POLİTİKA - 16 Haziran 2020 Salı 09:58

Kilis heyeti bakanlarla görüştü

A
A
A
Kilis heyeti bakanlarla görüştü

Kilis heyeti, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ile bir araya gelerek kentin sorunlarını konuştular.

Kilis heyeti, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ile bir araya gelerek kentin sorunlarını konuştular.


Kilis Valisi Recep Soytürk, Kilis milletvekilleri Mustafa Hilmi Dülger, Ahmet Salih Dal, Kilis Belediye Başkanı Mehmet Abdi Bulut, AK Parti Kilis İl Başkanı Mehmet Murat Karataş AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Haluk Kormaz ile birlikte Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ve Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile bir araya geldi.


Kilis Belediye Başkanı Mehmet Abdi Bulut, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ve Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile bir araya geldiklerini ifade ederek, “Kilis OSB’nin altyapısı için ödenek talebinde ve 2 bin 500 kişinin istihdam edileceği projenin hızlandırılmasını istedik. İlgi ve alakalarından dolayı Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Mustafa Varank’a teşekkür ediyoruz. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nu ziyaretimizde Kilis-Akbez duble yol, İlimizin kuzeyine yapılacak olan Anadolu bulvarı (Kuzey Çevre Yolu),Yeni hastane yolu ve Hastane ve Ekrem Çetin kavşağına yapılacak olan alt geçit projeleri ile ilgili sunum yaparak ilimizin ileriye dönük tüm ulaşım sorunlarını ve çözüm taleplerimizi sayın bakanımıza aktardık. İlgi ve alakalarından dolayı Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Adil Karaismailoğlu’ na teşekkür ediyoruz” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Malatya Malatya’da arazi kavgası cinayeti davasında 4 sanığa 18’er yıl hapis Malatya’nın Yazıhan ilçesinde arazi anlaşmazlığı nedeniyle çıkan ve bir kişinin hayatını kaybettiği kavgaya ilişkin davada karar açıklandı. Mahkeme, 1’i tutuklu 4 sanığa ayrı ayrı 18’er yıl hapis cezası verdi. Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, tutuklu sanık İ.B.’nin tutukluluk halinin devamına, tutuksuz yargılanan K.B., B.B. ve Z.Ö.’nün ise hükümle birlikte tutuklanmasına karar verildi. Olay, 8 Ağustos 2024’te Yazıhan ilçesinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, aralarında daha önceden arazi anlaşmazlığı bulunan taraflar arasında çıkan tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü. Kavga sırasında İ.B.’nin av tüfeğiyle A.A.’ya ateş ettiği, diğer şüphelilerin de sopa ve benzeri aletlerle darp ettiği belirtildi. Ağır yaralanan A.A., kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Adli raporlarda, A.A.’nın ölümüne av tüfeği saçmalarına bağlı kemik kırıkları, büyük damar yaralanması, dış kanama ve gelişen komplikasyonların neden olduğu kaydedildi. Mahkeme heyeti, sanıkların olay yerine birlikte geldiklerini ve eylem birliği içerisinde hareket ettiklerini belirtti. Cumhuriyet savcısı, sanıkların "iştirak halinde kasten öldürme" suçundan cezalandırılmasını talep etti. Ancak mahkeme, eylemi "kasten yaralama neticesinde ölüme neden olma" kapsamında değerlendirerek 4 sanık hakkında ayrı ayrı 18’er yıl hapis cezası verdi. Kararda, sanıklar lehine takdiri indirim uygulanmadığı belirtildi. Sanıklar ayrıca, H.A.’ya yönelik "silahla basit yaralama" suçundan 9 ay, "silahla nitelikli yaralama" suçundan ise ayrı ayrı 1 yıl 24 ay hapis cezasına çarptırıldı. Öte yandan, soruşturma aşamasında hakkında takipsizlik kararı verilen bir şüpheliyle ilgili, mağdur tarafın yeni delillere dayanarak yeniden suç duyurusunda bulunduğu, bu kapsamda savcılık tarafından yeni bir soruşturma başlatıldığı ve mahkemeden dosyanın talep edildiği öğrenildi.