EKONOMİ - 28 Nisan 2024 Pazar 12:55

Havalar ısındı pazarda fiyatlar düştü

A
A
A
Havalar ısındı pazarda fiyatlar düştü

Havaların ısınmasıyla birlikte Kayseri’deki semt pazarlarında sebze fiyatları düştü.


Kayseri’nin farklı bölgelerinde her gün kurulan semt pazarlarında sebze fiyatları düştü. Sebze fiyatları; havanın ısınmasına bağlı olarak düşerken, bu durum pazardaki iş yoğunluğunu artırdı. Önceki günlere bakarak yoğunluklarının arttığını söyleyen pazarcı İbrahim Yılmaz; “Yaz ayları geldiği için pazarda fiyatlar biraz ucuz. Fiyatlar düştü ancak vatandaşların alım gücü biraz düştüğü için yine biraz zorluk çekiyoruz. Önceki günlere bakarak, yine yoğunluk var. Pazarlarda marketlere göre daha ucuz ve taze olur. Pazarlarda ürünler günlük olur. Market alır, 3-5 gün içerisinde satar. Biz ise günlük satarız. Pazarımızda 1-2 tane esnaflığı iyi olmayan arkadaşımız var ama vatandaşlarımız onlara aldanmasınlar. Esnaflığı iyi arkadaşlarımız var. Onların yanına gelsinler. Biz yardımcı oluruz. Güzel ürün veririz. Her zaman memnun olurlar. Domatesin kilosu 25 TL’ye düştü. Salatalık 20 TL, biberlerin kilosu 30 TL, patlıcanların fiyatı 20-30 TL arasında değişiyor” şeklinde konuştu.



Meyve pazara pahalı düştü


Geçiş döneminde olmasından dolayı meyvede fiyatların ise yüksek olduğunu dile getiren Yılmaz, “Meyveler biraz pahalı. Geçiş döneminde olduğunda dolayı meyvelerin fiyatı biraz yüksek olur. Erik 100 TL, çileğin kilogram fiyatı 70 TL. Şu anda geçiş döneminde olduğundan dolayı fiyatlar bu şekilde seyrediyor. Tam mevsimi başlamadığı için fiyatlar bu şekilde. Daha yeni tarlaya düştüğü için fiyatlar yüksek. Tarlada çoğaldığı zaman fiyatlar mutlaka düşecektir” dedi.



Havalar ısındı pazarda fiyatlar düştü

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Efeler’den engelli annesini duygulandıran ziyaret Efeler Belediyesi’nin üyesi olduğu Ege ve Marmara Çevreci Belediyeler Birliği Olağan Meclis Toplantısı’na katılan Efeler Belediye Başkanı Anıl Yetişkin’in şehir dışında olması sebebiyle, Başkan Yetişkin adına Anneler Günü ziyaretlerine devam eden Efeler Belediye Başkan Yardımcısı Yalçın Ulusal, engelli evlat sahibi anneleri de unutmadı. Anneler Günü’nün içinde bulunduğu 10-16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında Engelli Mustafa Erol ve annesi Hatice Erol’u ziyaret eden Yalçın Ulusal’a ziyaretinde; Efeler Belediye Meclis Üyesi Zeliha Gündoğdu ve Efeler Belediyesi Gündüz Bakımevleri Sorumlusu Gülçin Öztürk de eşlik etti. Sabır ve bin bir emekle evladını yetiştiren anne Hatice Erol’un Anneler Günü’nü kutlayan Efeler Belediye Başkan Yardımcısı Ulusal, “Efeler Belediye Başkanımız Sayın Anıl Yetişkin’in sevgi ve selamlarını getirdim sizlere. Kendisi şehir dışında olması sebebiyle aramızda olamadı. İçinde bulunduğumuz bu hafta Engelliler Haftası olması sebebiyle ayrıca anlam taşıyor. Engelli bireylerin toplumun her alanında tam ve eşit katılımını sağlamak, yerel yönetimler olarak en temel görevlerimizden biri. Bugün burada Mustafa ve Hatice Hanım’ı ziyaret ederek, onların yaşadığı güçlükleri bir nebze olsun paylaşmak istedik. Engelli bireylerimizin ve ailelerinin hayatlarını kolaylaştırmak için Efeler Belediyesi olarak var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” dedi.
Bursa Bursaspor başkan aday adayları belli oldu Bursaspor Kulübü’nde 19-26 Mayıs’ta yapılacak Olağan Genel Kurul için bugün üç aday Divan Kurulu’na başkan aday adaylığı için başvuruda bulundu. Enes Çelik, Raşit Barışıcı ve Levent Dönertaş, gereken şartları yerine getirmesi halinde kongrede yarışan isimler olacak. Bursaspor camiasının merakla beklediği başkan aday adayları belli oldu. 19-26 Mayıs’ta gerçekleşecek olan Olağan Genel Kurul öncesi bugün Divan Kurulu, Özlüce İbrahim Yazıcı Tesisleri’nde aday adayların evraklarını teslim aldı. Divan Kurulu Başkanı Galip Sakder’in kabul ettiği toplam üç isim oldu. Saat 15.00-17.00 arasında gerçekleşen organizasyona Enes Çelik, Raşit Barışıcı ve Levent Dönertaş geldi. Evraklarını teslim eden bu üç isim, perşembe gününe kadar gerekli prosedürleri gerçekleştirmesi halinde adaylıkları tam anlamıyla resmileşmiş olacak. Galip Sakder detayları verdi Divan Kurulu Başkanı Galip Sakder, yaptığı açıklamada, “Bugün üç adayımız müracaat etti. Bursaspor’umuz için hayırlı olsun. Sinan Bür kaptanımız ve ekibine de çok teşekkür ediyorum. Perşembe saat 17.00’ye kadar tüm başkan adayları 100’er tane imza için kulübümüze gelecek. Kabul olacak yönetimlerin de listelerini teslim edecek. Yeni seçilecek yönetimle beraber geleceğimizi daha güzel olmasını temenni ediyorum. Enes Çelik’e ayrıca teşekkür ediyorum. 100 bin TL kulübe bağış yaptı. Diğer arkadaşların öyle bir niyeti yokmuş. Herkese teşekkür ederiz.”