GENEL - 08 Mayıs 2019 Çarşamba 12:16

Suriye’ye 2 bin ton un yardımı

A
A
A
Suriye’ye 2 bin ton un yardımı

Suriyeliler için yapılan acil un çağrısı üzerine Türkiye’nin dört bir yanındaki yardımseverlerden toplanan 2 bin ton un, Suriye’ye gönderildi.

Suriyeliler için yapılan acil un çağrısı üzerine Türkiye’nin dört bir yanındaki yardımseverlerden toplanan 2 bin ton un, Suriye’ye gönderildi.


İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından yapılan acil un yardımı çağrısından sonra Türkiye’nin birçok kentinden hayırseverlerin yardımlarıyla gönderilen unlar sınır ötesine ulaştırıldı. Suriye’nin Halep, İdlib şehirleri ile Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı harekatları bölgelerinde bulunan kamplarda ihtiyacın fazla olması ve bölgede artan saldırılar sebebiyle nüfusun artması ekmek ihtiyacını artırdı. Suriye’ye ekmek üreten birçok fırının durma noktasına gelmesi üzerine İHH, un yardımı çağrısı yapmıştı. Bu çağrı yurdun dört bir yanından karşılık bularak Trabzon, Malatya, Gaziantep, Aydın, Muğla, Sakarya, Eskişehir, Ankara, Kocaeli, Yalova, Adıyaman, Kahramanmaraş, Bursa, Konya, Manisa, Kayseri, Elazığ gibi iller ve farklı dernekler tarafından 80 tır un yardımı bölgeye sevk edildi.


Yapılan yardımlarla alakalı konuşan İHH Suriye Çalışmaları Kilis Basın Sorumlusu Ali imran Durman, "Yaklaşık bir ay önce un stoklarımızın tükenmesiyle birlikte Suriye içindeki savaş mağduru halka ekmek üreten fırınlarımız durma noktasına gelmişti. Bu sebeple yaptığımız çağrı hem Anadolu’dan hem de yurt dışından karşılık buldu. Hayırseverlerimizin gönderdikleri unlarla fırınlarımızı tekrar işler hale getirdik” dedi. Suriye içinde ihtiyacın hala devam ettiğini belirten Durman, ”İdlib’de Esad ve destekçilerinin hedef gözetmeksizin yaptığı saldırılarda en büyük zararı sivil halk görüyor. Geçtiğimiz günlerde yaklaşık 100 bin sivil Türkiye’nin Suriye sınırındaki kamplara doğru göç etti. İnsanlar saldırlar altında hayatlarına devam etmeye çalışırken bölgede ise ihtiyaçlar artarak devam ediyor. Yüz binlerce sivil ise şu an yardıma muhtaç durumda” diye konuştu.


Öte yandan Hatay ve Kilis’ten Suriye tarafına götürülen unların ülkenin kuzeyinde bulunan fırınlarda ekmek yapılarak halka dağıtılmaya başlandığı öğrenildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kırıkkale Kaza sonrası sürücü kaçtı, yaşlı çift geldi: Polisi ikna etmek için dakikalarca dil döktüler Kırıkkale’de takla atarak şarampole devrilen otomobilin sürücüsü, kaza sonrası kayıplara karıştı. Kazanın ardından olay yerine eşiyle birlikte gelen bir vatandaş ise aracı kendisinin kullandığını öne sürdü. Dakikalarca dil döken yaşlı çift, polis ekiplerini ikna etmeye çalıştı. Kaza, gece saatlerinde Kırıkkale-Ankara karayolunda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, 71 AEP 662 plakalı Hyundai marka otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kontrolden çıktı. Takla atan otomobil, şarampole devrildi. İhbar üzerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen ekipler, araçta yaptıkları incelemede alkol şişeleriyle karşılaştı. Sürücünün ise kazanın ardından olay yerinden kaçtığını belirledi. Kazanın ardından eşiyle birlikte olay yerine gelen bir vatandaş, aracı kendisinin kullandığını iddia etti. Panik yaptığı için olay yerinden ayrıldığını söyleyen vatandaş, "Vallahi ben sürüyordum arabayı. Tansiyonum yükseldi. Arabanın anahtarı da bende. Beni araçtan başkaları çıkarttı. Korktum, panik yaptım. Beni başkaları eve götürdü, hanımı aldım geldim" diyerek kendini savundu. "Siz bize inanmıyorsunuz, biz de size söylemiyoruz" Polis ekipleri, araçta bulunan alkol şişeleriyle ilgili de yaşlı çifte soru yöneltti. Vatandaş, alkol şişelerinin araca daha önce konulmuş olabileceğini öne sürdü. Dakikalarca polis ekiplerine kazayı kendilerinin yaptığını anlatmaya çalışan çift, ekipleri ikna edemedi. Polis ekiplerinin araç sahibinin ismini sorması üzerine kadının, "Siz bize inanmıyorsunuz, biz de size söylemiyoruz" sözleri dikkat çekti. Kaza yaptığını öne süren kişinin üzerinde belirgin yara izine rastlanmaması da ekiplerin şüphesini artırdı. Bu sırada fenalaşan kadın için olay yerine sağlık ekipleri çağrıldı. Sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından kadın, ambulansla hastaneye kaldırıldı. Şarampole devrilen otomobil, yapılan incelemenin ardından bulunduğu yerden kaldırılarak otoparka çekildi. Polis ekipleri, kazanın gerçek sürücüsünün belirlenmesi için çalışma başlattı. Kazayla ilgili soruşturma sürüyor.