YEREL HABERLER - 07 Nisan 2012 Cumartesi 12:43

KESOB`UN KAHVALTISINDA KİLİS KONUŞULDU

A
A
A
KESOB`UN KAHVALTISINDA KİLİS KONUŞULDU

Kilis Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KESOB) tarafından protokol üyeleri ile esnaf oda ve yönetimlerini bir kahvaltı verildi.
Şeyh Muhammed Bedevi Türbesi`nin bulunduğu alanda verilen kahvaltıya KESOB Başkanı Şevket Memiler, Vali Yusuf Odabaş, Belediye Başkanı Mehmet Abdi Bulut. AK Parti Kilis milletvekilleri Opr.Dr. Fuat Karakuş, Ahmet Salih Dal, AK Parti Kilis İl Başkanı Reşit Polat, KESOB yönetim Kurulu ile Oda Başkanları ile oda yönetim kurulu üyeleri katıldı.
Vali Yusuf Odabaş, Belediye Başkanı Mehmet Abdi Bulut. AK Parti Kilis milletvekilleri Opr.Dr. Fuat Karakuş, Ahmet Salih Dal söz alarak Kilis`e yapılan yatırımlar ile konteynır kentteki son durum hakkında bilgi verdiler.
KESOB Başkanı Şevket Memiler ise Suriye ile gelişen son durumdan Kilis`in kazançlı çıkması gerektiğini belirterek, "konteynır kente 10 bine yakın Suriyeli mülteci yerleştirildi. Biz bu mültecilerin günlük olarak çarşıya çıkmasını esnaftan alış veriş edilmesini istiyoruz. Eğer bu mülteciler çarşıya çıkıp alış veriş etmedikten sonra esnafa ve Kilis`e hiç bir faydası olmaz. Devletimizin aldığı karara saygı duyuyoruz. Ama Suriye`deki olaylar nedeniyle nerede ise esnafımız iş yapamaz hale geldi. Suriye`ye
gidip gelenler mağdur durumda, bu mağduriyetimizin giderilmesi için Suriyeli mültecilerin Kilis merkeze gelmesi ve aliş veriş yapılmasını istiyoruz. İmkanlar ölçüsünde konteynır kentin ihtiyacı Kilis esnafından karşılanmasını talep ediyoruz. Konteynır kente yerleştirilen mültecilerin Halep ve Azez tarafından gelenlerin tercih edilmesinde Kilis açısından yarar var. Şöyle ki hem Türkçe konuşuyorlar hemde yakın akrabalık ilişkilerimiz var. Kültürümüz nerede ise aynı, İdlip tarafından gelenler ise Türkçe
bilmiyor. Kültür farklı var. Kilisli esnaf odaları olarak hem Kilis`in hemde esnafımızın konteynır kentten nasıl yarar sağlayacağını düşünüyoruz" dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir