GÜNDEM - 13 Şubat 2026 Cuma 11:28

İftar noktaları belli oldu

A
A
A
İftar noktaları belli oldu

Kültür ve Turizm Bakanlığı Vakıflar Genel Müdürlüğü, Ramazan ayı boyunca Türkiye genelinde ücretsiz iftar sofraları kuracak. Bağlı 25 bölge müdürlüğü aracılığıyla gerçekleştirilecek organizasyonlarla, binlerce vatandaş aynı sofrada buluşacak.


Köklü vakıf medeniyetinin mirasını yaşatmaya devam eden müdürlük; bu Ramazan ayında da ’Paylaşmanın, dayanışmanın ve bereketin ayı Ramazan’da vakıf kültürünün yaşattığı iyilik anlayışı aynı sofrada anlam buluyor’ diyerek misafirlerini ağırlamaya devam edecek. ’Asırları aşan hayır bu sofrada’ temasıyla Türkiye’nin 25 bölgesinde faaliyet gösteren bölge müdürlükleri aracılığıyla Ramazan ayı boyunca birçok noktada vatandaşlara ücretsiz iftar yemeği imkanı sunacak. Bu kapsamda Ramazan ayının manevi atmosferini paylaşmak ve dayanışma ruhunu güçlendirmek amacıyla, Kayseri Bölge Müdürlüğü bölgesine bağlı olan Kayseri’nin yanı sıra Kırşehir, Nevşehir ve Niğde’de Ramazan ayı boyunca devam ettireceği organizasyonla binlerce ihtiyaç sahibini iftar sofrasında misafir edecek. Ramazan ayı boyunca açık olacak iftar noktaları şu şekilde belirlendi;


Kayseri Tuana Restoran (Cumhuriyet Meydanı, Ordu Evi Karşısı), Kırşehir Gala Palas Düğün Salonu (Kuşdili mh. 1334. sk.), Niğde Öğretmenevi (İnönü, Feridun Zeren cd. No:4), Nevşehir Kapadokya Turizm Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (350 Evler, Ali Dirikoç Blv. No:13), Nevşehir Viva Düğün Salonu (TOKİ, Mehmet Akif Ersoy, Yavuz Sultan Selim cd. No:132).


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kırıkkale Kaza sonrası sürücü kaçtı, yaşlı çift geldi: Polisi ikna etmek için dakikalarca dil döktüler Kırıkkale’de takla atarak şarampole devrilen otomobilin sürücüsü, kaza sonrası kayıplara karıştı. Kazanın ardından olay yerine eşiyle birlikte gelen bir vatandaş ise aracı kendisinin kullandığını öne sürdü. Dakikalarca dil döken yaşlı çift, polis ekiplerini ikna etmeye çalıştı. Kaza, gece saatlerinde Kırıkkale-Ankara karayolunda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, 71 AEP 662 plakalı Hyundai marka otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kontrolden çıktı. Takla atan otomobil, şarampole devrildi. İhbar üzerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen ekipler, araçta yaptıkları incelemede alkol şişeleriyle karşılaştı. Sürücünün ise kazanın ardından olay yerinden kaçtığını belirledi. Kazanın ardından eşiyle birlikte olay yerine gelen bir vatandaş, aracı kendisinin kullandığını iddia etti. Panik yaptığı için olay yerinden ayrıldığını söyleyen vatandaş, "Vallahi ben sürüyordum arabayı. Tansiyonum yükseldi. Arabanın anahtarı da bende. Beni araçtan başkaları çıkarttı. Korktum, panik yaptım. Beni başkaları eve götürdü, hanımı aldım geldim" diyerek kendini savundu. "Siz bize inanmıyorsunuz, biz de size söylemiyoruz" Polis ekipleri, araçta bulunan alkol şişeleriyle ilgili de yaşlı çifte soru yöneltti. Vatandaş, alkol şişelerinin araca daha önce konulmuş olabileceğini öne sürdü. Dakikalarca polis ekiplerine kazayı kendilerinin yaptığını anlatmaya çalışan çift, ekipleri ikna edemedi. Polis ekiplerinin araç sahibinin ismini sorması üzerine kadının, "Siz bize inanmıyorsunuz, biz de size söylemiyoruz" sözleri dikkat çekti. Kaza yaptığını öne süren kişinin üzerinde belirgin yara izine rastlanmaması da ekiplerin şüphesini artırdı. Bu sırada fenalaşan kadın için olay yerine sağlık ekipleri çağrıldı. Sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından kadın, ambulansla hastaneye kaldırıldı. Şarampole devrilen otomobil, yapılan incelemenin ardından bulunduğu yerden kaldırılarak otoparka çekildi. Polis ekipleri, kazanın gerçek sürücüsünün belirlenmesi için çalışma başlattı. Kazayla ilgili soruşturma sürüyor.