YEREL HABERLER - 13 Ocak 2013 Pazar 12:15

SURİYELİ KADINLAR HAYIR AMAÇLI KERMES DÜZENLEDİ

A
A
A
SURİYELİ KADINLAR HAYIR AMAÇLI KERMES DÜZENLEDİ

Kilis Valisi Süleyman Tapsız, Suriyeli kadınların hayır amaçlı hazırladığı kermes ile Suriyeli çocukların hazırladığı el işi ve resim sergisine katıldı.
Mehmet Uluğcan İlköğretim Okulunda düzenlenen kermes ve sergiye Vali Süleyman Tapsız, eşi Ayşe Tapsız, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Aslan ve vatandaşlar katıldı. Kermeste, Kilis`te, bulunan Suriyeli kadınların hazırlamış olduğu el işi göz nuru dikiş nakış işleri ve Suriye`ye özgü yemekler ile çocukların yaptıkları el işleri ve resimler gezildi.
Vali Süleyman Tapsız yaptığı konuşmada, Türk milleti olarak tarihte her zaman dili, dini, ırkı, mezhebi ne olursa olsun zulme uğramış ve bize sığınan herkese kucak açtığımızı belirterek, ``Suriye`de her gün sivil halkın bombalandığını yakinen takip ediyoruz ve buna şahit oluyoruz. Kendi halkına zulmeden bir yönetim ve bu yönetimin ayakta kalması mümkün değil. Ümit ediyoruz ki bu yeni yılda, Suriye`deki iç savaş biter, barış ve huzur ortamı sağlanır ve siz sağ salim ülkelerinize, köylerinize, evlerinize dönersiniz" dedi. Kilis halkı olarak Suriyelileri kardeş olarak, komşu olarak gördüklerini anlatan Tapsız, şunları söyledi: "Hem yöneticiler olarak hem de Kilis halkı olarak o şekilde bir kardeşini kucaklar gibi kucakladık. Basın aracılığıyla kamuoyuna şunu duyurmak istiyorum; vatandaşlarımız ellerinden gelen her yardımı ve desteği veriyorlar ama burada bir el emeği göz nuru var. O nedenle Kilisli vatandaşlarımızın özellikle hanımlarımızın bu sergiyi, kermesi ziyaret ederek buradan alışveriş yapmalarını onlardan istiyorum. Ayrıca, kermeste emeği geçen herkesi tebrik ediyor ellerine sağlık diyorum``
Kermeste Vali Süleyman Tapsız`a Suriye bayrağının renkleriyle işlenmiş bir tespih hediye edildi. Suriyeli bir bayan kendi eliyle yaptığı hırkayı Vali Tapsız`ın eşi Ayşe Tapsız`a hediye etti.
Daha sonra Suriyeli çocukların eğitim gördüğü okul binasına geçen Tapsız, burada okuyan çocukları ziyaret etti. Çocuklarla ilgilenen Vali Tapsız, onlarla sohbet etti. Suriyeli çocuklar, yeni sıra ve tahtalar için valiye teşekkür etti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir