ÇEVRE - 14 Şubat 2026 Cumartesi 11:12

Kayseri Ulaşım A.Ş. raylı sistemlerde yerlileştirme hamlesini güçlendiriyor

A
A
A
Kayseri Ulaşım A.Ş. raylı sistemlerde yerlileştirme hamlesini güçlendiriyor

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Ulaşım A.Ş., raylı sistemler alanında yerli üretim ve tedarik süreçlerini güçlendirmeye yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Şirket, sektörün önemli organizasyonlarından biri olan Anadolu Raylı Ulaşım Sistemleri Kümelenmesi (ARUS) tarafından düzenlenen Türkiye Raylı Sistemler İş Paneline katılarak yerlileştirme vizyonunu bir kez daha ortaya koydu.


Türkiye’nin raylı sistemler ekosistemini buluşturan ve TÜBİTAK Raylı Ulaşım Teknolojileri Enstitüsü ev sahipliğinde Kocaeli’de gerçekleştirilen etkinlikte Kayseri Büyükşehir Belediyesi Ulaşım A.Ş., kurduğu stantta faaliyetleri, yerlileştirdiği raylı sistem ürünleri gibi standı ziyaret edenlere bilgiler sundu. Organizasyon kapsamında yerli tedarikçi üreticilerle birebir temas kurulurken, yerelleştirilebilecek ürünlerin incelenmesi ve sektördeki yeni teknolojilerin değerlendirilmesi sağlandı.


Kamu, sanayi ve akademiyi aynı platformda buluşturan forumda yatırım, AR-GE, teşvikler, mevzuat, yerli üretim ve işletmeci perspektifleri ele alınırken; sektörde sürdürülebilir iş birlikleri ve güçlü tedarik zincirlerinin oluşturulmasına yönelik önemli temaslar gerçekleştirildi. Özellikle yerli üretim kapasitesinin artırılması, tedarik süreçlerinin güçlendirilmesi ve raylı sistem teknolojilerinde dışa bağımlılığın azaltılması konuları öne çıktı.


Yerlileştirme çalışmaları kararlılıkla sürüyor


Kayseri Ulaşım A.Ş.’de başlatılan yerlileştirme çalışmaları kapsamında satın alma süreçlerinin iyileştirilmesi, yerli tedarikçi ağının genişletilmesi ve maliyetlerin düşürülmesine yönelik projeler devam ediyor. Şirket, yerlileştirme faaliyetleri sayesinde hem ülke ekonomisine katkı sağlamayı hem de raylı sistemler alanında sürdürülebilir bir yapı oluşturmayı hedefliyor.


Canbulut: "Yerli üretim stratejik önceliğimiz"


Metro İstanbul moderatörlüğünde Antalya, İzmir ve Ankara yöneticilerinin katıldığı panelde konuşan Kayseri Ulaşım A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Canbulut, ülkemizdeki yerlileştirme potansiyeli, verimlilik, dijitalleşme ve Kayseri’de raylı sistemde yerlileştirilen ürünler hakkındaki görüşlerini katılımcılara paylaştı.


Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç önderliğinde yürütülen yerlileştirme çalışmalarının şirketin temel stratejik hedeflerinden biri olduğunu vurgulayan Canbulut, "Şirketimizde ülke ekonomisini güçlendirmek, satın alma süreçlerini iyileştirmek, tedarikçi bulma süreçlerini kolaylaştırmak ve tedarik zincirini daha sağlıklı hale getirmek amacıyla yerlileştirme faaliyetlerini yürütmekteydik. Bu kapsamda düzenlenen bu organizasyonla yerli tedarikçilerimiz ile bir araya gelerek dışa bağımlılığın azaltılmasına daha da güç katmak istiyoruz" ifadelerini kullandı.


Türkiye’de ilk yüzde yüz yerli düşük tabanlı raylı sistem aracını kullanan belediyenin Kayseri Büyükşehir Belediyesi olduğunu hatırlatan Canbulut, yerlileştirme kapsamındaki tüm alanlarda çalışmaların kararlılıkla sürdüğünü ifade etti. Canbulut ayrıca, yerlileştirilmesi planlanan ürünlere ilişkin çalışmaların belirlenen prosedür çerçevesinde yürütüldüğünü ve yerli üretim kapasitesinin artırılmasına yönelik adımların devam edeceğini kaydetti.


Kayseri Ulaşım A.Ş.’nin, yerli ve milli üretim vizyonu doğrultusunda raylı sistemler sektöründe teknoloji geliştirme, tedarik zinciri yönetimi ve sürdürülebilir üretim alanlarında çalışmalarını önümüzdeki dönemde daha da ileriye taşıması hedefleniyor.



Kayseri Ulaşım A.Ş. raylı sistemlerde yerlileştirme hamlesini güçlendiriyor

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzurum Tekmanlı minik eskrimcilerden başarılı sonuçlar 2025-2026 yılı Erzurum Eskrim Kılıç Küçük/Yıldız Erkek/ Kız il birinciliği müsabakaları Yakutiye Spor salonunda yapıldı. Tekman’dan katılan sporcular başarıları ile dikkat çekti. Yapılan müsabakalara Tekman Cumhuriyet Ortaokulundan 6 sporcu ile katılım sağladı ve 4 madalya aldılar. Yaklaşık 3 ay boyunca Antrenör Can Taşkıran’ın öncülüğünde Tekman Gençlik Spor İlçe Salonunda yapılan çalışmalar sonucunda büyük bir başarı gösteren minikler, yarışlarda başarı göstererek il genelinde dereceye girdi. Sporcular Erzurum’u Kayseri’de yapılacak olan yarışlarda temsil edecekler. Tekmanlı öğrencilerden yıldız kızlardan Merve Koçak birinci gelirken, İremsu Ergin ikinci geldi. Küçük kızlarda Derin Ergin üçüncü ve erkeklerde ise Mustafa koçak üçüncü geldi. Öğrenci velileri "Miniklerimizin başarılarından dolayı başta ilçe Kaymakamımız Hüseyin Demirkol başta olmak üzere Gençlik Spor İlçe Müdürü Fatih Arslan, Beden Eğitimi Öğretmeni Yasir Samet Korkmaz ve antrenör Can Taşkıran çok emek verdi. Emeklerinin ise boşa çıkmadığını görmek güzel. Bu vesile ile hepsine ayrı ayrı teşekkür ederiz" dediler. Tekmanlı minik sporcular, İlçe müdürü Fatih Arslan, antrenör Can Taşkıran ve İlçe Gençlik Spor personeli Emrah Nalkiran ile birlikte Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürü Levent Çakmur’u da ziyaret ettiler.
Siirt Siirt’e yeni atanan öğretmenlere sıra gecesi düzenlendi Siirt İl Milli Eğitim Müdürlüğünce kente yeni atanan öğretmenler için sıra gecesi programı düzenlendi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen program, 429’u yeni atanan olmak üzere toplam 500 öğretmeni bir araya getirdi. İl kültürünü tanıtmak amacıyla düzenlenen etkinlikte türküler söylendi, halaylar çekildi ve çiğköfte yoğruldu. İl Milli Eğitim Müdürü İlhan Saz, yeni atanan öğretmenler için düzenledikleri programı icra ettiklerini söyledi. Saz, 3 dilli, çok kültürlü Siirt’e hoş geldiniz dediklerini belirterek, "Bu programda Urfa geceleri adı altında Güneydoğu ve Doğu Anadolu bölgesinin en öne çıkmış türküleri icra edildi. Öğretmenlerimiz ilimizi tanıdılar. Halaylar çektiler, çiğköfte yediler. Çok mutlu olduklarını her platformda dile getirdiler. Bundan sonra da ilimizi en iyi şekilde tanıtmaya devam edeceğiz" dedi. Şirvan ilçesine sınıf öğretmeni olarak atanan Muhammed Ali İnan da, "Müziklerle, çiğköfte etkinliğiyle hem arkadaşlarımızla tanıştık, kaynaşma fırsatımız oldu. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Başta İl Müdürümüz İlhan Bey olmak üzere. Umarım bu tarz etkinliklerin devamı gelir" diye konuştu. Okul öncesi öğretmeni Pelin Gökdeniz ise Kurtalan ilçesine atandığını belirterek, "İl Milli Eğitim Müdürüne teşekkür ederiz. Hem alışma hem de kaynaşma adına çok güzel bir aktivite oldu" dedi.