- 26 Mart 2022 Cumartesi 10:16

Üniversitede “Türkiye’de Aile Değerlerinin Bugünü ve Geleceği Paneli” gerçekleştirildi

A
A
A
Üniversitede “Türkiye’de Aile Değerlerinin Bugünü ve Geleceği Paneli” gerçekleştirildi

Kilis 7 Aralık Üniversitesinde “Türkiye’de Aile Değerlerinin Bugünü ve Geleceği Paneli” gerçekleştirildi.

Kilis 7 Aralık Üniversitesinde “Türkiye’de Aile Değerlerinin Bugünü ve Geleceği Paneli” gerçekleştirildi.


“Türkiye’de Aile Değerlerinin Bugünü ve Geleceği Paneli”, İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü ve Türk Felsefe Derneği’nin katkılarıyla, 7 Aralık Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi.


Panelin oturum başkanlığını Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. Ruhat Yaşar yaparken; panelde konuşmacı olarak Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İslam Felsefesi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Müfit Selim Saruhan, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Türk İslam Düşüncesi Tarihi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Vural, Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Felsefe Tarihi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Yücel Başdemir ve Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Felsefe Tarihi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Necati Demir yer aldı.


Prof. Dr. Müfit Selim Saruhan, “İhtiyaçlarla Yücelme Birliği: Aile ve Mutluluk” başlıklı konuşmasında sevgi, saygı, adalet kavramları üzerinden aileye değindi.


Prof. Dr. Mehmet Vural, “Çağdaş Batı Muhafazakarlığı ile İslam Toplumlarında Aileye Bakışın Karşılaştırılması” başlıklı sunumunda muhafazakar Batı toplumu ile İslam toplumlarının aile anlayışının benzer yönlerine vurgu yaptı ve İslam toplumunun aile bağlarının daha derin olması dolayısıyla muhafazakâr Batı toplumundan ayrıldığına işaret etti.


Prof. Dr. Hasan Yücel Başdemir, “Bir Eğitim Kurumu Olarak Aile” başlıklı sunumunda okullarda verilen eğitimin ailede verilen eğitimle desteklenmesi gerektiğini; bir çocuğun ailesinin değer yargıları ve eğitim anlayışıyla örtüşen bir kurumda eğitim aldığında mutlu olabileceğini aktardı. Doç. Dr. Necati Demir ise gelenekle değişimin birbirini destekleyebileceğine ve zıtlıklardan uyum yakalanabileceğine işaret etti.


Demir, düşünmenin her alanda olduğu gibi aile konusunda da son derece önemli olduğunu belirtti.


Panel, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halil Aldemir’in konuşmacılara hediye takdim etmesiyle sona erdi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Kayserililer iftarın ardından ‘Kutsal Emanetler’e koştu Kayseri’de vatandaşlar, iftarın ardından ‘Kutsal Emanetler ve Vakıf Eserleri Sergisi’ne akın etti. Sergi alanına girebilmek isteyen vatandaşlar uzun kuyruklar oluşturdu. Kayseri’de 99 nadide eserin yer aldığı Kutsal Emanetler ve Vakıf Eserleri Sergisi açıldı. İftardan sonra sergi alanına akın eden vatandaşlar, içeri girebilmek için uzun kuyruklar oluşturdu. Vakıflar Genel Müdürlüğü Müze Uzmanı Zafer Gülbahar, vatandaşların iftardan sonra sergiye yoğun ilgisinin olduğunu söyleyerek, "Diğer illerde olduğu gibi Kayseri’de de yoğun ilgiyle karşılaştık. Sergimizde mukaddes emanetler var. Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü ve Milli Saraylar Başkanlığıyla beraber ortaklaştığımız bir koleksiyon. Çok kıymetli koleksiyonlarımız da bunlara ilave. Sergide en çok ilgiyi Hz. Peygamberimize ve Ehli Beyti’ne ait kutsal emanetler görüyor. Halkımız kutsal emanetlere büyük teveccüh ediyor. Bu deneyimi yaşamayı çok seviyorlar. Biz de vatandaşımızın bu deneyimi yaşamasına vesile olduğumuz için çok mutluyuz. Sergiye yoğun başladık ancak iftardan sonra yoğunluk daha da fazlalaştı. İftarın sonrasını bekleyen Kayserililer sergiye büyük ilgi gösteriyor. Büyük bir ilgiyle sergiye devam ediyorlar. Dışarda kuyrukta bekleyen vatandaşlarımızı hemen içeri almak istiyoruz ama biraz dışarda bekletiyoruz maalesef. Olabildiğince güzel bir düzen içerisinde insanların sergiyi ziyaret etmesini sağlamaya çalışıyoruz" ifadelerini kullandı. Sergiyi ziyarete gelen vatandaşlardan Zeliha Özbek, "İftarımızı açtık. Ailemle beraber şehrimize gelen kültürel ve manevi mirasımızı yakından görmek gerçekten çok kıymetli. Ailecek sergimizi gezdik. Kutsal emanetlerimiz insanın tüylerini diken diken yapıyor. Çocuklarımla birlikte bunu yaşamak çok güzel bir duyguydu. Bu sergi şehrimiz için gerçekten büyük bir fırsat. Tabiri caizse fırsat ayağımıza geldi. Vatandaşlarımız da böyle bir şans yakalamışken takip etsinler" dedi. Sergiyi ziyaret eden Harun Nesli ise, "Sergi çok güzeldi. Çok duygu dolu anlar yaşadım. Emeği geçen herkese çok teşekkür ederiz. Tadı damağımızda kaldı. Herkesin sergiyi görmesi lazım. Ecdadımızın eserlerini mutlaka görsünler. Çok değerli bir sergi. Kadir Gecesi’nin öncesinde böyle güzel bir serginin yapılması çok güzel düşünülmüş. Herkese çok teşekkür ederiz" diye konuştu. 99 vakıf eseri ve kutsal emanetlerin yer aldığı sergi, 17 Mart’a kadar vatandaşların ziyaretine açık olacak.