GENEL - 30 Nisan 2019 Salı 17:50

ERÜ’de ’Türkiye İçin İcat Çıkaralım’ Konulu Panel Düzenlendi

A
A
A
ERÜ’de ’Türkiye İçin İcat Çıkaralım’ Konulu Panel Düzenlendi

Erciyes Teknopark Erciyes Teknoloji Transfer Ofisi tarafından ’Türkiye İçin İcat Çıkaralım Fikri Mülkiyetin Dünü, Bugünü ve Yarını’ konulu panel düzenlendi.

Erciyes Teknopark Erciyes Teknoloji Transfer Ofisi tarafından ’Türkiye İçin İcat Çıkaralım Fikri Mülkiyetin Dünü, Bugünü ve Yarını’ konulu panel düzenlendi.


Kültür Sitesi’nde gerçekleşen panele; Rektör Prof. Dr. Mustafa Çalış, Rektör Yardımcısı ve Erciyes Teknopark A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Recai Kılıç’ın yanı sıra çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı. Rektör Prof. Dr. Mustafa Çalış, panelin açılışında yaptığı konuşmasında teknoloji transfer ofisinin önemine değindi. Rektör Çalış; “Dünya Fikri Mülkiyet Teşkilatı’nın (WIPO) kurulduğu anlaşmanın yürürlüğe girdiği gün olan 26 Nisan tarihi, 2000 yılından bu yana tüm dünyada ‘Dünya Fikri Mülkiyet Günü’ olarak kutlanmaktadır. Global şirketlerin marka değerini oluşturan varlıklarının büyük bir oranını olan patent, marka, tasarım vb. fikri sınai mülkiyet haklarının teşkil ettiğini düşünürsek akademik camia ve sanayi olarak bu konuya vermemiz gereken önem açıkça görülmektedir. Fikri Mülkiyet Haklarına verilen önem, günümüzde teknoloji transferi, uluslararası ticaret, yatırımlar açısından belirleyici önemli bir etkendir. Diğer yandan fikri ürünlere kolay ulaşılması buluşçuların emeğini tam alamamalarına ve farklı buluşların yapılmasının artmasına engel olmaktadır. Bu da teknolojik anlamda ilerlemenin yavaşlamasına ve ülkelerin büyümesinin önüne geçmeye neden olmaktadır. Sınai mülkiyet haklarının korunması ile ülke olarak rekabet gücümüzün artacağı açıkça ortadadır. Bu doğrultuda Erciyes Teknopark Erciyes Teknoloji Transfer Ofisi, üniversitemizin ticari değer taşıyan teknolojik bilgi ve patent üretmesi hedefiyle çalışmalarımıza devam etmektedir. Üniversitelerin ticari değere sahip, sanayiye uygulanabilir bilgi üretebilmeleri için her şeyden önce doğru araştırma strateji ve politikalarını belirlemeleri gerekmektedir. Bu politikalar belirlenirken sanayici, toplum, öğrenciler, kamu kurum ve kuruluşları ile temasta olan teknoloji transfer ofislerinin aktif görev almaları önemlidir” diye konuştu. Açılış konuşmalarının ardından panele geçildi.


Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Recai Kılıç moderatörlüğünde gerçekleşen panelde, Yalçıner Patent Kurucu ve Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Gürşad Yalçıner, IPART Avrupa Patent Vekili Ersin Dereligil, LES Turkey Yönetim Kurulu Başkanı Murat İdal birer sunum yaptı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Büyükşehirden Erciyes’e hafta sonu ulaşım kolaylığı Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Erciyes Kayak Merkezi’ne yapılan otobüs seferleriyle Kayserililerin kayak tatilini daha kolay erişilebilir hale getiriyor. Cumartesi ve Pazar günleri hizmete sunulacak ulaşım seferleri, Erciyes’e ulaşımda büyük kolaylık sağlayacak. Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Erciyes Kayak Merkezi’ne ulaşımı kolaylaştırmak amacıyla yeni otobüs seferleri başlatacak. Kayseri Erciyes A.Ş. tarafından yönetilen Erciyes Kayak Merkezi’ne, artık her hafta sonu düzenlenecek olan seferlerle ulaşım daha pratik ve rahat hale geliyor. Kayseri Büyükşehir Belediyesi Ulaşım A.Ş. tarafından işletilen 004 hat kodlu otobüs seferleri, Cumartesi ve Pazar günleri olmak üzere haftanın iki günü hizmet verecek. Kale önü duraklarından hareket edecek olan otobüsler, sabah saat 09.00, 10.00 ve 11.00’de Erciyes Kayak Merkezi’ne yol alacak. Erciyes’ten dönüş saatleri ise 15.00, 16.00 ve 17.00 arasında şehir merkezine yapılacak. Bu sayede Kayserililer, hafta sonlarını Erciyes’te kayak yaparak geçirebilecek, ulaşım konusunda herhangi bir zorluk yaşamayacak. Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın öncülüğünde başlatılan bu uygulama, Erciyes Kayak Merkezi’ne ulaşımı hem kolaylaştırıyor hem de kayak turizmini destekliyor. Yeni otobüs seferleri, Erciyes’i keşfetmek isteyenler için büyük bir fırsat sunacak.
Aydın Aydın Büyükşehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi Didim’de hizmete açıldı Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından Didim ilçesine kazandırılan Atatürk Kültür Merkezi, yapımı tamamlanarak hizmete açıldı. Didim’in sanat ve kültür yaşamına büyük değer katan merkez, modern yapısı ve geniş kullanım alanlarıyla dikkat çekiyor. Didim Atatürk Kültür Merkezi; kültür, sanat ve eğitim alanında kente yeni bir soluk getirecek. Tiyatrodan konsere, sergilerden kültürel etkinliklere kadar birçok organizasyona ev sahipliği yapacak şekilde tasarlanan bu önemli yatırım, Didim’i kültür ve sanat alanında bölgenin cazibe merkezlerinden biri haline getirecek. Merkez bünyesinde tiyatro oyunları, konserler, söyleşiler ve çeşitli sahne sanatlarının sergileneceği dev bir sahne ve 735 kişi kapasiteli salon yer alıyor. Teknik donanımıyla öne çıkan salon, ulusal ve yerel etkinliklerin gerçekleştirilebileceği şekilde tasarlandı. Kültür merkezinde çocuklar, gençler ve yetişkinler için müzik, resim, dans, tiyatro, halk oyunları, spor ve eğitim gibi onlarca farklı branşta kursların düzenleneceği sınıflarda yer alıyor. Sergiler, atölye çalışmaları ve çeşitli kültürel etkinlikler de merkezde gerçekleştirilecek. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, kent genelinde yatırımları devam edeceğini belirterek, "Kentimiz genelinde altyapıdan ulaşıma, kültür ve sanattan eğitime kadar her alanda yatırımlarımıza devam ediyoruz. Didim ilçemize kazandırdığımız Atatürk Kültür Merkezi’nin tüm vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum. Aydınımız için çalışmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.
Kayseri Şehitler hatırasına anlamlı buluşma: Başkan Yalçın’a teşekkür yağmuru Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, 17 Aralık Şehitlerini Anma Programı kapsamında, Erciyes Mavi Kartalları Dayanışma Yardımlaşma ve Kültür Derneği üyeleri ve aileleri ile Türkiye Muharip Gaziler Derneği İstanbul Avcılar 3. Bölge Şubesi mensuplarını Talas’ta misafir etti. Gerçekleşen anlamlı buluşma, duygu dolu anlara sahne oldu. Programa Talas İlçe Kaymakamı İlyas Memiş ve Zincidere 1. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Mesut Koçak da katılarak bu anlamlı günde birlik ve beraberlik mesajı verdi. Programa katkı sağlayan Talas Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Alaattin Kayabaşı da hazır bulundu. Başkan Yalçın’ı duygulandıran buluşma Şehit aileleri ve gazilerle yakından ilgilenen Başkan Mustafa Yalçın, yaptığı konuşmada vefa ve minnet duygularını güçlü ifadelerle dile getirdi. Başkan Yalçın, "Ülkemizin acı bir gününün yıl dönümünde her vakit burada olmanız bizi gururlandırıyor. Sizin için ne yapsak az. Talasımıza, Kayserimize hoş geldiniz. Sizlerin vatan, millet ve Kur’an adına verdiğiniz fedakârlığa ne kadar teşekkür etsek karşılayamayız. Duygularımı ifade etmekte zorlanıyorum. Allah hepinize sağlıklı, uzun ömürler versin. Bu acı günümüzde farklı vilayetlerden gelerek yanımızda olduğunuz için teşekkür ediyorum. Devletimiz var olsun. Sizlerle bir arada olmaktan onur duyuyorum" dedi. Kaymakam Memiş’ten Başkan Yalçın’a teşekkür Talas İlçe Kaymakamı İlyas Memiş de Başkan Yalçın’ın ev sahipliğine dikkat çekerek, "Sağ olsun belediye başkanımız misafirlerimizi en güzel şekilde ağırladı. Kendisine teşekkür ediyorum. Şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Onların fedakârlıkları sayesinde bu güzel vatanda huzur ve güven içinde yaşıyoruz. Aziz hatıralarını daima yaşatacağız" ifadelerini kullandı. Duygulandıran misafirperverlik Programda söz alan Türkiye Muharip Gaziler Derneği İstanbul Avcılar 3. Bölge Şube Başkanı Nurettin Ağaoğlu, misafirperverliği ve hassasiyeti dolayısıyla Başkan Yalçın’a teşekkür ederek, 81 ilin toprağından bir araya getirilen anlamlı bir hediyeyi takdim etti. Erciyes Mavi Kartalları Dayanışma Yardımlaşma ve Kültür Derneği Başkanı Ercan Agan da şehitleri rahmetle anarak Başkan Yalçın’a teşekkürlerini iletti ve plaket sundu. Ayrıca dernek üyeleri de yöresel ürünlerden oluşan hediyeler sundu. Anlamlı hediye Başkan Mustafa Yalçın ise her iki dernek başkanına, Bandırma Vapuru’nun Talas Zincidereli kaptanı İsmail Hakkı Durusu’nun yer aldığı özel bir plaket ile Kıbrıs Barış Harekatı’na Kayseri’den gidenlerin yer aldığı Kayseri-Girne Hattı kitabını hediye ederek bu anlamlı buluşmayı tarihe not düşürdü. Çanakkale Müzesi’ni gezdiler Öte yandan Kayseri’ye gelen gaziler ve şehit yakınları, Talas Belediyesinin şanlı Türk tarihinin altın sayfalarından birisini yansıttığı Çanakkale’den Cumhuriyete 100. Yıl Müzesini gezdi. Müzeden çok etkilendiklerini ifade eden gaziler, yeniden askerlik yapma duygularının kabardığına dikkat çektiler.
Kırşehir Engelli ve ailelerinin yaşam kalitesini artırma çalıştayı Kırşehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nce, paydaş kurumlarla birlikte engelli bireylerin ve ailelerinin sorunlarının tespit edilmesi ile sürdürülebilir çözümler üretilmesi amacıyla bir Engelli Çalıştayı düzenlendi. Kırşehir Öğretmen Evi’nde düzenlenen çalıştaya engelli bireyler, aileleri ve ilgili sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile kamu kurumları katıldı. Çalıştayda engelli bireylerden Helin Coşkun, Kırşehir’in engelli vatandaşlar için daha kullanılır bir şehir olması gerektiğini ifade etti. Bir başka katılımcı Turgay Demir de, "Engelliler ve ailelerinin sorunlarının ele alındığı bu çalıştayda ciddi meseleler konuşuluyor; kamuda ve sivil toplumda önemli mesafeler kat edildiğini görüyoruz" dedi. Çalıştayın önemine dikkat çeken İl Millî Eğitim Müdürü Yasin Güleşen, engelli çocuklar ve ailelerinin karşılaştıkları sorunların belirlenip çözüm önerilerinin geliştirilmesinin, ailelerin ve çocukların yaşam kalitelerinin artırılması anlamına geldiğini söyledi. Güleşen, "Her paydaş eksiklikleri tespit edecek ve öneriler sunacak. Böylece yarın bugünden daha yüksek ve kaliteli olacak" ifadelerini kullandı. Etkinlik kapsamında engelli bireylerin eğitimden sağlık hizmetlerine, erişilebilir şehir planlamasından istihdam ve sosyal hayata kadar farklı alanlarda görüşleri alındı ve çözüm odaklı değerlendirmeler yapıldı.