POLİTİKA - 18 Haziran 2018 Pazartesi 17:02

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu: "Bin 500 liranın altında emekli aylığı olmayacak"

A
A
A
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu: "Bin 500 liranın altında emekli aylığı olmayacak"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Sözüm söz, Kılıçdaroğlu sözü.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Sözüm söz, Kılıçdaroğlu sözü. Millet İttifakı parlamentoda çoğunluğu aldığında ve Allah’ın izniyle Cumhurbaşkanlığı koltuğuna Muharrem İnce oturduğunda bin 500 liranın altında emekli aylığı olmayacak" dedi.


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 24 Haziran’da yapılacak olan cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçim çalışmaları kapsamında Kırıkkale’de özel bir düğün salonunda sivil toplum kuruluşu (STK) temsilcilerine ve muhtarlara seslendi.


Emeklilerin genel maaş durumuna değinen Kılıçdaroğlu, "Geçen seçimlerde ya şu emeklilere en azından huzurlu iki bayram geçirsin. Ramazan Bayramı’nı ve Kurban Bayramı’nı bari huzur için de yaşasınlar. Torunların yüzüne baksınlar, 5 lira da olsa cebine harçlık koysunlar diye, kıyameti kopardılar. Nereden bulacaksın, nereden vereceksin. Ya kardeşim ben 27,5 yıl Maliye Bakanlığında çalıştım. Para nasıl toplanır, bütçe nasıl yapılır, para nasıl harcanır bu benim uzmanlık alanım. Ben mütevazi bir insanım, övünmeyi sevmem ama bir konuda çok iddialıyım. Vergi nasıl toplanır, bütçe nasıl yapılır, para nasıl harcanır eğer bunu Türkiye’de 10 kişi biliyorsa o 10 kişiden birisi de benim. Bunu rahat söylüyorum. Emeklilerle ilgili bunu söyledim olmadı. Emeklilerimiz de sağ olsun gittiler, iktidar partisine oy verdiler. Sen bilirsin dedim. Ben bunu gayet iyi bilirim. Hatta emekliler bana mektup gönderdi. Bizim durumumuz çok iyi Sayın Kılıçdaroğlu diye, dedim durumun iyiyse söyleyecek sözüm yok. Allah yolunuzu açık etsin başka ne diyebilirim" diye konuştu.


1 milyon 644 bin emeklinin bin 500 liranın altında aylık aldığını belirten Kılıçdaroğlu, "Emeklilerden 300 lira alan var, 200 lira alan var, 500 lira alan var, bin lira alan var, sormayacak mısın bu bir milyon 644 bin emekli bin 500 lirayla nasıl geçinecek, 400 lirayla nasıl geçinecek, 600 lirayla nasıl geçinecek, bir gün Allah rızası için 600 lirayla geçinebiliyorlar mı? Geçinemiyorlar mı? 200 lirayla geçinebiliyorlar mı? Geçinemiyorlar mı? Bir gün 200 lirayı alıp dışarı çıksınlar. Emeklilerin gücü nereye kadar. 600 lirayla geçinmeye çalıyorlar. Sözüm söz, Kılıçdaroğlu sözü. Millet İttifakı parlamentoda çoğunluğu aldığında ve Allah’ın izniyle Cumhurbaşkanlığı koltuğuna Muharrem İnce oturduğunda bin 500 liranın altında emekli aylığı olmayacak" şeklinde konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Malatya Milletvekili Ölmeztoprak’tan yeni sanayi sitesi açıklaması AK Parti Malatya Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, Altay Kışlası arazisi üzerine inşa edilmesi planlanan yeni sanayi projesinde çalışmaların sürdüğünü belirtti. AK Parti Malatya Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, Malatya Valisi Ersin Yazıcı, Milletvekilleri Büelnt Tüfenkci, Abdurrahman Babacan, AK Parti Malatya İl Başkanı Namık Gören, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, Pütürge Belediye Başkanı Mikail Sülük ile Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır’a gerçekleştirilen ziyarette Altay Kışlası arazisi üzerine inşa edilmesi planlanan yeni sanayi projesinin görüşüldüğünü belirterek, Küçük Sanayi Sitesi esnafının mağdur olmaması için tüm gayretin gösterildiği ifade etti. Milletvekili Ölmeztoprak ziyarete dair yaptığı açıklamada, “Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ile, Malatya’mızın sanayi alanı ve faaliyetleri ile ilgili finansman programını detaylı ve öngörülebilir şekilde görüşülerek, şehrimizin sanayi ve endüstri alan konuları geniş bir biçimde ele alındı. Altay Kışlası’nın arazisi üzerindeki yeni sanayi alanı için çalışmalar ise hızla ilerliyor, küçük sanayi sitesi ile ilgili en ufak bir mağduriyet bırakmadan bu alanın çözümü inşallah sağlanacak. Organize Sanayi Bölgesi’nde kamulaştırma arıtma, elektrik alt yapı ve alan üzerinde özellikle çevre sağlığı açısından aciliyetinin üzerinde büyük ölçekte durduk. Esnafımız için faizsiz KOSGEB kredileriyle ilgili gelişmeleri de takip ediyoruz. Metropol ilçelerimiz Battalgazi ve Yeşilyurt ilçelerimizdeki mevcut ve planlanan sanayi alanları ile özel sektörlere yönelik yatırımcıyı teşvik edecek bölge ve maddeleri istişare edildi. Sayın Bakanımıza Malatya’mıza verecekleri desteklerden dolayı hemşehrilerimiz adına teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı. Milletvekili Ölmeztoprak, heyetle birlikte Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı İbrahim Şenel ile Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Okay Memiş’ede ziyaretlerde bulunularak Malatya’nın temel ekonomik parametreleri ile istişarelerde bulunduklarını kaydetti.