POLİTİKA - 25 Nisan 2018 Çarşamba 11:44

MHP İl Başkanı Baloğlu: “Erken seçim manipülasyonlara yanıttır”

A
A
A
MHP İl Başkanı Baloğlu: “Erken seçim manipülasyonlara yanıttır”

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kırıkkale İl Başkanı Erdal Baloğlu, düzenlediği basın toplantısında erken seçimin uluslararası güçlerin ülke üzerindeki manipülasyonlarına verilmiş bir cevap olduğunu iddia etti.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kırıkkale İl Başkanı Erdal Baloğlu, düzenlediği basın toplantısında erken seçimin uluslararası güçlerin ülke üzerindeki manipülasyonlarına verilmiş bir cevap olduğunu iddia etti.


MHP Kırıkkale İl Teşkilatı tarafından parti binasında siyasetin gündeminde olan erken seçimler dair basın toplantısı düzenlendi. Toplantıda parti yönetimi adına konuşan İl Başkanı Erdal Baloğlu, “Genel Başkanımız Devlet Bahçeli, uluslararası aktörlerin Türkiye’yle ilgili manipülasyonlarına güçlü bir cevap vermek, bu manipülasyonların politika, toplum ve ekonomi üzerindeki muhtemel zararlarını ortadan kaldırmak üzere harekete geçmiş, seçim tarihinin öne alınması için hükümete teklifte bulunmuştur. Gündeme getirilen erken seçim teklifi Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve çalışma arkadaşları tarafından değerlendirilip meclisin onayı ile seçimlerin 24 Haziran tarihinde yapılmasına karar verilmiştir. Açık, şeffaf ve demokratik teamüller ışığında Cumhur İttifakı’nın adayı Recep Tayyip Erdoğan’dır. MHP olarak Cumhurbaşkanı adayımızın ilk turda ezici bir seçim sonucu ile seçilmesi için ben, yönetim kurullarım ve Ülkücü camia topyekûn bir çalışma programı uygulayacağız” dedi.



“Tarlada izi olmayanın, harmanda yüzü olmaz”


Seçimler uluslararası bir yönü olduğuna dikkat çeken Baloğlu, “Yapılacak olan bu seçimlerde, ABD’ye, onun proje uygulayıcısı CIA’ye, maşası ve örgüt ayağı FETÖ yapılanmasına, açık veya kripto FETÖ’cülere, FETÖ’nün siyasi yapılanmasına izin veren, ön ayak olan hüllecilere, FETÖ’yü kendi bünyesinde tekrar yeşertmeye çalışan ABD destekli siyasi yapılara, Cumhur İttifakı karşısında birleşme çağrıları yapan Kandil’in Karayılan’ına, bu projeyi Aralık ayı başında bir siyasi partinin genel başkanının Londra’da kulağına fısıldayan İngiltere’ye karşı, üzerimize senaryo yazan emperyalist zihniyete karşı, büyük Türk milletini Cumhur İttifakı’nın yanında son nefese kadar mücadeleye davet ediyorum. Mevzu vatansa gerisi teferruattır. Bildiğiniz üzere 2019 Mart’ında yapılacak olan mahalli idareler seçimlerinde partimizden adaylık düşünen arkadaşlarımıza da açık bir çağrıda bulunmak istiyorum. Türk tarihinin en önemli seçimine 59 gün kala herkesin, her kesimin elini taşın altına koyması lazım. Tarlada izi olmayanın harmanda yüzü olmaz. Bu seçimler yerel yönetimlere talip olan arkadaşlar için de bir nevi öz hazırlık olarak değerlendirilebilir. Bu fırsatı değerlendirmeleri ve Cumhur İttifakı’na nefesleri yetene kadar sahip çıkmalarını bekliyorum” şeklinde konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Düzce Düzce’de 19 Mayıs coşkusu fener alayı ile başladı Düzce’de 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları çerçevesinde binlerce vatandaşın katılımı ile fener alayı düzenlendi. Düzce Valiliği tarafından 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla fener alayı düzenlendi. Nezih Tütüncüoğlu Bulvarı Kavşağı’ndan başlayan fener alayında Düzceliler 1 buçuk kilometre yürüyerek Anıtpark Meydanı’na geldi. Düzce Belediyesi Mehter Takımı’nın marşlarına Türk bayraklarını sallayarak eşlik eden gençler ve vatandaşlar, ellerinde ayrıca meşaleler taşıdılar. Okulların bando takımlarının da yürüyüş boyunca çaldığı marşlar coşkuyu artırdı. Binlerce Düzceli, yürüyüşün sonunda ise Anıtpark Meydanı’nda hep bir ağızdan İstiklal Marşı’nı okudu. Burada konuşan Vali Yardımcısı Ömer Yılmaz, "Az önce yürürken mehter takımının marşını hepimiz dinledik. Bir cümle hafızamızda kaldı; ’Elde sensin dilde sen. Gönüldesin, baştasın, Fatih’in İstanbul’u fethettiği yaştasın.’ Biz gençlerimizi bu anlayışta görüyoruz. Bu heyecanlarının daim olmasını diliyoruz. Onların geleceğe her zaman umutla bakmasını diliyoruz" dedi. Fener alayına katılan gençlerden Yasemin Duman, "Fener alayı vardı, ona katıldık ve yürüdük. Şimdi de konser var. Bugün 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyoruz hep beraber. Bugünü bize armağan eden Ata’mızı ve bütün şehitlerimizi saygı ve sevgiyle anıyoruz" diye konuştu. Anıtpark Meydanı’nda Düzce Gençlik Merkezi müzik grubunun çaldığı şarkılara Düzceliler ellerindeki bayraklarla eşlik ettiler.
Ankara 10 ülkenin dışişleri bakanlarından İsrail’in Sumud Filosu’na müdahalesi hakkında ortak açıklama Türkiye, Bangladeş, Brezilya, Endonezya, İspanya, Kolombiya, Libya, Maldivler, Pakistan ve Ürdün dışişleri bakanları tarafından İsrail’in Küresel Sumud Filosu’na yönelik saldırılarına ilişkin ortak açıklama yapıldı. 10 ülkenin dışişleri bakanları tarafından yapılan ortak açıklamada, "Türkiye Cumhuriyeti, Bangladeş Halk Cumhuriyeti, Brezilya Federal Cumhuriyeti, Endonezya Cumhuriyeti, İspanya Krallığı, Kolombiya Cumhuriyeti, Libya Devleti, Maldivler Cumhuriyeti, Pakistan İslam Cumhuriyeti ve Ürdün Haşimi Krallığı Dışişleri Bakanları, Filistin halkının maruz kaldığı insani felakete uluslararası toplumun dikkatini çekmeyi amaçlayan barışçıl sivil bir insani girişim olan Küresel Sumud Filosu’na yönelik İsrail’in mükerrer saldırılarını en güçlü şekilde kınamaktadır" denildi. Bakanların filoda bulunanların can güvenliğinden endişe ettiği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi: "Bakanlar, uluslararası sularda önceki filolara yönelik İsrail müdahalelerini derin endişeyle hatırlamakta ve sivil gemiler ile insani yardım aktivistlerini hedef alan düşmanca eylemlerin sürdürülmesini kınamaktadır. Gemilere yönelik saldırılar ve aktivistlerin keyfi şekilde alıkonulması da dahil olmak üzere söz konusu saldırılar, uluslararası hukuk ve uluslararası insancıl hukukun açık ihlalini teşkil etmektedir. Bakanlar, filoda yer alan sivillerin emniyet ve güvenliğine ilişkin ciddi endişelerini ifade etmekte ve alıkonulan tüm aktivistlerin derhal serbest bırakılması ile haklarına ve onurlarına tam anlamıyla saygı gösterilmesi çağrısında bulunmaktadır." Açıklamada, "Bakanlar ayrıca barışçıl insani girişimlere yönelik mükerrer saldırıların uluslararası hukuk ile seyrüsefer serbestisine yönelik süregelen kayıtsızlığın yansıması olduğunu vurgulamaktadır. Bakanlar, uluslararası topluma hukuki ve ahlaki sorumluluklarını yerine getirme, sivillerin ve insani misyonların korunmasını sağlama ve cezasızlığın sona erdirilmesi ile söz konusu ihlaller bakımından hesap verebilirliğin temini amacıyla somut adımlar atma çağrısında bulunmaktadır" denildi.