GENEL - 20 Mayıs 2019 Pazartesi 21:18

‘Dünya Yetimler Günü’nde yetimler bir araya geldi

A
A
A
‘Dünya Yetimler Günü’nde yetimler bir araya geldi

İHH İnsani Yardım Vakfı, "Dünya Yetimler Günü" dolayısıyla kentte yaşayan 650 Suriyeli yetim çocuğu ve ailelerine iftar verdi.

İHH İnsani Yardım Vakfı, "Dünya Yetimler Günü" dolayısıyla kentte yaşayan 650 Suriyeli yetim çocuğu ve ailelerine iftar verdi.



İHH Kilis Koordinasyon Merkezince bir düğün salonunda düzenlenen iftar programına, yetim çocuklar ve ailelerinin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı. Ezanın okunmasıyla oruçlarını açan yetim çocuklar, iftarın ardından oyunlar oynayıp, gönüllerince eğlendi. İHH İstanbul Kadın Kolları Koordinatörü Müzeyyen Taşçı, “Bu özel günde yetimlerimizle buluşmak için İstanbul’dan yola çıktık. Bundan dolayı çok mutluyuz” dedi. Taşçı, ”Yeryüzünde bulunan tüm Müslümanlar için yetim çok önemlidir. Çünkü Allah Resulü, ’Kim bir yetimi himaye ederse Cennette yan yana olacağız’ diye buyurmuştur. Bu sebeple dünyadaki tüm yetimler bizim geleceğimiz, insanlığın geleceğidir. Biz inanıyoruz ki yetim gülerse bütün dünya güler” ifadesini kullandı.


Etkinlikte, minikler Kur’an-ı Kerim okudu. Katılımcılar bu sırada duygusal anlar yaşadı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Uşak Uşak’ta bir köpeği demir sopayla işkence eden şüpheli tutuklandı Uşak’ta sahipsiz bir köpeğe yönelik şiddet görüntülerinin sosyal medyada yayılması üzerine başlatılan soruşturmada gözaltına alınan şüpheli tutuklandı. Olay, Uşak merkeze bağlı Aşağı Karacahisar köyünde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, yaşanan olayda, bir kişinin sahipsiz köpeğe demir çubukla vurduğuna ilişkin görüntüler bazı basın yayın organları ve sosyal medyada kısa sürede yayıldı. Görüntüler üzerine Uşak Valiliği konuya ilişkin soruşturma başlattı. Başlatılan soruşturma kapsamında, İl Jandarma Komutanlığı ve İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerince şüphelinin F.U. olduğu belirlendi. Gözaltına alınan şüpheli jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilerek çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. -Uşak Valiliği konuya ilişkin açıklamada bulundu Uşak Valiliğince konuya ilişkin yapılan açıklamada ise; "Çeşitli basın-yayın organlarında ve sosyal medya platformlarında, Merkez Karacahisar köyünde F.U. isimli şahsın sahipsiz köpeğe demir çubukla vurmak suretiyle eziyet ettiğine dair paylaşımlar yer almaktadır. Valiliğimiz koordinesinde, Uşak iI Jandarma Komutanlığımız derhâl olay yerine intikal etmiş; Uşak İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüz tarafından Uşak Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmuştur. Ayrıca, 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’nun 14. maddesinin (a) fıkrası gereğince Doğa Koruma ve Millî Parklar Şube Müdürlüğümüzce şahsa idari para cezası uygulanmıştır." ifadelerine yer verildi.