GÜNDEM - 20 Şubat 2026 Cuma 14:50

Başkan Büyükkılıç’tan ulaşım hamlesi: 2.4 milyar TL’lik 5 yeni katlı kavşak, 16 kilometre yol düzenlemesi

A
A
A
Başkan Büyükkılıç’tan ulaşım hamlesi: 2.4 milyar TL’lik 5 yeni katlı kavşak, 16 kilometre yol düzenlemesi

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, kent genelinde planlanan, yapımı süren ve tamamlanan katlı kavşak projelerine ilişkin kapsamlı açıklamalarda bulundu. Başkan Büyükkılıç, 5 yeni katlı kavşakla birlikte toplam 16 kilometrelik yol düzenlemesi gerçekleştirileceğini ve yatırımların toplam bedelinin 2,4 milyar TL olduğunu açıkladı.


Büyükşehir Belediyesi, Kartal Kavşağı ve Bağlantı Yolları Projesi’nin yanı sıra, kent ulaşımını rahatlatacak 5 kritik katlı kavşak projesini de bir bir hayata geçiriyor. Toplam 16 kilometrelik yol düzenlemesini kapsayan 5 katlı kavşağın yatırım bedeli 2,4 milyar TL’ye ulaşıyor.


Tamamlanan 29 Ekim Katlı Kavşağı, yapımı devam eden DSİ Katlı Kavşağı, planlama sürecindeki Kertmeler Katlı Kavşağı, 15 Temmuz Bulvarı HES Katlı Kavşağı ve Osman Kavuncu Bulvarı OSB Katlı Kavşağı ile Kayseri trafiğinde yeni bir dönem hedefleniyor.


Projelerle ilgili değerlendirmelerde bulunan Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, artan nüfus ve araç yoğunluğuna karşı kalıcı ve planlı çözümler ürettiklerini belirterek, ulaşım yatırımlarının aralıksız süreceğini vurguladı.


Kayseri’nin ulaşım altyapısını güçlendirmeye yönelik projelerin şehir trafiğini rahatlatacağını vurgulayan Başkan Büyükkılıç, özellikle yoğun saatlerde kilitlenen bölgelerde kalıcı çözümler üretmeye devam ettiklerini belirtti.



Osman Kavuncu Bulvarı’nda OSB Trafiğine Neşter


Sanayi bölgesindeki yoğunluğu azaltmayı hedefleyen projeler kapsamında, Osman Kavuncu Bulvarı üzerinde, Organize Sanayi Bölgesi girişinde yeni bir katlı kavşak çalışması planlanıyor. Başkan Büyükkılıç, "Organize sanayimizde o bölgedeki trafiği rahatlatmak için önemli bir katlı kavşak çalışmamız olacak" diyerek, üretim ve lojistik akışının daha hızlı ve güvenli hale geleceğini ifade etti.



DSİ Katlı Kavşağı Mayıs’ta Tamamlanıyor


Yapımı devam eden DSİ Katlı Kavşağı projesinde çalışmaların hızla sürdüğünü belirten Büyükkılıç, kavşağın Mayıs ayında tamamlanmasının planlandığını söyledi. Projeyi üstlenen firmanın süreci başarılı şekilde yönettiğini dile getiren Başkan Büyükkılıç, yatırımın bölge trafiğine önemli katkı sağlayacağını kaydetti.



Kertmeler Katlı Kavşağı İçin Meclis Kararı Alındı


Kertmeler Katlı Kavşağı, özellikle pik saatlerde yoğunluk yaşanan Yıldırım Beyazıt bölgesinde hayata geçirilecek. Hulusi Akar Bulvarı üzerinden Talas istikametine dönüş aksında planlanan proje için meclis kararının alındığını ve gerekli kaynağın sağlandığını açıklayan Büyükkılıç, hazırlık sürecinin başladığını duyurdu. Bu kavşakla birlikte bölgedeki trafik sıkışıklığının büyük ölçüde giderilmesi hedefleniyor.



15 Temmuz Bulvarı HES Katlı Kavşağı Planlama Aşamasında


15 Temmuz Bulvarı üzerinde planlanan HES Katlı Kavşağı’nın da ulaşım vizyonunun önemli parçalarından biri olduğunu belirten Başkan Büyükkılıç, projenin şehir trafiği açısından stratejik önem taşıdığını vurguladı.



29 Ekim Katlı Kavşağı Hizmete Açıldı


Cumhuriyet’in 29 Ekim coşkusuna ithafen isimlendirilen 29 Ekim Katlı Kavşağı tamamlanarak hizmete sunuldu. Şehrin önemli akslarından biri olan Davud El Kayseri Bulvarı üzerinden Paşalı Caddesi bağlantısını sağlayan ve 6 şeritli olarak inşa edilen kavşak, şehir içi ulaşımda akıcılığı önemli ölçüde arttırdı. Başkan Büyükkılıç, projeye, Cumhuriyet Bayramı’na denk gelecek şekilde isim verilmesinin ayrı bir anlam taşıdığını belirterek, kavşağın şehir estetiğine ve ulaşım konforuna katkı sağladığını ifade etti.



"Kayseri’mizi Geleceğe Hazırlıyoruz"


Toplam 5 yeni katlı kavşak projesiyle 16 kilometrelik yol düzenlemesi yapılacağını yineleyen Başkan Büyükkılıç, 2,4 milyar TL’lik yatırımın, Kayseri’nin ulaşım altyapısında yeni bir dönemin kapısını aralayacağını söyledi.


Büyükkılıç, "Kayseri’mizi sadece bugüne değil, geleceğe hazırlıyoruz. Artan araç sayısı ve şehirleşme hızına paralel olarak, planlı ve kalıcı çözümler üretmeye devam edeceğiz" dedi.


Kayseri Büyükşehir Belediyesi, ulaşım yatırımlarıyla hem şehir içi trafik konforunu arttırmayı hem de sanayi, ticaret ve sosyal yaşamın daha akıcı işlemesini hedefliyor.



Başkan Büyükkılıç’tan ulaşım hamlesi: 2.4 milyar TL’lik 5 yeni katlı kavşak, 16 kilometre yol düzenlemesi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Tekirdağ Kadın sağlığı için "Açıkça Konuşuyoruz" buluşması Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Süleymanpaşa Kadın Danışma Merkezi’nde düzenlenen "Açıkça Konuşuyoruz" Kadın Sağlığı Sohbeti programında kadınlar, beden sağlığı ve yaşam boyu karşılaşabilecekleri değişimleri uzman eşliğinde ele aldı. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından Süleymanpaşa Kadın Danışma Merkezi’nde gerçekleştirilen programda kadın sağlığı tüm yönleriyle masaya yatırıldı. Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Kadın ve Aile Hizmetleri Şube Müdürlüğü koordinesinde düzenlenen etkinlikte, kadınların bedenlerini tanımalarının ve kendi sağlık sorumluluklarını bilinçli şekilde üstlenmelerinin önemi vurgulandı. Programda ergenlik döneminden doğurganlık sürecine, menopozdan ileri yaşlara kadar kadınların yaşamı boyunca karşılaşabileceği fiziksel ve duygusal değişimler kapsamlı biçimde ele alındı. Katılımcılar, sosyal hizmet uzmanı eşliğinde merak ettikleri konuları açıkça konuşma fırsatı bulurken, bilgi ve deneyim paylaşımında bulundu. Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Şube Müdürlüğü Sosyal Hizmet Uzmanı Simge Nur Kasırga rehberliğinde yürütülen programda, doğru bilgiye erişimin yaşam kalitesini artırdığına dikkat çekildi. Düzenli kontrollerin ve erken teşhisin, muhtemel sağlık sorunlarının önlenmesinde hayati rol oynadığı ifade edildi. "Sağlıklı kadın, güçlü aile" anlayışı doğrultusunda çalışmalarını sürdüren Kadın ve Aile Hizmetleri Şube Müdürlüğü’nün, kadınların sosyal, psikolojik ve fiziksel yönden güçlenmesine katkı sağlayacak eğitim ve bilgilendirme faaliyetlerine önümüzdeki dönemde de devam edeceği bildirildi.
Ankara BBP lideri Destici: "Bizler davası olan insanlarız" Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, "Bizler davası olan insanlarız. Dolayısıyla Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin varlığının birliği, hepimizin ortak payesidir. Siyasi mücadelemizi de bunun için veriyoruz" dedi. BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu ile İYİ Parti Genel Merkezi’nde bir araya geldi. 1 saat boyunca baş başa görüşen ikili, görüşmenin ardından ortak basın açıklaması gerçekleştirdi. İYİ Parti 4. Olağan Kurultayı’nda tekrardan genel başkan seçilen Dervişoğlu’na hayırlı olsun dileklerini ileten Destici, Dervişoğlu ile uzun yıllardır arkadaş olduğunu ve bu ilişkiyi sürdürmeyi niyet ettiğini belirtti. Destici ayrıca, ayrı partilerde yer alsalar dahi Türk milletinin ortak çıkarları için çalıştıklarını da sözlerine ekledi. "Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin varlığının birliği, hepimizin ortak payesidir" Bütün siyasi mücadelesini Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve milleti için sarf ettiğini belirten Destici, "Başkanımıza ve heyetine hayırlı olsun dileklerimizi iletmek için heyetimizle birlikte bu ziyareti gerçekleştirdik. 4. Olağan Kurultayı’nın İYİ Parti için, genel başkanı için, yönetimi için, camiası için, Türk siyaseti için ve ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum. Bizler davası olan insanlarız. Dolayısıyla Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin varlığının birliği, hepimizin ortak payesidir. Siyasi mücadelemizi de bunun için veriyoruz. Ayrı partilerde olsak da ülkemiz için, milletimiz için, devletimizin bekası için bir araya geliriz, geleceğiz, konuşacağız ve elbette bu meseleleri istişare edeceğiz. Bizim 1986-1987’li yıllardan beri olan bir tanışıklığımız, bir dostluğumuz var. Aynı ocağın çorbasını içmişiz. Dolayısıyla ayrı partilerde görev yapmış olsak da bir dostluk ve kardeşlik hukukumuz var" diye konuştu. "Her görüşmede olduğu gibi Türkiye’nin genel meseleleriyle ilgili görüş alışverişinde bulundum" Baş başa yapılan görüşmede Türkiye gündeminde dair fikir alışverişinde bulunduklarını ve bu ziyaretlerin ortak paydada devam edeceğini ifade eden Dervişoğlu ise, "Kendilerini genel merkezimizde ağırlamış olmaktan ziyadesiyle mutlu ve memnunum. Her görüşmede olduğu gibi Türkiye’nin genel meseleleriyle alakalı, sosyal durumumuzla ilgili yaşanan bu görüşmeler çerçevesinde görüş alışverişinde bulundum. Kendilerine de başarı dileklerimizi ilettik" şeklinde konuştu.
Isparta Teneffüste ölümle burun buruna gelen öğrenci o anları anlattı Isparta’da teneffüs sırasında boğazına yiyecek kaçan lise öğrencisi, öğretmenlerin zamanında ve bilinçli müdahalesi sayesinde sağlığına kavuştu. O anlar okulun güvenlik kameralarına saniye saniye yansırken, 15 yaşındaki öğrenci yaşadığı korku dolu anları, "O an ölecekmişim gibi hissettim, nefes alamıyordum" sözleriyle anlattı. Isparta’daki Mustafa Gürkan Anadolu Lisesi’nde teneffüs saatinde bir öğrencinin boğazına yiyecek kaçtı. Nefes almakta zorlanan öğrenciyi fark eden nöbetçi öğretmenler Emine Aydemir ve Recep Sarı, duruma hızla müdahale etti. Öğretmenlerin uyguladığı Heimlich manevrası sayesinde öğrencinin solunumu kısa sürede normale döndü. Sağlık ekiplerine ihtiyaç duyulmadan öğrencinin durumunun kontrol altına alındığı öğrenildi. Sağlık durumunun iyi olduğu belirtilen öğrencinin, olayın ardından herhangi bir olumsuzluk yaşamadığı bildirildi. "Sadece öğrencimin kurtulmasını düşündüm" Olay anı nöbetçi olduğunu belirten Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Emine Aydemir, "Dün koridorda nöbetçiydim. Bu sırada bir öğrencimizin yere doğru eğildiğini ve boğazını tuttuğunu gördüm. Boğazına bir şey kaçtığını düşündüm ve hemen Heimlich manevrasını uygulamaya başladım. Bir süre sonra öğrenci bayılacak gibi oldu. O anda hem onu tutmakta hem de manevrayı uygulamakta zorlandım. Hemen öğrencilerden Recep hocayı çağırmalarını istedim. Recep hoca geldikten sonra öğrenci biraz kendine gelmişti ve müdahaleye birlikte devam ettik. Çok şükür öğrencimiz kurtuldu" diye konuştu. "İyi ki ilk yardım eğitimi almışım" İlk yardım eğitiminin önemine dikkat çeken Aydemir, o an yaşadıklarını şöyle ifade etti: "O anda hiçbir şey hissetmedim, sadece öğrencimin kurtulması gerektiğini düşündüm. Ne yapmam gerektiği bir anda gözümün önünden geçti. Heimlich manevrasını eğitimde öğrendiğim şekilde uyguladım. Aslında bazı şeyleri unuttuğumu zannediyordum ama hepsi aklıma geldi. O boğazındaki parçayı nasıl çıkarabilirim diye düşündüm ve sadece buna odaklandım. İyi ki ilk yardım kursuna gitmişim. Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ilk yardım merkezinin düzenlediği kursa üç kez katıldım. Eğer o eğitimi almamış olsaydım, o an ne yapacağımı bilemeyebilirdim. Çok şükür öğrencimiz şu an sağlıklı ve iyi." "İlk yardım eğitimi sayesinde öğrencimizi kurtardık" Olay sırasında nöbetçi olmadığını ancak öğrencilerin çağrısı üzerine hızla koridora geldiğini belirten öğretmen Recep Saygı ise, "Öğrencilerin beni çağırdığını duydum ve hemen olay yerine geldim. Emine hocamız müdahaleye başlamıştı. Öğrencinin boğulduğunu fark edince Heimlich manevrasını uygulamamız gerektiğini anladım. Müdahaleye devam ettik ve kısa süre sonra öğrencimiz normale döndü. Bu olayla birlikte ilk yardımın ne kadar önemli olduğunu bir kez daha görmüş olduk. Isparta Milli Eğitim Müdürlüğü’nün verdiği eğitimler sayesinde bir öğrencimizi daha kurtardık. İnşallah bir daha böyle bir durum yaşanmaz. Öğrencimizin hâlâ aramızda olduğunu bilmek bizi çok mutlu ediyor" dedi. "O an ölecek gibi hissettim" Yaşadığı korku dolu anları anlatan 15 yaşındaki Sultan Çetin ise şunları söyledi: "Kantinden kek almıştım. Oruçlu arkadaşlarım rahatsız olmasın diye kütüphanede yemeye karar verdim. Keki ağzıma attığım sırada zil çaldı. Ben de yukarı kata çıkmak için koşmaya başladım. O sırada boğazımda takılma hissettim ve nefes alamadığımı fark ettim. Yanımdaki arkadaşım sırtıma birkaç kez vurdu ama geçmedi. Daha sonra Emine hocamız Heimlich manevrası uygulamaya başladı. Müdahale sırasında nefesim kesildi ve yere yığıldım. Ardından Recep hoca geldi. O geldiğinde biraz kendime gelmiştim ama hâlâ zor nefes alıyordum. Müdahaleye devam ettiler ve sonunda kurtuldum. O an çok korktum, ölecekmiş gibi hissettim. Panik yaptıkça kalbim daha hızlı çarpıyordu. Öğretmenlerime çok teşekkür ediyorum."