YEREL HABERLER - 20 Haziran 2017 Salı 02:43

Vali Haktankaçmaz: “MKE Kırıkkale’nin gözbebeği”

A
A
A
Vali Haktankaçmaz: “MKE Kırıkkale’nin gözbebeği”

Makine ve Kimya Endüstrisi (MKE) tarafından düzenlenen iftar programında konuşan Kırıkkale Valisi M.

Makine ve Kimya Endüstrisi (MKE) tarafından düzenlenen iftar programında konuşan Kırıkkale Valisi M. İlker Haktankaçmaz, MKE’nin Kırıkkale’nin gözbebeği kurumlarından olduğunun altını çizdi.


Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu tarafından şehrin üst düzey yöneticileri ve MKE yöneticilerine yönelik iftar programı düzenlendi. Programa katılan yöneticiler düzenlenen program sayesinde birlikte oruç imkanına sahip oldular. Düzenlenen programda konuşan MKE Genel Müdürü Ahmet Taşkın, tüm katılımcılara teşekkürlerini iletti.


İftar programı sonrası açıklamalarda bulunan Kırıkkale Valisi M. İlker Haktankaçmaz, Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu’nun ilk kuruluşundan bu yana, Kırıkkale için her şey olduğuna dikkat çekti. Haktankaçmaz, “Kırıkkale’nin kuruluşunda da Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu’nun yeri var ve şehrin gelişmesinde de çok büyük katkısı olmuş, bugün de oluyor. Belediyemizin hali hazırda yapmakta olduğu şehir parkı olsun, diğer güzel eserler için bu kurumun verdiği arsalar, şehrimize, halkımıza sunduğu sosyal tesislerden iş imkanına kadar sunduğu her şey ile Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu, bizim için çok önemli, Kırıkkaleli için çok önemli, deyim yerinde Kırıkkale’nin gözbebeği. İnşallah Makine Kimyamız, Kırıkkalemiz için bu vazgeçilmez, işlevini, fonksiyonunu devam ettirecek, gelişerek devam ettirecek. Her geçen gün çok daha gelişmiş silahlarla, teknolojik ürünlerle dünya piyasasında hem Kırıkkale’nin hem Türkiye’nin adını duyuracak.” dedi.



“MKE Kırıkkale’nin varlık nedeni”


Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu Kırıkkale’nin varlık nedeni olduğunu belirten AK Parti Kırıkkale Milletvekili Abdullah Öztürk, “Şayet ben burada milletvekilliği yapıyor isem, Sayın Valim Kırıkkale’de Valilik yapıyor ise, Belediye Başkanımız Belediye Başkanlığı yapıyor ise bunu bu kuruma borçluyuz, zira Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu olmasaydı Kırıkkale olmazdı. Ben Kırıkkale’nin Keskin ilçesindenim aslında bizim ilçemizdi Kırıkkale fakat bu kurumun buraya gelmesi neticesinde bir vilayet doğdu, bir cumhuriyet şehri doğdu. Kırıkkale’ye kattığı değerden dolayı Sayın Genel Müdürümüz nezdinde bugüne kadar Kırıkkale’de görev yapan tüm Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu personeline teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.



“MKE Kırıkkale’ye hep bir şeyler verdi”


Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu, Kırıkkale’ye hep bir şeyler verdi" diyen Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, “Kısa bir dönem durgunluk dönemimiz oldu ama inşallah yeni yönetimle, Sayın Genel Müdürümüzle birlikte daha ileri noktalara gideceğiz, ben bundan eminim. Tabii bu kurum Kırıkkale Belediyesi açısından şu an en önemli ortak, beraber projeler yürütüyoruz. Şehrimizde 50 dönümlük bir arazideki park projemizi Temmuz ayı sonunda bitirmeyi planlıyoruz. Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu’na ait belki de 60 yıllık lojmanları yeniliyoruz. Bu kuruma 564 tane konut ve bugün burada yediğimiz lezzetli yemeklerin daha güzellerini yiyebileceğimiz bir sosyal tesise de kavuşacağız. MKE tabii sadece Kırıkkale için değil tüm Türkiye için önemli bir kuruluş, bugün MPT silahımız artık tüm dünyada tanınan bir silah. Nasip olursa sağ olsun Türk Metal Sendikası Başkanımızın katkılarıyla büyük şehir parkımızın içerisine MPT silahımızın büyük bir maketini yaptık. Kırıkkale’mizin simgesi orada olacak ve önünde de Kırıkkale yazacak, ziyarete gelenlerde orada fotoğraf çektirme imkânı bulacak.” şeklinde konuştu.


Düzenlenen iftar programına ayrıca, Kırıkkale Garnizon Komutanı Tuğgeneral Selami Arslan, Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Yıldız, Kırıkkale İl Emniyet Müdürü Mahmut Çorumlu, Kırıkkale İl Jandarma Komutanı Albay İsa Çakmak, Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Varlı ve İl Genel Meclisi Başkanı Murat Çaykara katıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muğla Muğla İl Müftülüğü’nden eğitim semineri Muğla İl Müftülüğü, gençlik çalışmalarını ve manevi danışmanlık hizmetlerini geliştirmek amacıyla "Gençlik Koordinatörleri ve Manevi Danışmanlar Eğitim Semineri" düzenledi. Seminer, Muğla İl Müftülüğü Konferans Salonu’nda gerçekleşti. Seminer, Kur’an tilaveti ile başladı ve açılış konuşmasını Muğla İl Müftüsü Yaşar Çapçı yaptı. Çapçı, gençlik koordinatörleri ve manevi danışmanların, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından gençlerle köprü kurulmasında önemli bir role sahip olduğunu vurgulayarak katılımcılara teşekkür etti. Birlik ve beraberlik içinde gençlere yönelik yapılan çalışmaların değerini vurgulayan Çapçı, GSB Yurtları ve Gençlik Merkezleri’nde milli ve manevi eğitimlerin verildiğini belirtti. Seminerde, Gençlik Hizmetlerinden Sorumlu İl Müftü Yardımcısı Erkan Saral, İl Gençlik Koordinatörü Cüneyt Çakır, Uluslararası Gençlik Merkezi Müdürü Dr. Oktay Tavas ve diğer konuşmacılar kendi alanlarıyla ilgili sunumlar gerçekleştirdi. Seminer, gençlik ve manevi danışmanlık hizmetlerinin geliştirilmesi ve koordinasyonun sağlanması adına önemli bir adım olarak değerlendirildi. Katılımcılar, bilgi ve deneyimlerini paylaşarak gençlerin daha sağlıklı bir gelecek için desteklenmesine yönelik çalışmalarda işbirliği ve dayanışma içinde olacaklarını ifade etti. Programın sonunda, katılımcılar arasında toplu fotoğraf çekimi yapılarak etkinlik sona erdi. Eğitime, Muğla İl Müftüsü Yaşar Çapçı başta olmak üzere İl Müftü Yardımcıları Erkan Saral ve Sema Özbakış, Uluslararası Gençlik Merkezi Müdürü Dr. Oktay Tavas, eğitimciler, gençlik koordinatörleri ve manevi danışmanlar katıldı.
Siirt Siirt Pervari balı hastalıklara şifa oluyor Siirt’te doğanın zengin florasından beslenen arıların ürettiği bal, hastalıklara karşı şifa kaynağı oluyor. Türkiye’nin en kaliteli balları arasında yer alan Siirt Pervari balı, tadı ve kokusu ile ön plana çıkıyor. Pervari ilçesinin zengin doğasında beslenen arıların ürettiği balın, kalp ve sindirim sistemi başta olmak üzere göz, mide, tansiyon ve damar hastalıklarına iyi geldiği belirtildi. Pervari balının günümüzdeki hastalıkların şifası olduğunu belirten bal üreticisi Cemal Tomris; günümüzde elden düşmeyen akıllı telefonlar ile yorulan gözlere balın iyi geldiğini belirtti. Tomris; "Balımız insan beyni ve sindirim sistemine iyi gelerek mideyi ferahlatıyor. Akıllı telefonlar çıktıktan sonra insanoğlu gözlerini yormaktadır. Bu noktada balı tüketmenizi tavsiye ederiz, çünkü bal göze kuvvet verir. Aynı şekilde beynimizde yorulmaktadır. Bu noktada da yine bal şifa olarak imdadınıza yetişir. Bağırsak tembelliğinde balı ılık suyla birlikte şerbet halinde içtiğiniz vakit bunun şifasını da göreceksiniz. Mide için ferahlık göz için kuvvet verir. Göz yorgunluğu için muazzam bir şifa kaynağıdır" dedi. "Hakiki bal dondurularak test edilebilir" Tomris, balın hakiki olup olmadığının dondurularak test edilebileceğini belirterek, "Doğal süzme balı donduğu zaman böyle tereyağı gibi olur. Orijinal ballar da donar, kalitesiz ballar da donar, ama donma şekli farklıdır. Orijinal ballar krem şeklinde tereyağı gibi olur ve cam gibi parlak bir yüzey oluşturur. Gerek kara kovan petekli, gerek ise süzme balın kilogram fiyatı 800 TL’dir’’ diye konuştu.
Balıkesir Kayalar Mahallesi’nde Hıdırellez şenlikleri yapıldı Balya’nın kırsal mahallesi Kayalar’da baharın müjdecisi Hıdırellez, geleneksel hayır yemeği ve oyunlarla kutlandı. Baharın gelişi olarak kabul edilen Hıdırellez’de şenliğe vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Bu yıl ilk defa Hıdırellez şenliklerinde yöre hanımlarının yaptığı yemek yarışması damga vurdu. Kayalar mahallesinde yapılan etkinliklere katılan yüzlerce vatandaşa hayır yemekleri verilmesi ile başladı. Hayır yemeği sonrası etkinlikler, gencinden yaşlısına herkesin katılımı ile gerçekleştirilen geleneksel yarışmalar ve oyunlarla devam etti. Köy meydanında yapılan etkinliklerde keyif dolu anlar yaşandı. Kule oyunları, mendil kapmaca, yumurta taşıma, çuval yarışı, halat çekme gibi birçok farklı yarışmalarla çocuğundan yaşlısına tüm vatandaşlar eğlence dolu anlar yaşadı. Hıdırellez’in baharın müjdeleyicisi, bol ve bereketin simgesi olduğunu belirten Balya Belediye Başkanı Orhan Gaga, “Kayalar köyümüzün geleneksel Hıdırellez şenliklerine milletvekilimiz Serkan Sarı ile birlikte katıldık, mahalle sakinlerimizin ikramları ve samimiyeti ile karşılandık. Bu güzel ortamı hazırlayan mahalle sakinlerimize, yeni seçilen çalışkan genç muhtarımız Serdar Kıranlı’ya, Kayalarlı vatandaşlarımıza çok teşekkür ediyoruz“ dedi. Muhtar Kıranlı, "Gençlere çok şey borçluyuz" Gelenek ve göreneklerin yaşatıldığı Hıdırellez etkinliklerinin vatandaşlarla bir araya geldikleri çok kıymetli etkinlikler olduğunu belirten Kayalar köyü muhtarı Serdar Kıranlı da, “Geleneksel hayrımıza kaktı sağlayan köy halkımıza ve hayırseverlere çok teşekkür ediyorum. Hayır hazırlıklarında gece gündüz emeği geçen Kayalarlı genç arkadaşlarıma ve hayrımıza icabet eden Milletvekilimiz Serkan Sarı, Balya Belediye Başkanımız Orhan Gaga, Balıkesir Üniversitesi Rektör yardımcısı Murat Doğdubay, Prof. Dr. Duriye Bozok, Doç. Dr. Nilgün Karaman, Balıkesir Aşçılar Pastacılar Dernek Başkanı Şefimiz Levent Kaynak, Kayader Başkanımız Dr. Ziyaettin Arıburnu, Balya CHP ilçe Başkanı Halit Eren, köy halkımıza, hemşerilerimize ve emeği geçen kadınlarımıza çok teşekkür ediyorum. Yarışmaya katılan bayanlarımız da ikramları ile güzellik kattılar. Gelenek ve göreneklerimizi yaşatacağız, kültürümüzü yaşatacağız. Bir arada olacağız, birlikte olacağız. Memleketimizin daha güzel günlere kavuşması için mücadele edeceğiz“ şeklinde konuştu. Bayanlar yemek ve tatlıları ile yarıştı Kayalar kırsal mahallesinde bu yıl ilk defa yapılan ve köy hanımlarının katıldığı ve jüri üyeliğini Balıkesir Üniversitesi rektör yardımcısı Prof. Dr. Murat Doğdubay, Prof. Dr. Düriye Bozok, Dr. öğretim üyesi Nilgün Karaman, Balıkesir Aşçılar Pastacılar Dernek Başkanı Şef Levent Kaynak tarafından yapılan değerlendirmede Yemek dalında 1. Remziye Yağcı, 2.Rukiye Aydemir, 3. Nesihat Özdemir olurken Tatlı dalında da 1. Sabriye Kocaoğlan, 2. Gülten Kocaoğlan ve 3. Gülsüm Dağlı oldu. Yarışmada dereceye giren yarışmacılara Balıkesir Üniversitesi rektör yardımcısı Prof. Dr. Murat Doğdubay, Prof. Dr. Düriye Bozok, Dr. öğretim üyesi Nilgün Karaman, Balıkesir Aşçılar Pastacılar Dernek Başkanı Şef Levent Kaynak tarafından plaket ve madalya taktimi yapıldı.
Yalova Yalova’da köylerde hanelere akıllı su saati takılacak Yalova Valisi Hülya Kaya, köylerde yaz aylarında yaşanan su sıkıntılarının önüne geçmek için bir takım adımlar atılacağını açıkladı. Kaya, bunlardan birimin de köyler m haneleri akıllı su sayıcının takılması olduğunu söyledi. Yalova’da geçtiğimiz yaz aylarında özellikle Elmalık ve Kirazlı köylerinde su sıkıntısı yaşanmış ve protestolar gerçekleştirilmişti. Bu yaz ayında da sıkıntını yaşanmaması için düğmeye basan Vali Hülya Kaya, katıldığı bir programda, yapılacak çalışmalarla ilgili bilgi verdi. Yaz dönemi yaklaştığını ve bu dönemde köylerde su sıkıntısı yaşandığını belirten Vali Kaya, “Yaz döneminde en büyük sıkıntı köylerimizin su sıkıntısı. Dolayısıyla bu dönemde biz İl Özel İdare olarak şöyle bir örnek çalışma başlattık, bütün köylerimize akıllı saat sistemini inşallah yerleştireceğiz. Bütün hanelerimize bu akıllı saati takacağız. Bunu neden yapıyoruz, bizim içme suyumuz en değer verdiğimiz, en kıymetli, varlığımız. Dolayısıyla bunun tasarruflu şekilde kullanılması da bizim için çok büyük önem arz ediyor. Dolayısıyla biz yakın zamanda muhtarlarımızla toplantımızı gerçekleştirdik, İller Bankası’ndan kredimizi aldık. Bunların her birisini tek tek köylerimizde inşallah en yakın zamanda bunları katacağız” dedi. Profesyonel ekip kurulacak Ayrıca 2 tane profesyonel ekip oluşturacaklarını anlatan Vali Kaya, köylerdeki bütün suyla ilgili altyapı problemlerini bu İl Özel İdare’nin oluşturduğu ekiplerin çözümleyeceğini söyledi. Artık muhtarların bu alanda kalmasını istemediklerini söyleyen Kaya, şöyle konuştu: “Çünkü onlara da büyük bir yük oluşturuyor. Yok depoya koş depoda su var mı, tesisat çalışıyor mu, işte klorlama yetirince yapıldı mı, yapılmadı mı, yani bu işlerle muhtarlarımızı uğraştırmak istemiyoruz. Dolayısıyla profesyonel ekip kuralım, su kaçağı nerede var, nerede yok, nerede zorlama yapıldı, bizim suyumuz ne kadar, ne kadar daha yatırım yapmamız gerekiyor, şebekeyi yenilememiz gerekiyor mu, gerekmiyor mu, bunların hepsini bu profesyonel ekibin yönetmesini istiyoruz.”