GÜNDEM - 18 Mayıs 2026 Pazartesi 20:29

Vali Çiçek tatlı isyanıyla yüzleri güldüren Rüveyda’yı makamında ağırladı

A
A
A
Vali Çiçek tatlı isyanıyla yüzleri güldüren Rüveyda’yı makamında ağırladı

Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, geçtiğimiz hafta Anadolu Sosyal Sorumluluk Derneği’nde (ASOS) düzenlenen programda kendisine tatlı verilmemesine tatlı bir isyanda bulunarak yüzleri güldüren engelli minik Rüveyda’yı ve ailesini makamında misafir etti.


ASOS Derneği tarafından geçtiğimiz hafta düzenlenen bir programa katılan Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, katılımcılarla muhabbet ettiği sırada tatlı bir isyanla karşılaştı. Programa katılan engelli minik Rüveyda Tanış’ın kendisine tatlı verilmediği yönündeki isyanı programda tebessümle karşılanırken, Vali Çiçek’in talimatıyla Rüveyda’ya tatlı ikram edildi. Vali Çiçek, sosyal medyada paylaşılan ve yüzleri güldüren isyanın sahibi Rüveyda Tanış’ı ve ailesini makamında kabul etti. Rüveyda Tanış ve ailesiyle yakından ilgilenen Vali Çiçek, engelli bireylerin yaşamlarını kolaylaştırmaya yönelik yürütülen çalışmalar ve toplumsal farkındalığın önemine değindi.


Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Çiçek, Rüveyda Tanış ve ailesine teşekkür ederek, Rüveyda’ya sağlık, mutluluk ve başarı dolu bir yaşam temennisinde bulundu.



Vali Çiçek tatlı isyanıyla yüzleri güldüren Rüveyda’yı makamında ağırladı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muğla Minik eller ormanlar için seferber oldu Muğla geneline olduğu gibi Marmaris’te de yaklaşan yangın sezonu öncesinde ’Orman Benim’ projesi kapsamında çevre etkinliği yapıldı. Marmaris Orman İşletme Müdürlüğü öncülüğünde, Şehit Ahmet Benler İlkokulu öğrencileri ile birlikte Adaağzı’nda bulunan Kazım Koyuncu Hatıra Ormanı’nda çevre temizliği gerçekleştirildi. Etkinlik kapsamında yol kenarları ve ormanlık alanlarda yangın riski oluşturabilecek atıklar tek tek toplandı. Öğrenciler, ormancılar ve orman şefleri el ele vererek doğayı temizlerken, alanlardan cam şişeler, yemek artıkları, kartonlar, peçeteler ve çeşitli atıklar çıkarıldı. Toplanan çöpler arasında özellikle yangına sebebiyet verebilecek materyallerin bulunması dikkat çekti. Etkinliğe, Marmaris Orman İşletme Müdürü Gökhan Şahin, Marmaris Milli Parklar Müdürü Halil Şahin, BAKUT Arama Kurtarma ve AFAD destek ekibi, Şehit Ahmet Benler İlkokulu öğrencileri, Orman İşletme şefleri ve ormancıları katılım sağladı. Marmaris Orman İşletme Müdürü Gökhan Şahin çocuklara birlikte çöpleri toplayarak ormanların korunmasının önemini anlatarak, "Ormanlar hepimize ait. Bu güzel doğayı korumak ve temiz tutmak bizim sorumluluğumuz. Doğaya çöp atmamalı, atanları da uyarmalıyız" dedi. Ayrıca çöp toplamaya gelen ve bu bilince ortak olan miniklere Orman işletme müdürlüğü içinde uçurtma ve satranç olan hediyeler takdim etti. Hem çevre bilinci oluşturmak hem de yaz ayları öncesinde yangın riskine dikkat çekmek amacıyla düzenlenen etkinlikte, minik öğrencilerin duyarlılığı takdir topladı. Yetkililer, orman yangınlarının büyük bölümünün insan kaynaklı olduğuna dikkat çekerek vatandaşları daha dikkatli olmaya davet etti.