KÜLTÜR SANAT - 26 Şubat 2015 Perşembe 09:50

F Tipi Mahkumları Son Kuşları İzledi

A
A
A
F Tipi Mahkumları Son Kuşları İzledi

Kırıkkale Hacılar F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevinde Devlet Tiyatroları oyuncusu Turgay Tanülkü’nün hazırlayıp sunduğu “Son Kuşlar” isimli tiyatro oyunu sahnelendi.
Hacılar F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevinde sergilenen tiyatro oyununu, Vali Ali Kolat, Cumhuriyet Başsavcısı Osman Kaçar, İl Jandarma Komutanı Albay Harun Karabulut, cezaevi yetkilileri, cezaevi personeli ve cezaevinde bulunan hükümlüler izledi.
Sergilenen tiyatro oyununu çok beğendiğini Belirten Vali Kolat, bu türlü sosyal projelerin Sosyal Devlet ilkesinin en güzel örnekleri. Bu projeler cezaevlerinde kalan mahkumlar için mutluluk verici bir durum. Tiyatro oyununu yöneten ve sergileyen başta tiyatro sanatçısı Turgay Tanülkü olmak üzere oyunda emeği geçen diğer oyunculara teşekkür ederim” dedi.
Daha sonra Vali Kolat, cezaevindeki mahkûmlarla hatıra fotoğrafı çektirdi.
Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü ile Cezaevleri Tevkif Evleri Genel Müdürlüğü’nün ortak sorumluluk projesi olan “Son Kuşlar” isimli oyunun 223 cezaevinde, 180 bin tutuklu ve hükümlü ile 200 bin personelin izlediği bildirildi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Evinde ölü bulunan Pakistanlı kadının oğlu tutuklandı Antalya’da evinde ölü bulunan Pakistanlı kadının cinayet şüphelisi olarak gözaltına alınan oğlu, sevk edildiği mahkemece ‘kasten öldürme’ suçundan tutuklandı. Olay, dün saat 23.00 sıralarında Kepez ilçesi Ahatlı Mahallesi 3188 Sokak üzerindeki 4 katlı apartmanın giriş katında meydana geldi. Alınan bilgiye göre, İngilizce öğretmenliği yaptığı öğrenilen Pakistan asıllı Ahsan Ali Qureshi (30), eve geldiğinde birlikte yaşadığı annesi Ashfaq Ahmad Qureshi’nin (59) mutfakta kanlar içerisinde olduğunu 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi. İhbarın ardından olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Belirtilen adrese gelen sağlık ekipleri, Ashfaq Ahmad Qureshi’nin hayatını kaybettiğini belirledi. Oğlu gözaltına alındı Mutfakta kanlar içerisindeki cesedi inceleyen olay yeri inceleme ekipleri, Ashfaq Ahmad Qureshi’nin boynunda ve kol kısmında bıçak kesilerinin olduğunu tespit etti. Ekiplerin, evin mutfağında ve balkon kapısından parmak izleri örnekleri aldığı gözlendi. Olayla ilgili Cinayet Büro Amirliği’ne bağlı ekipler geniş çaplı araştırma başlatırken, sözlü ifadesi alınan kadının oğlu gözaltına alınarak polis merkezine götürüldü. 8 Nisan’da yaşadıkları eve yeni taşındıkları öğrenilen kadının cenazesi savcı incelemesinin ardından otopsi için Antalya Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. “Ben öldürmedim” Olayla ilgili soruşturma sürerken, cinayet şüphelisi olarak gözaltına alınan Ashfaq Ahmad Qureshi’nin oğlu Ahsan Ali Qureshi, ifadesinin ardından Cinayet Büro Amirliği ekipleri tarafından sağlık kontrolüne getirildi. Qureshi, adliyeye sevk edileceği sırada gazetecilerin ‘Anneni neden öldürdün?’ sorusuna, "Annemi ben öldürmedim" cevabını verdi. Tutuklandı Adliyeye sevk edilen Ahsan Ali Qureshi, çıkarıldığı mahkemece ‘kasten öldürme’ suçundan tutuklandı.