POLİTİKA - 26 Şubat 2020 Çarşamba 12:08

Rektör Karacoşkun’a ziyaret

A
A
A
Rektör Karacoşkun’a ziyaret

AK Parti Gençlik Kolları Üniversiteler Başkan Yardımcısı Ali Sedef, Kilis 7 Aralık Üniversitesi Rektörü Prof.

AK Parti Gençlik Kolları Üniversiteler Başkan Yardımcısı Ali Sedef, Kilis 7 Aralık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Doğan Karacoşkun’u ziyaret etti.


Üniversiteler Başkan Yardımcısı Ali Sedef ve beraberindekiler ile birlikte Rektör Prof. Dr. Mustafa Doğan Karacoşkun’u ziyaret ederek bir süre görüştü.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Antalya’da deniz korteji Antalya’da 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında Türk bayraklarıyla süslenen onlarca deniz aracı, tarihi Kaleiçi yat limanından Konyaaltı ilçesine doğru deniz korteji gerçekleştirdi. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Antalya’da törenler düzenlendi. Sabah Cumhuriyet Meydanında düzenlenen törenin ardından, Kaleiçi Marina’dan Konyaaltı Varyant’a kadar teknelerle deniz korteji yapıldı. Antalya Emniyet Müdürlüğü Deniz Limanı Şube Müdürlüğü’nden hareket eden deniz polisi ve sahil güvenlik botları ile çok sayıda tekne, jet-ski ve kayıklar kortej oluşturarak Konyaaltı Falezleri’ne doğru hareket etti. Konyaaltı bölgesinde de birçok denizcinin eşlik ettiği bayraklarla donatılmış tekneleri ve flyboard gösterisini, çevredekiler ilgiyle izledi. Flyboard gösterisi dikkat çekti Atatürk bayraklarının asıldığı teknelere, Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Deniz Polisi botu da eşlik etti. Deniz korteji Kaleiçi’nden başlayıp Konyaaltı Sahili’ne kadar gelirken, renkli meşaleler yakan tekneler ve Konyaaltı Sahili’nden eşlik eden jet-ski’ye bağlanan özel mekanizma ile çalışan flyboard’u kullanan 4 denizcinin gösterisi unutulmaz anlara sahne oldu. Denize oluşan korteje Sahil Güvenlik Komutanlığına bağlı bir helikopter de havadan destek verdi. Kortej sırasında Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na bağlı TCG Göksu adlı geminin, kortej gemilerini selamlaması da alkış topladı. Akşam devam edecek Öte yandan, kutlamalar çevresinde Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından akşam saat 19.30’da Konyaaltı Varyant’tan Cumhuriyet Meydanı’na kadar meşaleler eşliğinde fener alayı yürüyüşü gerçekleşecek. Büyükşehir Belediyesi’nin organizasyonundaki yürüyüşün ardından Cumhuriyet Meydanı’nda saat 21.00’de Buray konser verecek.
Niğde Niğde’de 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı Düzenlenen Programla Kutlandı 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik Spor Bayramı’nın 105. yıldönümü Niğde’de düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan kutlama programlı Niğde Merkez Kapalı Spor Salonunda gerçekleştirildi. Kutlamalarda genç sporcular hünerlerini sergiledi, öğrenciler tarafından çeşitli gösteriler sunuldu, şiirler okundu, Atatürk’ün sevdiği şarkılar söylendi. Programın açılış konuşmasını yapan Gençlik ve Spor İl Müdürü İlker Ötgünlü; "Bu kutlu zaferin yıl dönümünde aynı heyecanla o ruhu anmak istiyoruz. Bu aziz vatanın tüm fertleri, ecdadımızın bize miras bıraktığı bu toprakların şanlı bir emanet olduğunun şüphesiz ki farkındadır. Atalarımızın başlattığı o mücadele ruhunun da bizlere bırakılan değerli bir emanet olduğu unutulmamalıdır. O ruh, bu vatanın çok kıymetli gençlerinin içinde sönmeyen bir ateş olarak her gün daha da alevlenmektedir. 105 yıl önce düşmanı vatan topraklarından püskürten bu ateş, bugün her alanda yerli ve milli adımlara öncülük ederek tam bağımsız bir Türkiye için yanmaktadır. Biz biliyoruz ki bu yoldaki en büyük güç ve güvence gençlerimizdir. Gençlerimiz, milli mücadele ruhunu ve istiklal ateşini içlerinde taşıyarak her gün bir önceki günden daha güçlü bir Türkiye için çalışmaktadır" ifadelerine yer verdi. Kutlama programına Niğde Valisi Cahit Çelik, Ak Parti Niğde Milletvekili Cevahir Uzkurt, MHP Niğde Milletvekili Cumali İnce, CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir kurum müdürleri, STK temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Denizli Denizli Büyükşehir Halk Oyunları Topluluğu ‘Asrın Zaferi’ ile göz doldurdu Denizli Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı Halk Oyunları Topluluğu 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla muhteşem bir gösteriye imza attı. “Asrın Zaferi” adlı Dans Tiyatrosu’na gelenler unutulmaz bir akşam yaşadı. Denizli Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı Halk Oyunları Topluluğu, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında ‘Asrın Zaferi’ adlı muhteşem bir gösteriye imza attı. Büyükşehir Belediyesi Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi Özay Gönlüm Salonu’nda gerçekleştirilen programa Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, Başkanvekili Ali Marım, davetliler ve binlerce izleyici katıldı. Denizli Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı Halk Oyunları Topluluğu eğitmenleri Sinan Tekelioğlu, Mehmet Kaya, Tevfik Soyuçok ve Selen Güven Ergül’ün hazırladığı muhteşem gösteriye gelenler unutulmaz bir akşam yaşadı. Kurtuluş Savaşı’nı anlatan dans tiyatrosunu izleyenler zaman zaman duygusal anlar yaşarken, coşku içerisinde programı takip etti. Burada bir konuşma gerçekleştiren Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın önemine değindi. Başkan Çavuşoğlu, “Bugün yüzümüz gülüyor, bu salonda bir aradaysak, kadınımızla erkeğimizle, gencimizle yaşlımızla, Kürt’üyle, Türk’üyle, Çerkez’iyle, Laz’ıyla, Alevi’siyle, Sünni’siyle, sağcısıyla, solcusuyla yan yana oturabiliyorsak, göz göze bakabiliyorsak bunun bir tek kahramanı var; O da Gazi Mustafa Kemal Atatürk’tür. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun” diye konuştu.