GÜNDEM - 25 Ekim 2025 Cumartesi 11:07

Özel öğrenciler için hayırseverlerden uygulama okulu

A
A
A
Özel öğrenciler için hayırseverlerden uygulama okulu

Kayseri’nin Develi ilçesinde engelli bireylerin eğitimine katkı sağlamak amacıyla 3 okul daha yapılacak.


Engelli bireyler için Kademe Özel Eğitim Uygulama Okulu binası Merhum Münevver- Naci Kaman Adına Aynur ve Mehmet Uğur Kaman kardeşler tarafından, 2. Kademe Özel Eğitim Uygulama Okulu binası


Zekiye-Ömer- Mehmet Solgancak adına Mehmet Solgancak tarafından, 3. Kademe Özel Eğitim Uygulama Okulu binası da merhum Birsen Yıldırım adına oğlu Murat Yıldırım tarafından yaptırılacak. Milli Eğitim Müdürlüğü’nde


düzenlenen imza töreninde Belediye Başkanı Adem Şengül, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Arslan ve hayırseverler katıldı. Her çocuğun eğitim hakkı olduğu düşüncesi ile engelli çocukların potansiyellerini keşfetmek ve engelleri birlikte aşmak amacıyla; okul öncesi engelli ana okulundan başlayıp ilkokul, ortaokul ve lise düzeyi yanında mesleki eğitim düzeyinde de taşımalı, gündüzlü ve yatılı özel eğitim rehabilitasyon merkezleri de dahil 565 bireye taşımalı olarak eğitim imkanı sağlanmaya devam ediliyor. Ayrıca; 13 yaş üstü otizmli bireylere hizmet veren engelsiz yaşam, bakım, rehabilitasyon ve aile danışma merkezi ile engelli bakım merkezinde de 130 bireye hizmet veriliyor.


Bu kapsamda; Develi ilçesinde engelli bireylerin toplum içerisindeki yerlerini yüceltmek, toplum ile engelli bireyleri kaynaştırmak, sosyal devlet anlayışını yaygınlaşmasına katkı sağlamak için devlet - millet - özel sektör el ele verilerek engeller de bir bir aşılıyor.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Tokat Tokat’ta sel alarmı: Önlemler üst seviyeye çıkarıldı Tokat’ta muhtemel sel ve su baskınlarına karşı düzenlenen koordinasyon toplantısının ardından açıklama yapan Tokat Valisi Abdullah Köklü, bazı köylerin tedbir amaçlı tahliye edildiğini belirterek vatandaşlara dere yatakları ve riskli bölgelerden uzak durmaları çağrısında bulundu. Tokat Valiliği koordinasyonunda Tokat AFAD İl Müdürlüğünde Turhal ilçesi sel-su baskını koordinasyon toplantısı düzenlendi. Toplantıya il protokolü ve kurum amirleri katıldı. Toplantı sonrası açıklamalarda bulunan Tokat Valisi Abdullah Köklü, "Bugün de internet sitelerimizden, sosyal medya valilik hesaplarından bahsettiğimiz gibi önlemlerimizi alıyoruz. Tüm vatandaşlarımızı duyarlı olmaya tekrar davet ediyorum. Burada olan bu afete hazırlıklı olmak. Afete hazırlıklı olmak demek önceden önlem almak demek. Bu sene gerçekten son 60 yılın en kuvvetli yağışlarını yaşadık. Bu yağışlar nedeniyle ilgili kurumlarla toplantısını yaptık. Tokat Valiliği ve tüm kurumlar olarak bölge müdürlerimizle burada sağ olsunlar geldiler. Hazırız inşallah. Hep beraber el birliğiyle atlatmayı ümit ediyoruz. Bazı köylerimizi önleme amaçlı tahliye ettik. Tabii ki bu vatandaşlarımızın can güvenliğini temin etmek için aldığımız kararlar bunlar. Yani iki gün, üç gün vatandaşlarımız dışarıda, canı sağ olsun. Diğer konular çok önemli değil. Vatandaşlarımızı duyarlı olmaya davet ediyorum. Özellikle dere yataklarından ve güzergahlardaki taşkın olabilecek tehlikeli yerlerden vatandaşlarımız mümkün olduğu kadar uzak dursunlar. Güvenlik güçlerimizin, tarım müdürlüğümüzün, özel idaremizin, Devlet Su İşlerimizin uyarılarına lütfen dikkatle dinlesinler. Onlar için önemli konular. Çünkü biz o planlamaları beraber yapıp vatandaşlarımızı bu konuda uyarıyoruz. O konulara biraz daha dikkat verirlerse memnun oluruz. Turhal derken tüm Tokat vilayetinin toplantısını yaptık. Tabii ki tarım arazilerinde en fazla derenin şehrin içinden geçen yerler biraz daha hassas oluyor. Tural da o ilçelerimizden bir tanesidir. Zaten perşembe gününden beri cuma günü, cumartesi günü tüm özel idare, Devlet Su İşleri, belediye, AFAD, herkes sahada. 24 saat esasına göre dönem dönem bin 200 personelle 500 bandında araca çıktık. Özel sektörden de destek aldık. Gerekiyorsa daha fazla araçla müdahale ederiz. Vatandaşlarımız da duyarlı olurlarsa, bizlere yardımcı olurlarsa çalışmamıza inşallah afeti hep beraber güzel bir şekilde yönetmiş oluruz" dedi.