POLİTİKA - 12 Şubat 2019 Salı 14:52

Başkan Adayı Yalçın KGC’yi ziyaret etti

A
A
A
Başkan Adayı Yalçın KGC’yi ziyaret etti

Cumhur İttifakı Talas Belediye Başkan Adayı Mustafa Yalçın, Kayseri Gazeteciler Cemiyeti’ni (KGC) ziyaret etti.

Cumhur İttifakı Talas Belediye Başkan Adayı Mustafa Yalçın, Kayseri Gazeteciler Cemiyeti’ni (KGC) ziyaret etti.


Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren KGC Başkanı Veli Altınkaya Talas’ın Kayseri ve Tğrkiye’nin önemli ilçelerinden biri olduğunu ifade ederek; “Kayseri’de seçim süreci sükunet içerisinde geçiyor. Kayseri, diğer şehirlerle mukayese edildiğinde daha sakin, adayların daha sükunet içerisinde hareket ettiğini görüyorum. Bu manada Talas ilçemiz de seçimin sükunet içerisinde geçtiği ilçelerimizden birisi. 2000-2001 yıllarında Talas’ın nüfusu yaklaşık 40 bin gibi, son TÜİK verilerine göre 2018 yılı nüfusu 160 bini buldu. Bu manada Kayseri’nin en hızlı gelişen ilçesi, Türkiye ortalamasının çok üzerinde gelişen önemli ilçelerimizden bir tanesi Talas. Cumhur İttifakı Adayı Mustafa Yalçın’ı da KASKİ Genel Müdürlüğü ve Mehmet Özhaseki ve Mustafa Çelik başkanlığında genel sekreter olarak çalışmalarından tanıyoruz. Kendisi devlet görevi olarak Van’da yaklaşık 2 buçuk yıl kayyum genel sekreter olarak çalıştı. Kendisine başarılar diliyorum” diye konuştu.


Cumhur İttifakı Adayı Mustafa Yalçın da seçim süreci boyunca kentte görev yapan basın mensuplarına başarılar dileyerek; “Belediyecilikte 24. yılım, çoktandır birlikte çalışıyoruz. Şükürler olsun gönül huzuruyla hep beraber bu şehre hizmet etmek için çalıştık. Allah’a çok şükür ki demokrasi var. Talas enteresan bir yer, 1992 yılında Talas’a geldiğimde 30 bin nüfusu vardı, şimdi 155 bin gündüz, 165 bin gece deniyor. Her gün gözle görülür şekilde Talas’a teveccüh artıyor. Bundan daha enteresanı 155 bin nüfusu olan Talas’ın 101 bin seçmeni var. Yani 3 kişiden 2’si seçmen. Eşiyle birlikte çalışanlar, akademisyenler, öğrenciler, Talas’ın yerlisi, işçi ve memuru, göz ardı edilemeyecek şekilde emekliler çok. Talas’ın 3 mahallesinde nüfusun yüzde 80’i yaşıyor, diğer 30 mahallesinde de yüzde 20’si yaşıyor. Şehrimiz; hem şuanda kalabalık olan kesimdeki sosyal, kültürel alanlara ihtiyacı ve hizmetteki devamlılık ihtiyacından başka bir de bu yapının kırsal mahalleler dediğimiz köylere de çok acil bir şekilde dağıtılması icap ediyor" ifadelerini kullandı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Çorum Selçuklu mirası bin 100 yıllık tarihi kale turizme kazandırılıyor Tarihi eserlerin ihyası ve restorasyonu konusunda önemli çalışmalar yürüten Çorum Belediyesi, tarihi kalenin restorasyon çalışmalarına devam ediyor. Çalışma kapsamında kalenin bedenlerinin restorasyonu, aydınlatma çalışması ve kale etrafının drenaj hattı yapılacak. Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın’ın Kültür ve Turizm Bakanlığı ile yaptığı görüşmeler neticesinde hazırlanan protokol, geçtiğimiz temmuz ayında Çorum Valiliği ve Çorum Belediyesi arasında imzalanmıştı. Protokole göre restorasyon maliyetinin yarısı bakanlık, yarısı da Çorum Belediyesi tarafından karşılanacak. Şehrin en önemli tarihi yapıları arasında yer alan Çorum Kalesi’nin restorasyon ihalesini kazanan yüklenici firma çalışmalarına devam ediyor. Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, şehrimizin kültürel varlıklarının korunması adına çok önemli bir adımı attıklarını belirterek, Selçuklu mirası olan 1100 yıllık Çorum Kalesi’nin şehrimizin en önemli tarihi eserlerinden birisi oldu olduğuna vurgu yaptı. Tarihi kalenin Çorum’un kimliği ve geleceği açısından son derece önemli bir yapı olduğunu ifade eden Başkan Aşgın, “Şu anda beden yüzeylerinde derz temizliği yapılıyor, özgün derz içeriği ve görseline ulaşmak için numuneler hazırlandı. Danışman hoca ile 1 numune üzerinde mutabık kalındı, derzi temizlenen yerlerde taşlarda eksiklik yok ise derz imalatı yapılacak. Eksiklik olan yerlerde taş onarımı yapılacak.” dedi. Başkan Aşgın, restorasyonunun yüzde 50’sinin Çorum Belediyesi, yüzde 50’sinin ise Kültür ve Turizm Bakanlığı hibesiyle karşılanacağını sözlerine ekledi.