EĞİTİM - 28 Eylül 2018 Cuma 10:26

Azez’de Osman Bin Affan İlkokulunun açılışı yapıldı

A
A
A
Azez’de Osman Bin Affan İlkokulunun açılışı yapıldı

Fırat Kalkanı Operasyonu ile terörden arındırılan Suriye’nin Halep kentine bağlı Azez İlçesinde Osman Bin Affan İlkokulunun açılışı yapıldı.

Fırat Kalkanı Operasyonu ile terörden arındırılan Suriye’nin Halep kentine bağlı Azez İlçesinde Osman Bin Affan İlkokulunun açılışı yapıldı.


Okulun açılışına Kilis Vali Yardımcıları Osman Uğurlu, Vali Yardımcısı Ertuğrul Kaya, Kilis İl Milli Eğitim Müdürü Muhammet Şahinkaya, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mahmut Kesikminare, Azez Bölge Eğitim Bölge Koordinatörü Mehmet Yaşar Kurt, Azez Yerel Meclis Başkanı ve üyeleri törende hazır bulundu. Okulun Açılışında İl Milli Eğitim Müdürü Muhammet Şahinkaya yaptığı konuşmada Türkiye’nin kardeş Suriye halkının her zaman yanında olduğunu belirterek bundan sonrada desteklerin devam edeceğini belirtti. Törende Mehmet Uluğcan Ortaokulu öğrencileri halk oyunları gösterisi sergilediler.


Okulun açılış törene katılan Vali Yardımcıları Osman Uğurlu, Vali Yardımcısı Ertuğrul Kaya, İl Milli Eğitim Müdürü Muhammet Şahinkaya, Kilis İl Müftüsü Mahmut Karatepe, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mahmut Kesikminare ve Yerel Meclis Başkanlarıyla beraber temsili zil töreni yaparak yeni eğitim öğretim yılının startını vererek verdiler. Okula kayıtlı olan yaklaşık bin öğrenciye kırtasiye yardımında bulunuldu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Van Van’da sokak köpeği dehşeti: 11 yaşındaki çocuk parçalamaktan son anda kurtuldu Van’ın Muradiye ilçesinde okul çıkışı 5 başıboş sokak köpeğinin saldırısına uğrayan 11 yaşındaki çocuk, çevredeki bir servis şoförünün müdahalesiyle ölümden döndü. Edinilen bilgiye göre olay, bugün saat 16.30 sıralarında Muradiye ilçesi Gönderme Mahallesi’nde meydana geldi. Okuldan çıktıktan sonra evine gitmek üzere yola koyulan 11 yaşındaki Y.A. isimli çocuğa bir anda çevresini saran 5 başıboş sokak köpeğinin saldırısına uğradı. Köpeklerin arasında kalarak dehşeti yaşayan küçük çocuk, vücudunun çeşitli yerlerinden aldığı ısırık darbeleriyle ağır yaralandı. Saldırı esnasında tesadüfen bölgeden geçmekte olan bir okul servisi şoförü, durumu fark ederek hemen müdahale etti. Şoförün çabalarıyla köpeklerin elinden kurtarılan çocuk olay yerine çağrılan sağlık ekiplerince yapılan ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Vücudunda derin yaralar ve diş izleri bulunan çocuğun sağlık durumunun takip edildiği öğrenildi. Hastanede çocuklarının iyileşmesini bekleyen aile ve yakınları ise bölgedeki başıboş köpek sorununa dikkat çekerek yetkililerden taleplerini dile getirdi. Daha önce benzer bir olayda hayatını kaybeden Hamza’yı hatırlatan aile fertleri, "Kendi çocuklarımızın da ölmesi mi gerekiyor? Bu soruna artık kalıcı bir çözüm bulunmalı" diyerek tepkilerini dile getirdi. Olayla ilgili inceleme başlatıldı.