SAĞLIK - 18 Haziran 2019 Salı 12:40

Vali Soytürk Sağlıkta Hayat Merkezi ziyaret etti

A
A
A
Vali Soytürk Sağlıkta Hayat Merkezi ziyaret etti

Kilis Valisi Recep Soytürk, Sağlıkta Hayat Merkezinde bulunan Fizyoterapi Biriminin açılışını yaptı.

Kilis Valisi Recep Soytürk, Sağlıkta Hayat Merkezinde bulunan Fizyoterapi Biriminin açılışını yaptı. Sağlıkta Hayat Merkezi’ndeki birimleri ziyaret ederek yetkililerden, bilgi aldı.


Vali Soytürk, Vali Yardımcısı Şükrü Özcan, İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Metin Demirile birlikte Sağlıklı Hayat Merkezi açılışına katıldı. Mehmet Rıfat Kazancıoğlu Mahallesi Abdi Miçilli Sokakta bulunan Sağlıklı Hayat Merkezinin açılışı Vali Recep Soytürk tarafından açıldı. Vali Soytürk’e Sağlıkta Hayat Merkezinin çalışmaları hakkında bilgi verildi.


Sağlıkta Hayat Merkezinde, Enjeksiyon pansuman hizmetleri, Sağlıklı beslenme, Fiziksel egzersiz, Psikolojik yardım ve danışma, çocuk gelişimi hizmetleri, Gebe ve çocuk sağlığına yönelik, koruyucu önlemler, Sosyal hizmet birimi, sigara bırakma hizmetleri, Kanser taramaları( Rahim ağzı kanseri, meme kanseri,kolon kanseri taraması), Koruyucu ağız ve diş sağlığı hizmetleri veriliyor. Ayrıca merkezde doktor, diş hekimi,hemşire,ebe,diyetisyen,fizyoterapist, psikolog,çocuk gelişimci ve sosyal çalışmacıyla beraber hizmet veriliyor.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Bakan Bayraktar’dan CHP Genel Başkanı Özel’e cevap Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel’in iddialarına cevap verdi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bayraktar, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Özgür Özel’in bugün Grup Toplantıları esnasında bakanlığımızı ve madencilik sektörümüzü ilgilendiren konularla ilgili yaptığı talihsiz açıklamalarını gerçek dışı ve kamuoyunu yanıltmaya yönelik bir yaklaşım olarak değerlendiriyoruz. Gerçeklerden kopuk bu iddialarınızın hangisini düzeltelim. Zira her cümleniz ayrı bir çarpıtma, her iddianız ayrı bir istismar konusu. 2002 öncesi verilen maden ruhsatı sayısı iddia ettiğiniz gibi bin 186 değil, 52 bin 686’dır. Hükümetlerimiz dönemi ve önceki dönemlerde verilen ruhsatlardan şu an 13 bin 157’si yürürlüktedir. Üstelik fiilen madencilik faaliyetine konu alan, ülkemiz yüzölçümünün sadece yüzde 0,18’i düzeyindedir. İlgili Holding’in ise 12 arama, 184 işletme ruhsatı yürürlüktedir; ancak tüm izin süreçleri tamamlanmış ve fiilen üretim yapılabilen ruhsat sayısı 92’dir. Bu şirketle ilgili bakanlığımızın bugüne kadar uyguladığı yaptırımlar ve aldığı tedbirler de kamuoyunun malumudur" ifadelerine yer verdi. Bakan Bayraktar CHP’li belediyeler üzerinden Özel’i eleştirdiği paylaşımında, "Gerçekler bu kadar açıkken, kamuoyunu yanıltmaya yönelik bu çabaların tek bir izahı vardır: Siyasi manipülasyon. Çünkü sizler, kendi yönetiminizdeki CHP’li belediyelerde ortaya çıkan yolsuzluk iddialarına cevap veremezken; iftirayı, çarpıtmayı ve karalamayı siyaset zannediyorsunuz. Gabar’da petrol bulunmasını ‘hikaye’ diyerek küçümseyen, Karadeniz gazını ‘yok sayan’, Mavi Vatan vizyonuna ‘masal’ diyen, Akkuyu Nükleer Santrali’nin iptal edilmesini savunan bir anlayışın bugün bize ders vermeye kalkması ibretliktir. Türkiye’nin stratejik kazanımlarını itibarsızlaştırmaya çalışan bu yaklaşımın derdi ne emekçidir ne de ülke menfaati. Biz ise dün olduğu gibi bugün de işçimizin, emekçimizin hakkını korumaya, ülkemizin kaynaklarını milletimizin menfaatine kullanmaya ve gerçekleri her platformda ifade etmeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.