GENEL - 20 Nisan 2016 Çarşamba 15:39

Çamurlu Ayakkabıyla Girmediği Hastaneye Şerife Ninenin İsmi Verildi

A
A
A
Çamurlu Ayakkabıyla Girmediği Hastaneye Şerife Ninenin İsmi Verildi

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, çamurlu olduğu gerekçesiyle hastaneye ayakkabılarını çıkararak giren 84 yaşındaki Şerife Cesur’un adının Sulakyurt İlçe Devlet Hastanesi’ne verilerek, adının yaşatılacağını belirtti. Müezzinoğlu, "Burada yaşatmak istediğimiz onun vesile olduğu değerlerdir" dedi.
Sağlık Bakanı Müezzinoğlu ve eşi Faize Müezzinoğlu, Kırıkkale Valisi Ali Kolat ve bölge milletvekilleri, Kırıkkale’nin Sulakyurt ilçesinde çamurlu olduğu için hastaneye ayakkabılarını çıkararak giren 84 yaşındaki Şerife Cesur’un adının İlçe Devlet Hastanesi’ne verilmesi dolayısıyla düzenlenen törene katıldı. Bakan Müezzinoğlu, Şerife Cesur’un kendi yaşam tarzının gereğini hastaneye girerken de yaptığını belirterek, "Gördüğü temiz ortam, kokladığı nefeste temiz bir nefesin gelmesi, ortamın pırıl pırıl olması vesilesiyle kendi evine girerken yaptığı hareketi hastanemize girerken yaptı" dedi.
Cesur’un ölçeğinden bakıldığında olağan dışı bir hareket yapmadığını kaydeden Bakan Müezzinoğlu, "Günlük yaşamında olan ve işin tabiatında olması gerekeni yaptı. Bu milletin medeniyet değerlerinin gereğini ve temsilciliğini yaptı. Sağlık Bakanlığı olarak hiçbir vatandaşımızın da Şerife anamızın yaptığı bu hareketi yapmasına hem ihtiyacımız hem gereği yok. Hem de bu hareketin bizim için fiili anlamdan ziyade manevi bir anlamı var" diye konuştu.
Bakan Müezzinoğlu, Şerife Cesur’un verdiği mesajın anlamının büyük ve derin olduğunu vurgulayarak şunları kaydetti:
"Çünkü biz bir medeniyetin mensuplarıyız. Bizim medeniyetimiz, inanç değerlerimiz ’temizlik imandandır’ der."
Sağlıkta olmazsa olmazın temizlik olduğuna dikkat çeken Bakan Müezzinoğlu, Cesur’un davranışının da temizlikte gösterilen duyarlılığın karşılığında vatandaşın gösterdiği hassasiyetin en uç örneği olduğunu söyledi. "Onlardan medeniyet değerlerimiz adına aldığımız bu güzel örnekleri yaşayabilmeyi, yaşatabilmeyi de Rabbim bizlere nasip etsin" diyen Bakan Müezzinoğlu, "Bu değerlerin Türkiye’ye mal olması adına Sulakyurt İlçe Devlet Hastanesi’ne Şerife Cesur anamızın adını vererek yaşatacağız. Burada yaşatmak istediğimiz, onun vesile olduğu değerlerdir" diye konuştu.
Yapılan konuşmanın ardından "Şerife Cesur İlçe Devlet Hastanesi" yazılı tabelanın açılışı gerçekleştirildi. Daha sonra Bakan Müezzinoğlu hastanede incelemede bulundu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Zonguldak Zonguldaklı iş adamları ’Best of Zonguldak Birlik Beraberlik Gecesi’nde bir araya geldi Zonguldaklı iş adamları ’Best of Zonguldak Birlik Beraberlik Gecesi’nde bir araya geldi. Zonguldak’ta ilk kez düzenlenen Best Of Zonguldak etkinliği vatandaşlar ve iş adamlarından ilgi gördü. Buket Aydın ve Vahe Kılıçaslan’ın sunuculuğunu yaptığı organizasyonda Gazeteci Cem Küçük, organizasyonun ana sponsoru olan Elcab Kablo ile Zonsiad Yönetim Kurulu Başkanı Nejdet Tıskaoğlu’nun ev sahipliğinde Akkurt Madencilik Yönetim Kurulu Başkanı Alaattin Kurnaz, Zonguldak kadın basketbol takımının kulüp başkanı Kanat Tan, çok sayıda iş adamlarının yanı sıra ve vatandaşlar katıldı. Zonguldak ilinin ilk vilayet olarak önemini vurgulayan Nejdet Tıskaoğlu, "Zonguldak bizim ilk vilayetimizdir. Burada olmaktan çok mutluyuz. Zonguldak’ın kalkınması için hepimiz burada bir araya geldik. Birlik ve beraberlik içerisinde şehrimiz için en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Zonsiad olarak 3-4-5 Mayıs’ta Zonguldak’ta bir fuar düzenliyoruz. Bunu Zonguldak’ın tüm illerinde tüm şehrimize yansıtmak istiyoruz. Bunun için çalışan Kerim Yılmaz burada. Levent Yaman kardeşlerime teşekkür ediyorum. Ayrıca Buket Aydın ve Vahe Kılıçaslan Zonguldak’ımızın ilklerini paylaştı. Burada ödül alan arkadaşlarımız 2023 yılı boyunca güzel işlere imza attılar ve ödülü hak ettiler. Bu yıl ilki düzenlendi. Gelecek yıl daha büyük bir organizasyonla Zonguldak’ımızı farklı bir şekilde temsil edeceğiz" dedi. Organizasyonu önemini belirten gazeteci Cem Küçük, "Zonguldak’ı her zaman her yerde övgüyle konuşuyoruz. Bu organizasyon bu yıl ilk kez yapıldı, keyifli ve başarılı bir organizasyon oldu. Biz burada Zonguldak için çabalayan iş insanlarıyız. Zonguldak bizim ilk vilayetimizdir. Ben burada doğup büyüdüm ve fırsat buldukça memleketime geliyorum. Bizler madenci çocuklarıyız. Gerek hükümet genelinde, gerek ise Türkiye genelinde Zonguldak’ımızı her yerde en iyi şekilde temsil etmeye devam ediyoruz" dedi. Ayrıca Zonguldak kadın basketbol şampiyonu kulüp başkanı Kanat Tan ise konuşmasında, "Ben bu ödülü Zonguldak taraftarları için alıyorum. Zonguldak kadın basketbol takımımız şampiyon olarak Süper Lig’e çıkmaya hak kazandı, çok çalıştık çok emek verdik ve emeğimizin karşılığını aldık, Formamızın rengi kırmızı şehitleri ve mavi madenci tulumlarını temsil ediyor. Çocuklarımız madenci torunlarıdır. Zonguldak’ı her alanda en iyi şekilde temsil etmeye devam ediyoruz" ifadelerine yer verdi. Zonguldak halk oyunları ekibi gösterisinin ardından ödüller ve hediyeler takdim edildi.