GÜNDEM - 29 Ekim 2025 Çarşamba 16:49

Başkan Büyükkılıç, ‘Cumhuriyetin Gücüyle Pedallıyoruz’ etkinliğine katıldı

A
A
A
Başkan Büyükkılıç, ‘Cumhuriyetin Gücüyle Pedallıyoruz’ etkinliğine katıldı

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Spor A.Ş. tarafından düzenlenen ‘Cumhuriyetin Gücüyle Pedallıyoruz’ etkinliğine katıldı. Sporun ve sporcunun dostu vizyonuyla örnek projelere imza atan Başkan Büyükkılıç, Avrupa Spor Şehri Kayseri’yi "Dünya Spor Başkenti" hedefine emin adımlarla taşıyor.


Cumhuriyetin 102. kuruluş yıl dönümü, Kayseri’de spor dolu bir etkinlikle kutlandı. Kayseri Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş. tarafından düzenlenen ‘Cumhuriyetin Gücüyle Pedallıyoruz’ etkinliği, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın katılımıyla büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi.


Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi 1 Nolu Otopark’ta başlayan etkinlikte, yüzlerce bisikletli katılımcı, 8 kilometrelik parkur boyunca Cumhuriyet Meydanı’na kadar pedal çevirdi. Saat 14.30’da bisiklet teslimiyle başlayan etkinlik, 15.00’te verilen startla birlikte renkli görüntülere sahne oldu.


Spor kıyafetlerini giyerek etkinliğe katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, vatandaşlarla birlikte pedal çevirerek Cumhuriyet coşkusuna ortak oldu. Başkan Büyükkılıç, yaptığı değerlendirmede, sporun birleştirici gücüne dikkat çekerek, "Cumhuriyetimizin 102. Yıl dönümünde pedallıyoruz. Şehrimizde gençlerimizi, değerlerimize sahip çıkmaya davet ediyoruz" dedi.


Katılımcılara bisiklet sürüşü öncesi seslenen Başkan Büyükkılıç, Biriz beraberiz, hep beraber Cumhuriyetiz, Selçukluyuz, Osmanlıyız, ay yıldızlı Türk bayrağımızın sevdalısıyız" dedi.


Başkan Büyükkılıç, "Altın Bayrak" ödüllü Avrupa Spor Şehri unvanına sahip Kayseri’nin, "Dünya Spor Başkenti" olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini belirterek, "Sporu sadece bir etkinlik değil, bir yaşam kültürü haline getirmek istiyoruz. Cumhuriyetimizin gücüyle, sporda da örnek şehir olmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.


Bisiklet kullanıcıları, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın Kayseri’ye Cumhuriyet’in 102. yılına armağan ettiği 29 Ekim Katlı Kavşağı’ndan geçiş yaptılar.


Başkan Büyükkılıç’a etkinlikte Genel Sekreter Yardımcısı Ufuk Sekmen ile Spor A.Ş. Genel Koordinatörü Fatih Çağan da eşlik etti.


Katılımın ücretsiz olduğu organizasyonda, sporseverler kendi bisikletleriyle de etkinliğe dâhil olabildi. Parkur sonunda, Cumhuriyet Meydanı’ndan Millet Bahçesi’ne dönüşler için ring seferleri düzenlendi.


Kayseri Büyükşehir Belediyesi, spor yatırımları ve etkinlikleriyle her yaştan vatandaşı spora teşvik etmeye devam ediyor.



Başkan Büyükkılıç, ‘Cumhuriyetin Gücüyle Pedallıyoruz’ etkinliğine katıldı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Manisa Alaşehir’de bir günde 4 mevsim yaşandı Manisa’nın Alaşehir ilçesinde bir günde adeta dört mevsim bir arada yaşandı. Sabah saatlerinde yüksek kesimlerde lapa lapa kar yağarken, öğlen güneş yüzünü gösterdi. Akşamüstü nohut büyüklüğünde dolu etkili oldu, ardından ise yağmur başladı. Yaşanan hava değişimi çiftçilerin ve esnafın yüzünü güldürdü. Alaşehir’de gece saatlerinde soğuyan hava, sabaha karşı yüksek kesimlerde kar yağışına neden oldu. Dağhacıyusuf, Çarıkbozdağ, Bahçeli, Bahadır, Kozluca ve Azıtepe mahallelerinin yüksek noktalarında etkili olan lapa lapa kar yağışı, zaman zaman toprağı beyaza bürüdü. Öğle saatlerine doğru güneşli bir havaya dönen ilçe merkezinde, akşamüstü bu kez yaklaşık 1-2 dakika süren ve nohut büyüklüğünde yağan dolu kısa süreli şaşkınlık yaşattı. Dolu yağışının ardından ise yağmur etkili oldu. Hava değişimlerini anbean yaşadıklarını belirten Alaşehirli esnaf Halil Okumuş, "Sabah kalktığımızda yüksek kesimlerde lapa lapa kar yağdığını sosyal medyadan gördük. Öğlen üzeri şehir merkezimize ve çevresine yaklaşık 1-2 dakika nohut büyüklüğünde dolu yağışı oldu. Arkasından da yağmur yağmaya başladı. İnşallah bu sene bolluk ve bereket yılı olacak. Barajlarımız doldu, toprağımız suya doyacak. Çiftçilerimiz mutlu olursa esnafımız da mutlu olur" dedi. Bir günde dört mevsimi yaşayan Alaşehirliler, özellikle yağışların tarım açısından umut verici olduğunu ifade ederken, ilçede etkili olan yağmurun gece saatlerinde de aralıklarla devam etmesi bekleniyor.