SAĞLIK - 24 Haziran 2025 Salı 13:42

Kayseri Büyükşehir’den kan bağışına anlamlı destek

A
A
A
Kayseri Büyükşehir’den kan bağışına anlamlı destek

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Erciyes Üniversitesi Kan Merkezi iş birliğiyle anlamlı bir sosyal sorumluluk projesine imza attı. Belediye personeli, belediye hizmet binasında kurulan stantta gönüllü olarak kan bağışında bulunarak örnek bir dayanışma sergiledi.


Kayseri Büyükşehir Belediyesi, sosyal sorumluluk projeleriyle sadece şehir hizmetlerinde değil, toplum sağlığı ve dayanışma alanlarında da örnek olmaya devam ediyor.


Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi, toplumsal duyarlılığı arttırmak ve hayati bir konuya dikkat çekmek amacıyla Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Kan Merkezi iş birliğiyle kan bağışı kampanyası düzenledi. Büyükşehir Belediyesi hizmet binasında kurulan geçici kan bağışı standına personel yoğun ilgi gösterdi.


Gönüllü bağışçılar, bağış öncesi sağlık taramasından geçirilerek uzmanlar tarafından bilgilendirildi. Uygunluk testlerinin ardından stantta kayıt işlemlerini tamamlayan personel, bağış sürecine katılarak kanın hayati önemine dikkat çekti.


Kampanyaya sadece belediye çalışanları değil, belediyeye işlem için gelen vatandaşlar da destek verdi. Bağışçılar, bu tür sosyal projelerin hem bilinç oluşturduğunu hem de toplumsal dayanışmayı güçlendirdiğini ifade ederek, kan vermekten büyük memnuniyet duyduklarını belirtti.


ERÜ Kan Merkezi yetkilileri ise kampanyaya katkı sunan tüm gönüllülere teşekkür ederek, bu tür iş birliklerinin toplum sağlığı açısından büyük önem taşıdığını vurguladı. Ayrıca organizasyonun hayata geçirilmesinde öncülük eden Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’a da özel teşekkürlerini ilettiler.



Kayseri Büyükşehir’den kan bağışına anlamlı destek

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Vatandaşlar yerli ve milli ürünlere yoğun ilgi gösterdi SAHA 2026’da sergilenen yerli ve milli ürünlere vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. 7’den 70’e herkes ürünlerle fotoğraf çektirdi, YILDIRIMHAN fuarın gözdesi oldu. Kıtalararası balistik füze YILDIRIMHAN’ı görünce çok heyecanlandığını dile getiren Huriye Kaba, "Ben çok görkemli buldum. Çok büyük bir füze. Ülkem adına çok gurur verici. Çok heyecanlandım girerken tüylerim diken diken oldu. Yapan bütün mühendislerin ellerine, emeklerine sağlık" ifadelerini kullandı. Türkiye’nin ve Avrupa’nın en büyük savunma, havacılık ve uzay sanayi kümelenmesi SAHA İstanbul organizasyonuyla İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenen SAHA 2026 Uluslararası Savunma, Havacılık ve Uzay Sanayi Fuarı 5’inci gününde devam ediyor. Birçok yerli ve milli ürünün sergilendiği fuar bugün halkın ziyaretine açıldı. Vatandaşlar yerli ve milli ürünlere yoğun ilgi gösterdi, fotoğraflar çektirdi. Fuarda ürünlerin maketleri de dikkat çekti. 7’den 70’e herkes maketlerin yanında fotoğraf çektirdi. Tayfun Fakı, "Gurur duyoruz. Allah bunların devamını nasip etsin. YILDIRIMHAN’ı da göreceğiz inşallah" dedi. Kıtalararası balistik füze YILDIRIMHAN’ı görünce çok heyecanlandığını dile getiren Huriye Kaba ise, "Ben çok görkemli buldum. Çok büyük bir füze. Ülkem adına çok gurur verici. Çok heyecanlandım girerken tüylerim diken diken oldu. Yapan bütün mühendislerin ellerine, emeklerine sağlık" ifadelerini kullandı.
Şanlıurfa Karagül hasadı başladı Şanlıurfa’nın Halfeti ilçesinde yetişen, kendine özgü rengi ve kokusuyla öne çıkan tescilli ’karagül’de hasat başladı. Cittaslow Uluslararası Koordinasyon Komitesi’nin 2013 yılında "sakin şehir" ağına dahil ettiği Halfeti, tarihi taş evleri ve doğal güzellikleriyle bölgenin "saklı cenneti" olarak nitelendiriliyor. Birecik Barajı’nın suyunun yükselmesiyle bölgede üretim alanı azalan karagül, yetiştiği topraktan aldığı kendine özgü rengi ve kokusuyla dikkat çekiyor. Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından coğrafi işaret tescil belgesi verilen karagülün geniş bir alana yayılması için Halfeti Kaymakamlığı, Belediye ile İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünün çalışmaları devam ediyor. Ağırlıklı olarak seralarla yetiştirilen, ilkbahar ve sonbaharda açan karagül, görevliler tarafından çeşitli alanlarda kullanılması amacıyla dallarından kesilerek hasat edilmeye başlandı. Halfeti İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Bozoğlan, karagül bahçesinde incelemelerde bulundu. İncelemeler sonrası açıklama yapan Bozoğlan, "Karagülün yaprakları kozmetik ve gıda alanında kullanılıyor. Karagül sabun, kolonya, gülsuyu ve parfüm gibi kozmetik ürünlerinde kullanılıyor. Bunun yanı sıra lokum, gül şerbeti, kahve ve dondurma gibi gıda ürünlerinde de kullanılıyor. Halfeti’de sadece karagül ile üretim yapan firmalarımız var" dedi. Bozoğlan, gülün Halfeti’den dışarı çıktığı zaman ise pembeye yakın bir tona ulaştığını aktararak, "Halfeti’de şu anda bin 750 metrekare kapalı alanda, 12 bin metrekare açık alanda karagül üretimi yapılmaktadır. Halfeti Kaymakamımız ve Belediye Başkan Vekilimiz Sinan Korkmaz’ın destekleriyle eski Halfeti’de 7 bin 750 metrekare bir alan tahsisi yapıldı. Bu alana biz bin metrekare kapalı yetiştirme alanı, 250 metrekare üretim alanı ve damıtma tesisi olarak hizmet sunacağız" diye konuştu. Karagül yetiştiricisi Devrim Tutuş ise "Karagülden gıda ve kozmetik ürünü üreten dünyadaki tek firmayız. Şimdi hasat dönemindeyiz. Yaklaşık 10 gündür hasat yapıyoruz. Hayırlısıyla bu yıl bereketli geçti" ifadelerini kullandı.