GÜNDEM - 17 Şubat 2026 Salı 14:49

Fatih Erkan: "Ramazan, kardeşliğimizi güçlendiren en kıymetli zamanlardan biridir"

A
A
A
Fatih Erkan: "Ramazan, kardeşliğimizi güçlendiren en kıymetli zamanlardan biridir"

Hacılar Girişimci İş İnsanları Derneği (HAGİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Erkan, mübarek Ramazan-ı Şerif dolayısıyla bir mesaj yayımladı.


Ramazan ayına bir kez daha kavuşmanın huzur ve mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Erkan, bu mübarek ayın rahmet, bereket ve mağfiret ayı olduğunu belirtti. Ramazan’ın; paylaşmanın, dayanışmanın ve gönül birliğinin en güçlü şekilde hissedildiği müstesna bir zaman dilimi olduğuna dikkat çeken Erkan, asırlardır toplumu ayakta tutan kardeşlik ruhu ve yardımlaşma kültürünün bu ayda daha da anlam kazandığını vurguladı. İş dünyasının temsilcileri olarak yalnızca ekonomik üretimin değil, aynı zamanda toplumsal sorumluluğun da bilincinde olduklarını belirten Erkan, Ramazan ayının manevi ikliminde ihtiyaç sahiplerini gözetmenin, dayanışmayı büyütmenin ve şehrin sosyal bağlarını güçlendirmenin önemli bir görev olduğunu ifade etti.


Birlik ve beraberlik mesajı veren Erkan, "Birlik ve beraberliğimizi koruduğumuz sürece aşamayacağımız hiçbir engel, ulaşamayacağımız hiçbir hedef yoktur" dedi ve Ramazan ayının kırgınlıkların sona ermesine, gönüllerin birleşmesine ve Kayseri’nin kalkınma yolculuğuna güç katmasına vesile olmasını temenni etti.


Fatih Erkan, mesajının sonunda başta Kayserili olmak üzere tüm milletin Ramazan-ı Şerif’ini tebrik ederek sağlık, huzur ve bereket dolu bir ay diledi.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Manisa Manisa traktörde zirvede, motosiklette Türkiye 4’üncüsü Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan 2026 yılı Ocak ayı motorlu kara taşıtları istatistiklerine göre Manisa’da trafiğe kayıtlı araç sayısı 848 bin 9’a yükseldi. Traktör sayısında Türkiye birincisi olan Manisa, motosiklet sayısında ise İstanbul, Antalya ve İzmir’in ardından 4’üncü sırada yer aldı. TÜİK verilerine göre 2025 yılı aralık ayında 845 bin 207 olan trafiğe kayıtlı motorlu kara taşıtı sayısı bulunan Manisa’da araç sayısı ocak ayında 2 bin 802 adet artarak 848 bin 9’a çıktı. Manisa’daki 845 bin 9 motorlu kara taşıtının 277 bin 595’ini otomobiller oluştururken, kent genelinde 8 bin 415 minibüs, 6 bin 666 otobüs, 88 bin 672 kamyonet, 18 bin 92 kamyon, 334 bin 619 motosiklet, 1779 özel amaçlı taşıt ve 112 bin 171 adet traktör bulunuyor. Sanayi ve tarımın iç içe olduğu ve özellikle tarım kenti kimliğiyle öne çıkan Manisa, 112 bin 171 adet traktörle Türkiye genelinde zirvedeki yerini korudu. 334 bin 619 motosikletle de İstanbul, Antalya ve İzmir’in ardından 4’üncü sırada yer alan Manisa, iki tekerli araç kullanımındaki yoğunluğuyla dikkat çekti. Ocak ayında açıklanan adrese dayalı nüfus kayıt sistemine göre 1 milyon 477 bin 756 kişilik bir nüfusa sahip olan Manisa’da her 100 kişiye yaklaşık 57 araç düşerken, Türkiye genelinde 100 kişiye 39 araç düşüyor.
Adana 17 aylık bebeğe trafik canavarı böyle çarpmış Adana’da yaya geçidinde motosiklet çarpması sonucu pusetteki 17 aylık bebeğin öldüğü kazanın güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı. Kazanın ardından kaçan motosiklet sürücüsü yakalanıp gözaltına alınırken, "Korkup, kaçtım" dediği öne sürüldü. Olay, önceki gün saat 15.15 sıralarında Çukurova ilçesi Güzelyalı Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, anne Hilal Öztürk, bebek arabasındaki 17 aylık oğlu Mahmut Fatih Öztürk ile yaya geçidini kullanarak yolun karşısına geçmek istedi. Yaya geçinde otomobiller durarak anne Hilal Öztürk’e yol verirken o sırada motosiklet sürücüsü E.K. (20), bebek arabasına çarptı. Çarpmanın etkisiyle savrulan bebek ağır yaralanırken, motosiklet sürücüsü olay yerinden kaçtı. Kaza anı anbean güvenlik kamerasına yansıdı. Ağır yaralanan Mahmut bebek, çevredeki vatandaşlarca Çukurova Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı ancak doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamadı. Minik Mahmut’un cenazesi, Adana Adli Tıp Kurumu’ndaki otopsinin ardından annesi Hilal ve babası Mustafa Kemal Öztürk tarafından teslim alındı. Ankara Emniyet Müdürlüğünde görevli polis memuru Mustafa Kemal ve eşi Hilal Öztürk, oğullarını Kayseri’nin Bünyan ilçesinde toprağa verdi. Kayseri İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın da cenaze törenine katılarak aileye başsağlığı ve sabır diledi. Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı Cinayet Büro Amirliği ekipleri, yaptığı çalışmada kaçan motosiklet sürücüsü E.K.’yı kısa sürede yakaladı. E.K.’nın ilk ifadesinde "Korkup, kaçtım" dediği öne sürüldü. E.K.’nın emniyetteki işlemleri sürüyor.