GENEL - 24 Mart 2018 Cumartesi 15:27

Türk Eğitim Sen Genel Başkanı Geylan’dan Mehmetçik ve Kilis’e destek

A
A
A
Türk Eğitim Sen Genel Başkanı Geylan’dan Mehmetçik ve Kilis’e destek

Türk Eğitim Sen Genel Başkanı Talip Geylan ve beraberindeki heyet Mehmetçik ve Kilis’e destek vermek için kente geldi.

Türk Eğitim Sen Genel Başkanı Talip Geylan ve beraberindeki heyet Mehmetçik ve Kilis’e destek vermek için kente geldi.


Talip Geylan ve beraberindeki heyet, Türk Eğitim Sen Kilis Şube Başkanı Osman Boybeyi ile birlikte ilk önce Gülbaba Hudut taburunu ziyaret ettiler. Mehmetçik ile bir araya gelen Türk Eğitim Sen Genel Başkanı Geylan, Kilis’te, roketli saldırıya maruz kalan Çalık Cami ile Restorantta incelemelerde bulundu.


Türk Eğitim sen Kilis Şubesinde bir basın toplantısı düzenleyen Türk Eğitim Sen Genel Başkanı Talip Geylan, göreve geldikten sonra ilk kez Zeytin Dalı Hareketinin yapıldığı bölgeye geldiklerini ifade ederek, “Devletimizin yeni bir var olma mücadelesi verdiği, bu bölgemizde gerçekleştirerek, hem Zeytin Dalı Harekatın a olan desteğimizi bir kez daha yerinde ifade etmek amacıyla bugün de Kilis’teyiz. Türk eğitim-Sen Türkiye kamuoyunun yakından takip ettiği gibi milli bir sürü topu kurucudur. Önce ülkem düsturunu İlke edinmiş her koşulda her şartta her durumda tarafını milletin yana devletin yanında olan sendikadır. Bu bağlamda şu an devletimizin yapmış olduğu şeksiz, şüphesiz, amasız, fakatsız, tavizsiz bir şekilde destek veriyoruz. Bu harekatı son terörist unsur, ortadan kalkıncaya kadar destekliyoruz. Destek vermeye devam ediyoruz. Devletimizin yanındayız, milletimiz 80 milyon Tek bilek olmuş durumdadır. Bu anlamda Kilis’ten bir kez daha Türk Silahlı Kuvvetlerine minnetlerimizi ifade etmek istiyorum. 18 Mart 2018 tarihinde teröristlerin işgal ettiği terör yuvası haline getirilen Afrin’ı teslim alarak huzura kavuşturdu. 18 Mart tarihinin biliyorsunuz bizde anlamı büyüktür. Çanakkale zaferinin yıl dönümüdür. Bir önceki Harekatı Fırat kalkanı Harekatı da hatırlarsanız 24 Ağustos 2016 tarihinde başlamıştır. O da Mercidabık seferinde 500 yıl dönümüne gelmiştir. Bu anlamda Türk Silahlı Kuvvetlerinin milli sembollerimiz yeni bir can vermiş olmasından dolayı da ayrı teşekkür ediyorum. Türk ordusudur Türk devleti güçlüdür, terörünün üstesinden gelecektir. Sadece terörün üstesinden gelmeyecek, aynı zamanda onun yıllardır kan ve gözyaşının bölgemizde Ortadoğuya da huzur getirecektir. Nitekim gerek Fırat Kalkanı operasyonu sonrasında gerekse şimdiki Zeytin Dalı Harekatı sonrasında terörden arındırılan bölgelerdeki insanlarımızın soydaşlarımızın dindaşlarımızın yaşamış olduğu mutluluk bunu somut göstergesidir” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Trabzon Minibüs şoförleri özel servis kiralayan üniversite öğrencilerine kızdı, yol keserek darp etti Trabzon’un Sürmene ilçesinde Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği öğrencileri tarafından kiralanan öğrenci servisine kızan minibüs şoförleri aracın önüne kesti. Servis sürücüsü ve öğrenciler, ilçe hat minibüsü şoförleri tarafından saldırıya uğrarken, öğrencilerin şikayeti üzerine yapılan çalışmada şüpheli 4 kişiden 2’si gözaltına alındı. Edinilen bilgiye göre ilçenin Çarşı Mahallesi’nde meydana gelen olayda Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölümü’nde öğrenim gören öğrenciler ulaşım sorunları nedeniyle özel bir servis kiraladı. Üniversite öğrencilerinin servis kiralamasına kızan minibüs şoförleri tarafından araçların önleri kesilerek durduruldu. Okul çıkışında durdurulan servis sürücüleri, öğrenciler ve minibüs şoförleri arasında yaşanan tartışmanın arbedeye dönüşmesiyle bazı öğrencilerin ve servis sürücüsünün saldırıya uğradığı öne sürülürken, öğrencilerin ihbarı üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Darp raporu alan öğrenciler şikayetçi olurken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı. 2 kişi gözaltına alındı Trabzon Valiliği tarafından yapılan açıklamada şikayet üzerine 4 kişi hakkında başlatılan tahkikat neticesinde 2 kişinin gözaltına alındığı belirtildi. Açıklamada, "İlimiz Sürmene ilçesindeki KTÜ Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği bölümü öğrencilerinin dolmuşlarda yer bulamadıkları için servis kiraladıkları gerekçesiyle, kiraladıkları özel servisin önü dolmuş şoförleri tarafından kesilerek servis şoförü ve içindeki öğrencilere tehdit ve hakaret edilip darp edildikleri yönünde sosyal medyada yer alan haberlerle ilgili olarak; servis şoförü ve darp edilen öğrencilerin şikayetleri üzerine şüpheliler Ö.D., K.D., H.S., ve S.Y. hakkında cumhuriyet savcısının talimatıyla başlatılan tahkikat neticesinde şüpheliler Ö.D. ve K.D. gözaltına alınmıştır. Mezkur olayla ilgili valiliğimizce de çok yönlü inceleme başlatılmıştır" ifadelerine yer verildi.