz bir çalışmaya imza attı. Elim sonuçlara varabilecek bu tarz durumların önlenmesine örnek teşkil edecek bir müdahale ve çalışma performansı sergilediler. Olayın yaşanmaya başladığı ilk dakikadan itibaren soğukkanlı bir şekilde, strateji ve eylem planı oluşturarak hareket eden her bir görevlimizi kutluyorum. Kargo uçağının personeline ve İstanbul Havalimanı çalışanlarımıza yeniden geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Rabbim; her türlü kaza ve beladan ülkemizi, milletimizi ve tüm insanlığı korusun" ifadelerine yer verdi.