- 16 Mayıs 2018 Çarşamba 11:47

Peçiç’in Turnuvası düzenlendi

A
A
A
Peçiç’in Turnuvası düzenlendi

Kilis 7 Aralık Üniversitesinde düzenlenen “Peçiç Turnuvası”nın 5’incisi düzenlendi.

Kilis 7 Aralık Üniversitesinde düzenlenen “Peçiç Turnuvası”nın 5’incisi düzenlendi.


Yöresel kültürün bir parçası olan, özellikle Kilis, Gaziantep, Kahramanmaraş ve yöresinde bilinen “Peçiç” için her yıl Kilis 7 Aralık Üniversitesinde düzenlenen Peçiç Turnuvası’nın 5’incisi, bu yıl da üniversitede yapıldı. Kökleri çok eskilere dayanan ve bir kültür oyunu olan Peçiç’in yaşatılmasını sağlamak, üniversiteli öğrenciler ile genç kuşaklara bu oyunu tanıtmak ve yerel kültürü yaşatmayı amaçlayan etkinliğe çok sayıda üniversiteli öğrenci katıldı.


Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Halil Seyrek’in katılımıyla yapılan peçiç turnuvası sonucunda Fen Edebiyat Fakültesi Arap Dili ve Edebiyatı Bölümü öğrencisi İzzet Abay 1’nci olurken, Muallim Rıfat Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği Bölümü öğrencisi Ömer Oğur 2’nci, İlahiyat Fakültesi öğrencisi Muharrem Akçe’de 3’üncü oldu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Düzce Mavi Saat sergisi sanatseverleri bekliyor Düzce Üniversitesi Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Resim Bölümü tarafından düzenlenen “Mavi Saat” adlı kişisel resim sergisi, Mihri Müşfik Sanat Galerisi’nde ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Hacettepe Üniversitesi Güzel sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Aslı Işıksal’a ait kişisel resim sergisinde, kağıt üzerine karışık teknikten oluşan çalışmalar yer alıyor. “Mavi Saat” diğer adıyla alaca karanlık, güneş doğmadan önceki veya battıktan hemen sonraki zamanı ifade eder. Üst atmosferin, alt atmosferi aydınlatması sonucu oluşan bu zaman diliminde, yeryüzü ne tamamen aydınlık, ne de tamamen karanlıktır. Geçmişten günümüze pek çok sanatçıyı etkileyen ve olağandışı olarak tanımlanan bu ortam ışığı, “Mavi Saat” olarak da adlandırılır. Kısaca, gün ve gece arasındaki bu aralık, canlıların kendi dünyasına çekilmeye başladığı zamanı temsil ettiği kadar, habitatın taze bir uyanışa hazırlık yaptığına da işaret eder. “Mavi Saat” başlıklı serginin, yeryüzünün adeta sıfır noktasını çağrıştıran bu aralıktan hareketle kurgulandığını belirten Aslı Işıksal, “Bu zaman dilimi, başlangıcı ve sonu temsil ettiğinden, günün diğer saatlerine nazaran düşünmeyi de derinleştirebileceğimiz bir perspektif sağlar. Özünde Mavi Saat, görünmeyenlerin görünür olduğu bir saattir ve gün içinde karşılaştığımız tüm üretimlerin arkasındaki yoğun emeği temsil eder. Kepenklerin açılışı, ekmeklerin yapılışı, sokakların süpürülüşü, çöplerin toplanışı ya da şalterlerin kaldırılışı gibi pek çok işlerliği başlatır. Görünmez insanların bu çabalarına paralel, sokak hayvanları da aynı telaş ve görünmezlik içindedir. Örneğin sokak köpeklerinin sürüleştiği, yemek/su aradığı, soğuktan ve tehlikeden korunmak için yer aradığı bir saattir, alaca karanlık. Kısaca ihtiyaçların karşılanması için verilen hayati çabanın zamanıdır. Sergide yer alan işlerin tamamı kağıt üzerine karışık tekniktir” ifadeleriyle sergi hakkındaki düşüncelerini paylaştı. Mavi Saat adlı kişisel resim sergisi, 17 Mayıs 2024 tarihine kadar ziyaretçilere açık olacak.