ÇEVRE - 04 Mayıs 2019 Cumartesi 09:54

Coğrafya bölümü öğrencilerinden arazi çalışması

A
A
A
Coğrafya bölümü öğrencilerinden arazi çalışması

Kilis 7 Aralık Üniversitesi Coğrafya bölümü öğrencileri arazi çalışması gerçekleştirildi.

Kilis 7 Aralık Üniversitesi Coğrafya bölümü öğrencileri arazi çalışması gerçekleştirildi.


Coğrafya Bölümü öğrencilerinin Fiziki ve Beşeri Coğrafya derslerinde gördükleri teorik bilgileri arazide uygulamalı vermek amacıyla Mardin-Midyat- Hasankeyf-Diyarbakır şehir merkezleri ve çevrelerine yönelik olarak arazi çalışması gerçekleştirildi.


Dr. Öğr. Üyesi Muazzez Harunoğulları başkanlığında gerçekleştirilen teknik geziye, bölüm öğretim elemanlarından Arş. Gör. Hüseyin Bayram ile 46 kişilik öğrenci grubu katıldı.


Arazi çalışmasında güzergah boyunca jeolojik yapı- jeomorfolojik oluşumlar, yerleşmelerin tarihi /kültürel özellikleri ve dokusu ile ilgili bilgiler “Yaşayarak Öğrenme” metoduyla öğrencilere aktarıldı. Harunoğulları, bölüm öğrencileri ile birlikte gerçekleştirdikleri bu çalışma ile ilgili olarak, “Deneyime ve keşfetmeye dayalı, hayatın tüm olanaklarıyla iç içe olmayı öngören “Yaşayarak Öğrenme” sistemi eğitimde soyut bilgilerin somut hale getirilerek kalıcılığını ve verimini artırmaktadır. Gerçekleştirilen teknik gezi öğrencilere araziyi tanıma ve okuma konusunda katkı sağlayan bir çalışma olmuştur. Arazi çalışmaları, öğrencilerimizin Coğrafya bilimine ve öğrenimine olan merak ve isteklerini arttırmaktadır. Bu tür arazi çalışmalarına bölüm öğrencilerinin talebi ve katılımı yüksek seviyededir” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul İstanbul Havalimanı’nda gövdesinin üzerine inen uçak bulunduğu yerden kaldırıldı İstanbul Havalimanı’nda gövdesi üzerine inen kargo uçağı, çekici yardımıyla bulunduğu yerden kaldırıldı. İstanbul Havalimanı’nda Fedex Havayolları’na ait kargo uçağı, ön iniş takımları açılmayınca gövdesi üzerine piste iniş yaptı. İniş sırasında sürtünmenin etkisiyle kısa süreliğine alevlere teslim olan uçak ekiplerin müdahalesi ile söndürülürken, olayda ölen ya da yaralanan olmadı. Kaza kırım ve İGA İstanbul Havalimanı Kurtarma ve Yangınla Mücadele ekibi (ARFF) yaptığı çalışmalarının ardından, önce uçakta bulunan yükler boşaltıldı ardından da kargo uçağı, çekici araçlarla bulunduğu yerden kaldırıldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, sosyal medyada yaptığı paylaşımda, "İstanbul Havalimanı’mızda gövdesi üzerine inen kargo uçağının ekiplerimiz tarafından kaldırılma çalışmaları başarıyla tamamlandı. Pistimiz, uçağın çekilmesinin ardından hassasiyetle temizlendi. Gerçekten işinin ehli olan ekiplerimiz, pist alanında saatler süren, organize ve çok titiz bir çalışmaya imza attı. Elim sonuçlara varabilecek bu tarz durumların önlenmesine örnek teşkil edecek bir müdahale ve çalışma performansı sergilediler. Olayın yaşanmaya başladığı ilk dakikadan itibaren soğukkanlı bir şekilde, strateji ve eylem planı oluşturarak hareket eden her bir görevlimizi kutluyorum. Kargo uçağının personeline ve İstanbul Havalimanı çalışanlarımıza yeniden geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Rabbim; her türlü kaza ve beladan ülkemizi, milletimizi ve tüm insanlığı korusun" ifadelerine yer verdi.