GENEL - 23 Eylül 2019 Pazartesi 09:14

Kilis’teki roketli saldırılarda ölenlerin yakınları şehitlik unvanı istiyor

A
A
A
Kilis’teki roketli saldırılarda ölenlerin yakınları şehitlik unvanı istiyor

Suriye’den Kilis’e terör örgütü DEAŞ, PKK/PYD/YPG tarafından yapılan saldırılarda hayatını kaybeden 27 kişinin yakınları sivil şehit unvanı istiyor.

Suriye’den Kilis’e terör örgütü DEAŞ, PKK/PYD/YPG tarafından yapılan saldırılarda hayatını kaybeden 27 kişinin yakınları sivil şehit unvanı istiyor.


2016-2019 yılları arasında terör örgütü DEAŞ, PKK/PYD/YPG tarafından Suriye’den Kilis kent merkezine atılan roketler sonucu 27 kişi kaybederken, 150’ye yakın kişi de yaralandı. Roketli saldırılarda hayatını kaybedenlerin yakınları sivil şehit sayılmasını istiyor.


Roketli saldırıda annesini kaybeden Kilis Sivil Şehit Gazi Aileleri Derneği Başkan Yardımcısı Mehmet Demir, 2016-2019 arasında Suriye’den DEAŞ, PKK/PYD/YPG tarafından saldırı düzenlendiğini ifade ederek, “Biz devletimizinden şehitlik unvanı verilmesini talep ediyoruz. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dan destek bekliyoruz. Tek umudumuz cumhurbaşkanımız, evladını, kaybeden babanın acısını gerçekten bilir. Annesini kaybeden bir evladın acısını bilir, cumhurbaşkanımız, kendisi de annesini kaybetti. Ben 3 yıl önce annemizin acısını yaşadım. Evimize füze düşmesi sonucu annem kollarımda hayatını kaybederek, şehit oldu. Tek isteğimiz ve talebimiz geride kalanlarına, acılarını, dindirtecek olan şehitlik verilmesini istiyoruz” dedi.


Roketli saldırıda oğlunu kaybeden Selahattin Arslan, 23 Nisan 2016 tarihinde çocuk bayramında 14 yaşındaki oğlunu kaybettiğini ifade ederek, “DEAŞ’ın hain saldırısı sonucu ben çocuğumu kaybettim. O zamanın şartlarında terörden zarar gören vatandaşlar statüsüne alındık. Bu zamana kadar Kilis’te hiçbir terör eylemi olmamıştır. Kilis halkı hiçbir zaman terör eylemi içerisinde olmamıştır. Biz terörden zarar gören vatandaş statüsüne alındık. Biz sürekli dile getirdik, Kilis’te terör yok. Kilis’e bir saldırı oldu, Suriye topraklarından bizim çocuğumuz Allah katında şehittir. Devletimizin yanında da şehit sayılmasını istiyoruz. Cumhurbaşkanımızdan tek talebimiz budur. Benim çocuğum cumhurbaşkanımızın hayranı biriydi. Kullandığı bilgisayarının şifresi Recep Tayyip Erdoğan’dı, bu kadar ki hayrandı, oğlum kendisini çok severdi. İnşallah Kilis’imize ziyarette bulunduklarında kendileriyle hasbıhal etmek istiyoruz. Sorunlarımızı dile getirmek istiyoruz” dedi.


Babası roketli saldırıda kaybeden Mehmet Sercan Kaçan da 2016 nisan ayında saldırı sonucu babasını kaybettiğini ifade ederek, “Ben babamın mezarına şehitlik yazılmasını ve şehitlik statüsünün verilmesini istiyorum, devlet büyüklerimizden, bana baban neden öldü diye sorulduğunda şehit oldu demek istiyorum. Devletimizden şehitlik unvanı verilmesini istiyorum” dedi.


Eşini roketli saldırıda kaybeden Şükriye Tülay Kaçan ise, “2016 yılından beri mücadele ediyoruz. Benim eşim kalp krizi veya trafik kazası sonucu hayatını kaybetmedi. Terör örgütü DEAŞ’ın Suriye’den attığı roket sonucu şehit düştü. Yani terör saldırısında şehit düştü. Ben eşimin mezarını yaptırmıyorum. Eşimin mezar taşına ne yazdıracağım. Şehit mi sivil mi? Ben eşimin mezar taşını yaptırdığımda şehit yazılmasını istiyorum. Baş ucunda da al bayrağımızın asılmasını istiyorum. Cumhurbaşkanımızdan bunu canı gönülden istiyorum” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Bakan Yerlikaya: “Bursa merkezli 7 ilde düzenlenen ‘Mahzen-32’ operasyonlarında Hakkı Saral’ın elebaşılığını yaptığı suç örgütü çökertildi” İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Bursa merkezli 7 ilde düzenlenen “Mahzen-32” operasyonları ile elebaşılığını cezaevinde olan Ümit Saral’ın kardeşi Hakkı Saral’ın yaptığı suç örgütünün çökertildiğini açıkladı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın paylaştığı bilgilere göre, Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Başkanlığı koordinesinde; Bursa İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmalar sonucu Bursa merkezli İstanbul, Ankara, Trabzon, Sakarya, Yalova ve Diyarbakır’da “Mahzen-32” operasyonları düzenlendi. Düzenlenen operasyonlarda organize suç örgütü üyesi şüphelilerin; Bursa merkez ve İnegöl’de vadeli araç alım satım faaliyetlerinde bulunarak vatandaşlarımızdan silah zoruyla yüksek miktarlarda para tahsilatı yaptıkları, Bursa’ya il dışından getirdikleri tetikçiler vasıtasıyla para vermeyi kabul etmeyen kişilere ve bu kişilerin işyerlerine yönelik silahlı saldırı düzenledikleri, Bursa’ya farklı illerden gelerek vadeli araç alımı yapanların adreslerini tespit ettikleri ve bu kişileri hürriyetlerinden yoksun bırakarak darp ettikleri, araç alım satımı nedeniyle kişiler arasında meydana gelen alacak verecek konularına müdahil oldukları ve sözde mahkemeler kurarak haksız menfaat sağladıkları, silahla ölüm tehdidinde bulundukları kişilerin işyerlerine ve araçlarına zorla el koydukları ve bu malları örgüt üyelerinin üzerine geçirdikleri, silah ve tehdit zoru ile el konulan araçları hediye adı altında örgütün elebaşına verdikleri ve suç faaliyetleri esnasında, güvenlik güçlerine yönelik silahlı saldırıda bulundukları tespit edildi. Operasyonlarda elebaşının da içerisinde bulunduğu organize suç örgütü üyesi 24 şüpheli yakalandı. Operasyonlar sonucu, 15 adet ruhsatsız tabanca, çok sayıda çek ve senet ile çok miktarda nakit paraya el konuldu. 10 ayda 454 organize suç örgütü çökertildi İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, organize suç örgütlerine yönelik düzenlenen operasyonlar hakkında bilgi verdiği paylaşımında, “10 aylık süre içinde; 454 organize suç örgütünü çökerttik. Bu suç örgütlerini isim isim kamuoyu ile paylaştık. Organize suç örgütlerine yönelik toplam bin 201 operasyon düzenledik. 8 bin 260 şüpheli yakalandık. Bunlardan; 3 bin 58’i tutuklandı. Bin 740’ı hakkında adli kontrol kararı verildi" ifadelerine yer verdi.