GENEL - 04 Ekim 2019 Cuma 16:05

Kaplan ailesinden Elbeyli’ye büyük vefa örneği

A
A
A
Kaplan ailesinden Elbeyli’ye büyük vefa örneği

Kilis’in Elbeyli ilçesinde hayırsever iş adamı Hacı Mihti Kaplan tarafından yaptırılan entegre sağlık merkezi ve 4-6 yaş arası Kur’an kursu düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Kilis’in Elbeyli ilçesinde hayırsever iş adamı Hacı Mihti Kaplan tarafından yaptırılan entegre sağlık merkezi ve 4-6 yaş arası Kur’an kursu düzenlenen törenle hizmete açıldı.


Hayırsever iş adamı Mihti Kaplan, memleketi Elbeyli’ye sağlık merkezi, Kur’an kursu ve cami yaptırmaktan dolayı büyük mutluluk yaşadığını belirterek, her zaman memleketine hizmet etmeye hazır olduğunu ifade etti. Kaplan, sağlık merkezinin projesinin hastaneye dönüştürmeye uygun olduğunu ifade ederek, "Talep edildiğinde sağlık merkezimizi hastaneye dönüştürmeye hazırız" diye konuştu.


Kilis Valisi Recep Soytürk, iş adamı Hacı Mihti Kaplan ve TİM Sektör Kurulu Başkanı Selahattin Kaplan’a hizmetlerinden dolayı teşekkür ederek, "Yapılan bu hizmetleri çok önemsiyoruz. Hayırseverlerimize ilimize katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz. Hayırseverlerimizin bu hizmetleri, hayır defterlerinin kapanmamasını sağlayacak ve ebediyete intikal etseler de hayır dualarını almaya devam edecekler. Her zaman arzu etmişimdir, böyle bir tesis yapılmasını istemişimdir. Akıllı ticaret erbabı hesabını kitabını bilir, hesabını kitabını iyi yapar, Allah’ta ona zenginlik veriyor. Ama daha akıllısı asıl hesabın öteki tarafta olduğunu biliyor. Şimdi dünyada iken oraya yatırım yapması gerektiğini bilenlerdir " şeklinde konuştu.


Elbeyli Kaymakamı Kadir Duman, Kaplan ailesine yaptıkları hizmetlerden dolayı teşekkür ettiğini ifade ederek, “Elbeyli ilçesi ile ilgili her sıkıntımız olduğunda gittiğimizde bizi boş çevirmediler. İlçem adına Kaplan ailesine teşekkür ediyorum” dedi.


Elbeyli Belediye Başkanı Süleyman Şimşek de hayırsever Kaplan ailesine Elbeyli’ye olan katkılarından dolayı teşekkür etti. Başkan Şimşek, "Hayırsever iş adamımız Hacı Mihti Kaplan ve oğlu hayırsever iş adamı Salahattin Kaplan ilçemizin her ihtiyacında yanımızda oluyorlar. Hiçbir talebimizi geri çevirmediler. Kendilerine ilçemiz adına teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.


Konuşmaların ardından Hacı Mihti Kaplan’a Elbeyli’ye olan hizmetlerinden dolayı teşekkür plaketleri verildi. Açılış törenine Kilis Valisi Recep Soytürk, Elbeyli Kaymakamı Kadir Duman, Elbeyli Belediye Başkanı Süleyman Şimşek, Kilis İl Sağlık Müdürü Mahmut Arık, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Halı Sektör Kurulu Başkanı Salahattin Kaplan, ilçe protokolü ve vatandaşlar katıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Başakşehir’de "dur" ihtarına uymayan hırsız kovalamaca sonrası yakalandı: 330 bin TL ceza Başakşehir’de dün sabah saatlerinde açıktan hırsızlık yaptığı tespit edilen ve polisin "dur" ihtarına uymayarak kaçan 21 yaşındaki A.H.Ç., kısa süren kovalamacanın ardından aracının lastiklerinin indirilmesiyle yakalandı. Şüpheliye 330 bin TL idari para cezası uygulanırken, "açıktan hırsızlık" suçlamasıyla gözaltına alındı. Olay dün sabah saatlerinde Başakşehir, Şamlar Mahallesi İstiklal Caddesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, açıktan hırsızlık yaptığı belirlenen A.H.Ç., şüpheli hareketleri üzerine polis ekiplerince durdurulmak istendi. Polisin "dur" ihtarına uymayan şüpheli, otomobille kaçmaya çalıştı. Kısa süren kovalamacanın ardından polis ekipleri aracın lastiklerini indirerek şüpheliyi yakaladı. 330 bin TL idari para cezası kesildi Polis ekiplerince yakalanan şüphelinin üzerinde yapılan aramada, hırsızlıktan elde edildiği değerlendirilen 2 cep telefonu ile 17 bin 330 TL, 320 Amerikan doları ve 80 euro ele geçirildi. Öte yandan açıktan hırsızlık suçlamasıyla gözaltına alınan A.H.Ç.’ye polisin "dur" ihtarına uymamak, ehliyetsiz araç kullanmak ve makas atmak suçlarından toplam 330 bin TL idari para cezası uygulandı. Ayrıca şüphelinin kullandığı 34 MVY 998 plakalı araç 120 gün süreyle trafikten men edildi. Konu ile ilgili yakalanan şüphelinin, bugün "açıktan hırsızlık" suçundan adli makamlara sevk edileceği öğrenildi.