GÜNDEM - 18 Aralık 2025 Perşembe 14:23

Şehitler hatırasına anlamlı buluşma: Başkan Yalçın’a teşekkür yağmuru

A
A
A
Şehitler hatırasına anlamlı buluşma: Başkan Yalçın’a teşekkür yağmuru

Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, 17 Aralık Şehitlerini Anma Programı kapsamında, Erciyes Mavi Kartalları Dayanışma Yardımlaşma ve Kültür Derneği üyeleri ve aileleri ile Türkiye Muharip Gaziler Derneği İstanbul Avcılar 3. Bölge Şubesi mensuplarını Talas’ta misafir etti. Gerçekleşen anlamlı buluşma, duygu dolu anlara sahne oldu.


Programa Talas İlçe Kaymakamı İlyas Memiş ve Zincidere 1. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Mesut Koçak da katılarak bu anlamlı günde birlik ve beraberlik mesajı verdi. Programa katkı sağlayan Talas Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Alaattin Kayabaşı da hazır bulundu.


Başkan Yalçın’ı duygulandıran buluşma


Şehit aileleri ve gazilerle yakından ilgilenen Başkan Mustafa Yalçın, yaptığı konuşmada vefa ve minnet duygularını güçlü ifadelerle dile getirdi. Başkan Yalçın, "Ülkemizin acı bir gününün yıl dönümünde her vakit burada olmanız bizi gururlandırıyor. Sizin için ne yapsak az. Talasımıza, Kayserimize hoş geldiniz. Sizlerin vatan, millet ve Kur’an adına verdiğiniz fedakârlığa ne kadar teşekkür etsek karşılayamayız. Duygularımı ifade etmekte zorlanıyorum. Allah hepinize sağlıklı, uzun ömürler versin. Bu acı günümüzde farklı vilayetlerden gelerek yanımızda olduğunuz için teşekkür ediyorum. Devletimiz var olsun. Sizlerle bir arada olmaktan onur duyuyorum" dedi.


Kaymakam Memiş’ten Başkan Yalçın’a teşekkür


Talas İlçe Kaymakamı İlyas Memiş de Başkan Yalçın’ın ev sahipliğine dikkat çekerek, "Sağ olsun belediye başkanımız misafirlerimizi en güzel şekilde ağırladı. Kendisine teşekkür ediyorum. Şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Onların fedakârlıkları sayesinde bu güzel vatanda huzur ve güven içinde yaşıyoruz. Aziz hatıralarını daima yaşatacağız" ifadelerini kullandı.


Duygulandıran misafirperverlik


Programda söz alan Türkiye Muharip Gaziler Derneği İstanbul Avcılar 3. Bölge Şube Başkanı Nurettin Ağaoğlu, misafirperverliği ve hassasiyeti dolayısıyla Başkan Yalçın’a teşekkür ederek, 81 ilin toprağından bir araya getirilen anlamlı bir hediyeyi takdim etti. Erciyes Mavi Kartalları Dayanışma Yardımlaşma ve Kültür Derneği Başkanı Ercan Agan da şehitleri rahmetle anarak Başkan Yalçın’a teşekkürlerini iletti ve plaket sundu. Ayrıca dernek üyeleri de yöresel ürünlerden oluşan hediyeler sundu.


Anlamlı hediye


Başkan Mustafa Yalçın ise her iki dernek başkanına, Bandırma Vapuru’nun Talas Zincidereli kaptanı İsmail Hakkı Durusu’nun yer aldığı özel bir plaket ile Kıbrıs Barış Harekatı’na Kayseri’den gidenlerin yer aldığı Kayseri-Girne Hattı kitabını hediye ederek bu anlamlı buluşmayı tarihe not düşürdü.


Çanakkale Müzesi’ni gezdiler


Öte yandan Kayseri’ye gelen gaziler ve şehit yakınları, Talas Belediyesinin şanlı Türk tarihinin altın sayfalarından birisini yansıttığı Çanakkale’den Cumhuriyete 100. Yıl Müzesini gezdi. Müzeden çok etkilendiklerini ifade eden gaziler, yeniden askerlik yapma duygularının kabardığına dikkat çektiler.



Şehitler hatırasına anlamlı buluşma: Başkan Yalçın’a teşekkür yağmuru

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Düzce Düzce Belediyesi’nden Anneler Günü’ne özel duygusal video Düzce Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü, Anneler Günü’ne özel hazırladığı video çalışmasıyla hem duygusal hem de eğlenceli anlara imza attı. Sokakta vatandaşlarla bir araya gelen ekipler, gençlere anneleriyle ilgili samimi sorular yöneltti. Ortaya çıkan cevaplar ise izleyenleri hem güldürdü hem de duygulandırdı. Düzce Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü anneler gününe özel video hazırladı. Anneler Günü kapsamında gençlere; "Annenize en son ne mesaj attınız?", "Telefonunuzda anneniz nasıl kayıtlı?", "Annenizin en çok kızdığı şey ne?", "Şimdi annenizi arayıp onu sevdiğinizi söyler misiniz?" gibi sorular yöneltti. Aynı zamanda annelere de çocuklarının kendilerine gönderdiği son mesajlar ve günlük hayatta yaşadıkları eğlenceli hatıralar soruldu. Kimileri annesini "Hanım Ağa", "Canım Annem", "Anniş" diye kaydettiğini söylerken, kimi ise annesinin en çok dağınıklığa kızdığını anlattı. Mikrofon uzatılan bazı gençlerin annelerini arayarak sevgilerini dile getirmesi duygusal anlara sahne oldu. Annelerin verdiği içten cevaplar da videoya ayrı bir anlam kattı. Düzce Belediyesi’nin sosyal medya hesaplarında yayınlanan video, kısa sürede büyük kitlelere ulaştı. Samimi diyalogların yer aldığı video, Anneler Günü’nün manevi atmosferini yansıtırken aile bağlarının önemine de dikkat çekti.
Ankara Trendyol Süper Lig: Gençlerbirliği: 3 - Kasımpaşa: 2 (Maç sonucu) Trendyol Süper Lig’in 33. haftasında Gençlerbirliği, sahasında ağırladığı Kasımpaşa’yı 3-2 mağlup etti. Maçtan dakikalar (ikinci yarı) 50. dakikada İrfan Can Kahveci’nin kullandığı serbest vuruşta Kerem Demirbay kafa vuruşu yaptı ancak kaleci Velho topu son anda çeldi. 70. dakikada Franco Tongya’nın kullandığı penaltı vuruşunda başkent ekibi öne geçti. 3-2 84. dakikada Sol kanattan Jim Allevinah’ın ortaladığı topu Velho yumrukladı. Dönen topa İrfan Can Kahveci vurdu ancak meşin yuvarlak üstten auta gitti. 90+6. dakikada Gençlerbirliği ceza sahasında kafalardan seken topa Adrian Benedyczak vurmak istedi ancak kaleci Velho yaptığı müdahaleyle golü engelledi. Stat: Eryaman Hakemler: Cihan Aydın, Furkan Ürün, Süleyman Özay Gençlerbirliği: Ricardo Velho, Pedro Pereira, Dimitrios Goutas, Zan Zuzek, Abdurrahim Dursun (Fıratcan Üzüm dk. 72), Oğulcan Ülgün, Tom Dele-Bashiru, Adama Traore, Franco Tongya, Metehan Mimaroğlu (Ousmane Diabate dk. 89), Sekou Koita (Cihan Çanak dk. 14) Yedekler: Erhan Erentürk, Samed Onur, Göktan Gürpüz, Furkan Ayaz Özcan, Matej Hanousek, Ensar Kemaloğlu, Yiğit Hamza Aydar Teknik Direktör: Metin Diyadin Kasımpaşa: Andreas Gianniotis, Kamil Ahmet Çörekçi (Ali Yavuz Kol dk. 87), Rodrigo Becao, Adem Aorus, Godfried Frimpong, Kerem Demirbay (Jim Allevinah dk. 79), Andri Baldursson (Habib Gueye dk. 87), İrfan Can Kahveci, Fousseni Diabate (Cenk Tosun dk. 79), Mortadha Ben Ouanes (Cafu dk. 64), Adrian Benedyczak Yedekler: Ali Yanar, Eyüp Aydın, Kubilay Kanatsızkuş, Nicholas Opoku, Emre Taşdemir Teknik Sorumlu: Emre Belözoğlu Goller: Adrian Benedyczak (dk. 1 ve 12 pen.) (Kasımpaşa) Adama Traore (dk. 42), Dimitrios Goutas (dk. 45+3), Franco Tongya (dk. 70 pen.) (Gençlerbirliği) Sarı kartlar: Erhan Erentürk, Zan Zuzek, Franco Tongya, Metehan Mimaroğlu (Gençlerbirliği) Kamil Ahmet Çörekçi, Godfried Frimpong, İrfan Can Kahveci, Kerem Demirbay, Ricardo Becao, Cafu, Cenk Tosun, Adem Aorus, Andreas Gianniotis (Kasımpaşa)
Konya Trendyol Süper Lig: Konyaspor: 0 - Fenerbahçe: 3 (Maç sonucu) Trendyol Süper Lig’in 33. haftasında Konyaspor, sahasında Fenerbahçe’ye 3-0 mağlup oldu. Maçtan dakikalar (İkinci yarı) 47. dakikada Musaba’nın pasında ceza sahası içerisinde topla buluşan Fred’in şutunda kaleci Bahadır topu çeldi. Daha sonra savunma topu uzaklaştırdı. 54. dakikada ceza sahası dışında topla buluşan Talisca’nın şutunda top direğe çarparak auta gitti. 56. dakikada Kerem’in sol kanattan kullandığı köşe vuruşunda ceza sahasında topa yükselen Brown’un kafa vuruşunda meşin yuvarlak ağlara gitti. 0-2 71. dakikada sağ kanattan topla ceza sahasına giren Mert Müldür’ün pasında arka direkte topla buluşan Fred meşin yuvarlağı ağlara gönderdi. 0-3 74. dakikada Jinho Jo’nun, Fred’in ceza sahası içerisindeki müdahalesiyle yerde kaldığı pozisyonda hakem Atilla Karaoğlan beyaz noktayı gösterdi. Ancak VAR’dan gelen uyarıyla pozisyonu izleyen Karaoğlan, penaltıyı iptal etti. Hakemler: Atilla Karaoğlan, Candaş Erbil, Suat Güz Konyaspor: Bahadır Güngördü, Andzouana, Uğurcan Yazğılı (Dk. 46 Bazoer), Adil Demirbağ ( Dk. 79 Baniya), Arif Boşluk, Melih İbrahimoğlu, Jevtovic (Dk. 59 Bjorlo), Deniz Türüç (Dk. 68 Svendsen), Bardhi (Dk. 68 Jinho Jo), Olaigbe, Muleka (Dk. 79 Yasir Subaşı) Yedekler: Deniz, Diogo Gonçalves Eren Cemali Yağmur, İsmail Esat Buğa Teknik Direktör: İlhan Palut Fenerbahçe: Mert Günok, Semedo (Dk. 66 Mert Müldür), Çağlar Söyüncü (Dk. 46 Yiğit Efe Demir), Oosterwolde, Levent Mercan (Dk. 46 Brown), Kante, Guendouzi (Dk. 66 İsmail Yüksek), Musaba (Dk. 74 Oğuz Aydın), Fred, Kerem Aktürkoğlu, Talisca (Dk. 80 Asensio) Yedekler: Tarık Çetin, Skriniar, Kamil Efe Güregen, Sidiki Cherif Teknik Sorumlu: Zeki Murat Göle Goller: Fred (dk. 13 ve 71), Brown (dk. 56) (Fenerbahçe) Sarı kartlar: Adil Demirbağ, Deniz Türüç, Jevtovic (Konyaspor), Fred, Oğuz Aydın (Fenerbahçe)