YEREL HABERLER - 09 Nisan 2015 Perşembe 15:07

Kırıkkale'de “1. Uluslararası Savunma Sanayi Sempozyumu” Başladı.

A
A
A
Kırıkkale'de “1. Uluslararası Savunma Sanayi Sempozyumu” Başladı.

Kırıkkale Üniversitesince (KÜ) düzenlenen 1. Uluslararası Savunma Sanayi Sempozyumu başladı.
Kırıkkale Üniversitesi mavi salonda başlayan ve 2 gün sürecek sempozyumun açılışına Kırıkkale Valisi Ali Kolat, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, İl Jandarma Alay Komutanı Harun Karabulut, Makine Kimya Endüstrisi Kurumu Genel Müdürü İzzet Artunç, Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ekrem Gök, Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Ekrem Yıldız, davetliler, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.
Açılışta konuşan Savunma Sanayi Müsteşarlığı (SSM) AR-GE ve Teknoloji Yönetimi Dairesi Teknoloji Yönetimi Grup Müdürü Deniz Demirci, Türkiye’nin 2023 için çok ciddi hedefleri olduğunu, en büyük hedefin ise dünyada en büyük 10 ekonomi arasına girmek olduğunu dile getirdi.
Kırıkkale ve Savunma Sanayinin birbiriyle özdeşleşmiş iki kavram olduğunu dile getiren Makine Kimya Endüstrisi Kurumu (MKEK) Genel Müdürü İzzet Artunç ise “Son 10-15 yıldır büyük bir kabuk değiştirme sürecindeyiz. MKEK, sadece kendi ordusunun ihtiyaçlarını tamamlamaya çalışan kurum olmaktan bugün 30’u aşkın ülkeye ihracat yapan ve dünya perspektifinde marka olan bir ürün yelpazesiyle ürünlerini üretmeye çalışıyor” dedi.
AK Parti Kırıkkale Milletvekili ve TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Oğuz Kağan Köksal’da savunma sanayinin bir ülkenin topyekün silah gücünden insan gücüne kadar giden bir sürecin tamamını kapsadığını söyledi.
Köksal, “Savunma sanayindeki AR-GE çalışmalarına baktığımız zaman bir milyar doların üzerinde bir harcama yapılmış. Bu gerçekten önemli bir rakam ama sadece çalışmak değil yeniliklere de başlanmıştır. Savunma Sanayi Müsteşarlığımızın yaptığı çalışmalara bakarsak, bu AR-GE çalışmalarının sonucunda en ufak bir parça yada bütün tanklarımızın modernizasyonu başka ülkelere yaptıran bir ülke iken şimdi Altay tanklarını üreten bir ülke haline geldik. Hürkuş uçağı noktasında büyük bir mesafe aldık. Helikopter üretimini artık tamamen kendimiz üstlendik ve Türkiye’deki Silahlı Kuvvetlerin ihtiyacından başlayıp dışarıya satmaya başladık” dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul İstanbul Havalimanı’nda gövdesinin üzerine inen uçak bulunduğu yerden kaldırıldı İstanbul Havalimanı’nda gövdesi üzerine inen kargo uçağı, çekici yardımıyla bulunduğu yerden kaldırıldı. İstanbul Havalimanı’nda Fedex Havayolları’na ait kargo uçağı, ön iniş takımları açılmayınca gövdesi üzerine piste iniş yaptı. İniş sırasında sürtünmenin etkisiyle kısa süreliğine alevlere teslim olan uçak ekiplerin müdahalesi ile söndürülürken, olayda ölen ya da yaralanan olmadı. Kaza kırım ve İGA İstanbul Havalimanı Kurtarma ve Yangınla Mücadele ekibi (ARFF) yaptığı çalışmalarının ardından, önce uçakta bulunan yükler boşaltıldı ardından da kargo uçağı, çekici araçlarla bulunduğu yerden kaldırıldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, sosyal medyada yaptığı paylaşımda, "İstanbul Havalimanı’mızda gövdesi üzerine inen kargo uçağının ekiplerimiz tarafından kaldırılma çalışmaları başarıyla tamamlandı. Pistimiz, uçağın çekilmesinin ardından hassasiyetle temizlendi. Gerçekten işinin ehli olan ekiplerimiz, pist alanında saatler süren, organize ve çok titiz bir çalışmaya imza attı. Elim sonuçlara varabilecek bu tarz durumların önlenmesine örnek teşkil edecek bir müdahale ve çalışma performansı sergilediler. Olayın yaşanmaya başladığı ilk dakikadan itibaren soğukkanlı bir şekilde, strateji ve eylem planı oluşturarak hareket eden her bir görevlimizi kutluyorum. Kargo uçağının personeline ve İstanbul Havalimanı çalışanlarımıza yeniden geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Rabbim; her türlü kaza ve beladan ülkemizi, milletimizi ve tüm insanlığı korusun" ifadelerine yer verdi.