EĞİTİM - 26 Eylül 2018 Çarşamba 13:39

Kırıkkale’de meslek edinme kursları başladı

A
A
A
Kırıkkale’de meslek edinme kursları başladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “100 Günlük Eylem Planı” kapsamında, İŞKUR’a kayıtlı işsizlere iş imkanı sağlamak, kendi işlerini kurmak amacıyla 75 kişi meslek edinme kursuna başladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “100 Günlük Eylem Planı” kapsamında, İŞKUR’a kayıtlı işsizlere iş imkanı sağlamak, kendi işlerini kurmak amacıyla 75 kişi meslek edinme kursuna başladı.


Kırıkkale İŞKUR ve Kırıkkale Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliği içinde düzenlenen kursta 25’er kişi 3 grup olmak üzere 75 kişi meslek edinme eğitimi göreceğini ifade eden İŞKUR İl Müdürü Yasin Tekin, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ’100 günlük Eylem Planı’ kapsamında, Kırıkkale Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ile Kırıkkale Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü arasında yapılan protokol gereği kurumumuza kayıtlı iş arayanlara yönelik; bilgisayar işletmenliği, bilgisayar destekli muhasebe ve müşteri hizmetleri görevlisi asistanı, mesleklerinde, 25’er kişilik 3 grup olmak üzere toplam 75 kişilik meslek edindirme kurslarını başlattık. Kursiyerlerin kursa devam ettikleri her gün için 25 TL cep harçlıklarının ve genel sağlık sigortası primleri ile iş kazası ve meslek hastalığı sigortası primlerinin İş-Kur tarafından karşılanacak. Kurslar sonunda kursiyerlere Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika verilecek” dedi.


İŞKUR İl Müdürlüğü, Kırıkkale KOSGEB İl Müdürlüğü ve Kırıkkale Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve Ahiler Kalkınma Ajansı işbirliğinde 45 kişilik Girişimcilik Eğitim Programı’nın devam ettiğini belirten Tekin, program sonunda katılımcılara verilecek girişimcilik sertifikasıyla kursiyerlerimizin hazırlayacakları projeler ile İŞKUR’un (engelli ve eski hükümlülere yönelik), KOSGEB’in sunduğu hibe desteklerinden faydalanma imkanı yakalayacaklarını belirtti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Şırnak Cizre’de kamyonet otomobile arkadan çarptı: 2 yaralı Şırnak’ın Cizre ilçesinde kamyonetin otomobile arkadan çarpması sonucu meydana gelen trafik kazasında 2 kişi yaralandı. Kaza, Cizre ilçesine bağlı Dirsekli Mahallesi eski Şırnak yolunda meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, ilçe merkezinden Dirsekli Mahallesi istikametine seyir halinde olan ve sürücüsünün ismi henüz öğrenilemeyen 73 ABK 915 plakalı otomobile, aynı istikametten gelen ve sürücüsü belirlenemeyen 34 MPM 750 plakalı kamyonet arkadan çarptı. Çarpışmanın şiddetiyle her iki araçta da büyük çapta maddi hasar meydana gelirken, araçlar içerisinde bulunan 2 kişi yaralandı. Kazayı gören çevredeki vatandaşların durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirmesi üzerine olay yerine itfaiye, sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Kısa sürede olay yerine ulaşan jandarma ekipleri, yolda ikinci bir kazanın yaşanmaması için güvenlik önlemi alarak trafiği kontrollü bir şekilde tek şeritten sağladı. Yaralılar, sağlık ekiplerinin olay yerinde yaptığı ilk müdahalelerinin ardından ambulanslarla Cizre Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı. Hastanede tedavisi süren yaralıların hayati tehlikelerinin bulunmadığı öğrenildi. Kaza nedeniyle bir süre kontrollü olarak sağlanan trafik, kazaya karışan araçların çekici yardımıyla yoldan kaldırılmasının ardından normale döndü. Jandarma ekipleri, kazayla ilgili geniş çaplı inceleme başlattı.