GÜNDEM - 11 Aralık 2025 Perşembe 11:48

Kaybis 2025 sezonu kapandı

A
A
A
Kaybis 2025 sezonu kapandı

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Ulaşım A.Ş. tarafından işletilen, bisiklet paylaşım sistemi Kaybis, 2025 sezonunu yeni rekorlarla tamamladı. Şehir genelindeki 91 istasyon ve 1000 bisikletle hizmet veren sistem, hem ulaşım alışkanlıklarına hem de çevreye katkı sağlamayı sürdürdü.


2025 yılı boyunca 48 bin 356 kullanıcı, bisikletleri toplam 452 bin 961 kez kullandı. Yıl içinde kaydedilen toplam mesafe ise 4 milyon 321 bin kilometreye ulaştı. Bu mesafe, Kaybis ile dünyanın etrafının 108 kez turlanması anlamına geliyor. Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç; 2025 sezonunun başarıyla tamamlandığını belirterek, "Kaybis her yıl büyüyen, şehrin ulaşım kültürüne önemli katkı sağlayan bir sistem hâline geldi. 2025’te elde edilen 4,3 milyon kilometrelik kullanım verisi, Kayserililerin sürdürülebilir ulaşımı ne kadar benimsediğini gösteriyor. Bu sadece bir ulaşım başarısı değil, aynı zamanda çevre için büyük bir kazanım" dedi. Bisiklet kullanımının hem trafiği rahatlattığını hem de karbon salınımının azaltılmasına katkı sağladığını söyleyen Büyükkılıç, "Daha temiz bir hava oluşmasına katkı sağlayan sistemimizi her geçen yıl büyütüyoruz ve her yıl daha ileri bir noktaya taşımada kararlıyız" diye konuştu.


Sezonun kapatılmasıyla tüm istasyonlar, bisikletler ve yazılım altyapısı detaylı bakıma alındı. Ulaşım A.Ş. ekipleri, yeni sezonda daha yüksek performans, arttırılmış bisiklet sağlığı ve kullanıcı deneyimi sunmak için çalışmalarını sürdürüyor.



Kaybis 2025 sezonu kapandı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bartın Otomobil tırın dorsesine saplandı:1 yaralı Bartın’da otomobil kırmızı ışıkta duran tırın dorsesine ok gibi saplandı. Feci kazada önce araçta sıkışan yaralı sürücü, ardından ise otomobil saplandığı tırın dorsesinden kurtarıldı. Bartın Gölbucağı Kavşağı’nda şehir merkezi istikametine seyir eden S.T. idaresindeki 34 BJG 526 plakalı otomobil, kırmızı ışıkta duran K.D idaresindeki 74 BE 133 kupa plakalı tırın dorsesine arkadan çarptı. Dorseye ok gibi saplanan otomobilin ön kısmında büyük hasar görürken, sürücüsü ise araç içerisinde sıkıştı. Kazanın ardından aracın kornası da takılı kaldı. Kaza ihbarı üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri, sıkışan sürücüyü kurtarma çalışması yürütürken, korna sesini de kesmeye çalıştı. Ekipler zaman zaman yeniden çalan korna sesini kesmeyi başarırken, uzun uğraşlar sonucu da araçta sıkışan sürücü de araçtan çıkarıldı. Sıkıştığı yerden kurtarılan sürücü S.T, sedye ile ambulansa götürülerek, ilk müdahalesi yapıldı. İlk müdahalenin ardından sürücü Bartın Devlet Hastanesi’ne götürülerek, tedavi altına alındı. Otomobil saplandığı dorseden kurtarıldı Kaza nedeniyle oto sanayiden il merkezine istikametindeki yol ulaşıma geçici süre kapanırken, çarpışmanın etkisiyle ok gibi dorseye saplanan otomobil ile tır, yapılan ileri geri manevralarla birbirinden ayrıldı. Sürücüsü tarafından tırın hareket ettirilmesi, çekici yardımıyla da otomobilin götürülmesinin ardından bölgedeki trafik normale döndü. Tır sürücüsü ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürülürken, yaralanan otomobil sürücüsünün ise hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi.