GENEL - 10 Şubat 2022 Perşembe 12:11

Kilis’e vekaleten Merkez Valisi Çakır görevlendirildi

A
A
A
Kilis’e vekaleten Merkez Valisi Çakır görevlendirildi

Kilis Valisi Recep Soytürk’ün Ankara’da korona virüs tedavisi görmesi nedeniyle İçişleri Bakanlığı tarafından vekaleten görevlendirilen Merkez Valisi Kadir Çakır, kente gelerek görevine başladı.

Kilis Valisi Recep Soytürk’ün Ankara’da korona virüs tedavisi görmesi nedeniyle İçişleri Bakanlığı tarafından vekaleten görevlendirilen Merkez Valisi Kadir Çakır, kente gelerek görevine başladı.


Bir süredir korona virüs tedavisi gören Vali Recep Soytürk, dün ambulans uçakla Ankara Şehir Hastanesine sevk edilmişti. Soytürk’ün yerine vekaleten Merkez Valisi Kadir Çakır atandı. Çakır, Kilis’e gelerek görevine başladı. Çakır’ın, Vali Soytürk’ün tedavisi tamamlanana kadar Kilis Valiliği görevini yürüteceği bildirildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bilecik Bilecik’te elektrik kesintisi Ramazan sofralarını kararttı: Köylüler mum ışığında iftar yaptı Bilecik’in Pazaryeri ilçesinde yaşanan elektrik kesintisi, köylüleri Ramazan ayında iftarlarını mum ışığında açmak zorunda bıraktı. Pazaryeri ilçesine bağlı Dereköy, Bozcaarmut, Esemen, Sarnıç, Arpadere ve Gümüşdere köyleri başta olmak üzere ilçeye bağlı birçok köyde öğle saatlerinden itibaren elektrikler kesildi. Kesintinin arıza kaynaklı olduğu ve giderilemediği öğrenildi. "2026 yılında böyle bir durum yaşanması kabul edilemez" Vatandaşlar, iftar hazırlıklarını elektriksiz ortamda yapmak zorunda kaldı. Özellikle yaşlılar ve çocukların bulunduğu evlerde büyük sıkıntı yaşandı. İftardan sonra ise köylüler, telefonlarının ışığından ve mum ışığından yararlanmak zorunda kaldıklarını belirterek, "2026 yılında böyle bir durum yaşanması kabul edilemez" dedi. Son günlerde bölgede sık sık elektrik kesintileri yaşandığını belirten köylüler, duruma tepki gösterdi. Yetkililer, Pazaryeri ilçesinde 3, 5, 7, 11, 12 ve 14 Mart tarihlerinde planlı kesintiler yapıldığını hatırlattı. Ancak arıza kaynaklı yeni kesintinin iftar saatine denk gelmesi köylülerin sabrını taşırdı. "Ramazan ayında iftarımızı mum ışığında açmak zorunda kaldık" "Ramazan ayında iftarımızı mum ışığında açmak zorunda kaldık" diyen köylüler, yaşanan mağduriyetin bir an önce giderilmesini ve benzer sorunların tekrar yaşanmaması için kalıcı çözüm üretilmesini talep ediyor.