SAĞLIK - 08 Ağustos 2025 Cuma 14:35

Yeşilhisar İlçe Değerlendirme Toplantısı gerçekleştirildi

A
A
A
Yeşilhisar İlçe Değerlendirme Toplantısı gerçekleştirildi

İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Erşan başkanlığında gerçekleştirilen değerlendirme toplantısı; İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde görev yapan hizmet başkanları, başkan yardımcıları ve Yeşilhisar ilçesinde görevli sağlık yöneticilerinin katılımıyla yapıldı.


İl Sağlık Müdürlüğü ek hizmet binasında gerçekleşen toplantıda; Yeşilhisar ilçesinde sunulan sağlık hizmetleri hazırlanan sunum eşliğinde kapsamlı şekilde değerlendirildi. İlçedeki sağlık kuruluşlarının mevcut durumu, hastane hizmetlerinin etkinliği, aile hekimliği uygulamaları ve halk sağlığı çalışmaları gibi pek çok başlık ele alındı. Ayrıca 2024 yılı ile 2025 yılının ilk 6 aylık verileri karşılaştırılarak hizmet süreçleri analiz edildi. Toplantının sonunda açıklamalarda bulunan İl Sağlık Müdürü Erşan; "Yeşilhisar’da yürüttüğümüz sağlık hizmetlerini sadece rakamlarla değil, sahadaki etkileriyle de değerlendirdik. İlçenin coğrafi yapısını, nüfus özelliklerini ve sağlık ihtiyaçlarını gözeterek atacağımız adımların, hizmet kalitesini daha da yukarı taşıyacağına inanıyorum. Bugün geldiğimiz noktada Yeşilhisar’daki sağlık hizmetleri güçlü bir konumda. Bu başarıda emeği olan, sahada ve idari kademelerde görev yapan tüm çalışma arkadaşlarıma gönülden teşekkür ediyorum" dedi.



Yeşilhisar İlçe Değerlendirme Toplantısı gerçekleştirildi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Mersin Okul müdürünü vuran öğrenci ile babası tutuklandı Mersin’in Anamur ilçesinde okul müdürünü vuran 12 yaşındaki öğrenci ile azmettirme suçundan gözaltına alınan babası çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklandı. Olay, dün sabah saat: 08.30 sıralarında ilçeye bağlı Çarıklar Mahallesi’ndeki Çarıklar Rüştü Kazım Yücelen Ortaokulu’nun bahçesinde meydana geldi. İddiaya göre, M.K. (12), okulun önünde oturan okul müdürü Ender Kara’ya (39) doğru hızla gelerek tüfekle ateş etti. Haber verilmesi üzerine bölgeye sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Ağır yaralanan Kara, ambulansla hastaneye kaldırıldı. Jandarma ekipleri ise çocuğu okulda gözaltına aldı. Olayda kullanılan ruhsatsız tüfeğe el konulurken baba Y.K. de (55) Anamur Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla gözaltına alındı. Baba ve oğlunun savcılıkta ifadesi alınmasının ardından tasarlayarak, kişinin yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle öldürmeye teşebbüs ve azmettirme suçlarından nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Şüpheli baba azmettirme, oğlu ise öldürmeye teşebbüs suçlarından çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Valilik olayla ilgili açıklama yapmıştı Mersin Valiliği olayla ilgili yaptığı açıklamada; "İlimiz Anamur İlçesi Çarıklar Mahallesinde bulunan Çarıklar Rüştü Kazım Yücelen Ortaokulunda, 22.12.2025 günü saat: 08.30 sıralarında M.K. isimli öğrenci, okul bahçesinde, Okul Müdürü E.K.’yı tüfek ile karın bölgesinden yaralamıştır. Yaralanan Okul Müdürü E.K. derhal hastaneye kaldırılmış olup, tedavisi devam etmektedir. Olayı gerçekleştiren öğrenci gözaltına alınmış, konuya ilişkin adli ve idari tahkikat başlatılmıştır" denilmişti. Öteyandan Mersin’deki bir hastaneye sevk edilen okul müdürünün tedavisinin yoğun bakım servisinde sürdüğü bildirildi.