EKONOMİ - 08 Kasım 2018 Perşembe 11:32

KESOB kayıt dışı ile mücadele istiyor

A
A
A
KESOB kayıt dışı ile mücadele istiyor

Kilis Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KESOB) Başkanı Şevket Memiler, Kayıt dışı esnaflık yapanlarla mücadele edilmesi gerektiğini söyledi.

Kilis Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KESOB) Başkanı Şevket Memiler, Kayıt dışı esnaflık yapanlarla mücadele edilmesi gerektiğini söyledi.


KESOB Başkanı Şevket Memiler, Kilisli esnafların vergi ve SGK olmak üzere bütün sorumluluklarını yerine getirdiğini İfade ederek “Daha önce resmi kurum ve kuruluşlara açık çağrıda bulunarak, Kilisli esnaflar gibi Suriyelilerin de kayıt altına alınmasını istemiştik. Suriyelilere ait dükkanlar bu durumdan muaf olmaya devam ediyor. KESOB Başkanı olarak Kilis Belediyesine yönelik bu işletmeleri kapatın yada kayıt altına alın çağrımız bir türlü karşılık bulmuyor. Seçim zamanı geldiğinde esnafımızın kapısını aşındırarak oy isteyenler neden esnafımızın bu durumunu görmezden geliyor? Kaydını yaptırıp vergisini ödeyerek sigortasını yatıran esnafımız bir hata mı yapıyor? Suriyelilerin her gün şehrin muhtelif yerlerine açtığı işletmelere kim neden göz yumuyor?. Zabıta Müdürlüğü harekete geçmek için neden bekliyor? Bu duruma sonsuza kadar seyirci kalacağımızı bekleyenler yanılacaklardır. En kısa sürede KESOB olarak esnafımız ile oturup bir karar alacak ve bu duruma tepki göstermek için anayasal haklarımızı sonuna kadar kullanacağız. Yaklaşan yerel seçimlerde bu duruma çözüm bulamayan bir yerel yönetimin esnafımızdan oy isteme hakkı olduğuna inanmıyorum. Konuyu yakinen takip edeceğimizin ve anayasal haklarımızı sonuna kadar kullanacağımızın tüm kamuoyunu tarafından bilinmesini rica ederim” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Karabük Karabük’te afetlere hazırlık toplantısı yapıldı Karabük İl Afet ve Acil Durum Koordinasyon Kurulu ve Hidro Meteorolojik Afetlere Hazırlık Koordinasyon Toplantısı, Vali Mustafa Yavuz’un başkanlığında gerçekleştirildi. Valilik Toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantıda, afetlere etkin ve süratli bir şekilde müdahale edebilmek amacıyla oluşturulan Türkiye Afet Müdahale Planı kapsamında afet ve acil durum hazırlıkları ele alındı. Toplantıda; muhtemel afet ve acil durumlara karşı planlama süreci, aşamaları, hizmet gruplarının sorumlulukları, ana çözüm ortağı ile destek çözüm ortağı kuruluşların görevleri, afet ve acil durum sonrasında yürütülecek işlemler ve yapılacak eğitim çalışmaları konusunda İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü görevlileri tarafından sunum yapıldı. Kurumların imkan, kabiliyet ve hazırlık çalışmaları hakkında değerlendirmelerde bulunulan toplantıda Vali Yavuz, afet öncesi hazırlık ve risk azaltma çalışmalarının çok önemli olduğunu, tüm kurumların öncelikle kapasite ve eksikliklerini belirleyerek hazırlıklarını tamamlamaları gerektiğini kaydetti. Toplantıya, Vali Yavuz’un yanı sıra; Vali Yardımcısı Muhittin Gürel, Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, ilçe kaymakamları, ilçe belediye başkanları, İl Emniyet Müdürü Mehmet Ali Hasan Köse, İl Jandarma Komutan Vekili Ercan Özkan, Bölge Müdürleri, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Gazanfer Erbay ile daire amirleri ve diğer yetkililer de katıldı.