SAĞLIK - 04 Ekim 2018 Perşembe 11:13

Kırıkkale’de “Emzirme Haftası” etkinliği

A
A
A
Kırıkkale’de “Emzirme Haftası” etkinliği

Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesinde 1-7 Ekim Emzirme Haftası dolayısıyla anne sütünün önemi ve emzirme hakkında farkındalık oluşturmak amacıyla etkinlik düzenledi.

Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesinde 1-7 Ekim Emzirme Haftası dolayısıyla anne sütünün önemi ve emzirme hakkında farkındalık oluşturmak amacıyla etkinlik düzenledi.


Hastanede yapılan etkinlikte servis, emzirme ile ilgili pankartlarla süslenerek anne sütünün önemi vurgulandı. Hastane emzirme ve gebe okulu sorumlu hemşireleri tarafından annelere ve anne adaylarına anne sütünün önemi hem bebek hem de anne için fiziksel, ruhsal ve sosyal açıdan şifa kaynağı olduğu anlatıldı.


Anne sütü, annenin bebeğine vereceği en güzel hediyesi olduğunu ifade eden Hastane Başhekim Vekili Opr. Dr. Mustafa Boyabatlı, “Emzirmeye ilk yarım saat içinde başlanması ve ilk altı ay sadece anne sütü verilmesi, altı aydan sonra iki yaş ve ötesi tamamlayıcı besinlerle emzirmeye devam edilmesi gerekmektedir. Çocukların, doğumdan itibaren fiziksel, zihinsel ve psikolojik gelişimlerinin sağlıklı bir şekilde sürebilmesi için en temel adım anne sütü ve emzirmedir. Üstelik anne çocuk arasındaki güven ve sevgi bağını kuvvetlendirir" dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Deprem bölgesinde kalıcı konutların teslimi devam ediyor Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından asrın felaketinin izleri silinmeye devam ediyor. Depremlerde köy evleri yıkılan Gaziantepli Enis Sezer ve ailesi de çelik karkastan yapılan yeni yuvalarına kavuştu. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illerde; bin 240 şantiyede 110 binden fazla ekiple çalışmalarını sürdürüyor. Afetin birinci senesinde 76 bin konut hak sahiplerine teslim edilirken, 396 bin 220 kalıcı konutun inşası da devam ediyor. “Ellerinden gelenin daha iyisini yaptılar” Asrın felaketi olarak hafızalara kazınan depreme, Gaziantep’in Nurdağı ilçesinde ailesi ile birlikte yakalanan Enis Sezer, Mesthüyük köyünde çelik karkastan yapılan yeni köy evine kavuştu. Devletin, depremin ilk anından itibaren her zaman yanlarında olduklarını ve kendilerini hiç yalnız bırakmadığını ifade eden Sezer, “Nasıl yapılacak diye merak ediyorduk? Evleri yetiştirmek için yağmur, çamur, yaz, kış demeden sürekli çalışmalarına devam ettiler. Ellerinden gelenin daha iyisini yaptılar. Bu kadar güzel olacağını hiç beklemiyorduk” diye konuştu. “Vatandaşımız için en güzelini yapıyoruz, yapmaya devam edeceğiz” Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki de konuya ilişkin yaptığı açıklamada, her zaman depremzedelerin yanlarında olduklarını belirterek, "Enis kardeşimin de tüm depremzede vatandaşlarımızın da hiç endişesi olmasın. Dün olduğu gibi bugün de yarın da onların yanındayız. Onlar için en iyisini en güzelini yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
Kayseri Kayseri’de Siyeri-i Nebi coşkusu Kayseri’de Anadolu Gençlik Derneği (AGD) tarafından düzenlenen Siyer-i Nebi Yarışması, 21 okulda gerçekleşti. Eğitim ve maneviyatın önemine vurgu yapmak amacıyla düzenlenen yarışma, öğrencilerin Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’i anlama ve anlatma becerilerini geliştirmeyi hedefliyor. Yarışma hakkında açıklamalarda bulunan AGD Kayseri Şube Başkanı Yusuf Şahin; öğrencilerin bu tür etkinliklerle manevi değerlere daha fazla önem vermelerinin sağlandığını belirtti. Şahin; "Siyer-i Nebi yarışması, gençlerimizin peygamberimizi daha yakından tanımalarını ve hayatını anlamalarını sağlamak amacıyla düzenleniyor. Bu tür etkinliklerle gençlerimizin manevi yönden gelişimlerine katkı sağlamayı amaçlıyoruz. Bu gibi etkinlikler gençler arasında manevi değerlere olan ilginin artmasına ve peygamberimizin hayatının daha geniş kitlelere ulaşmasına katkı sağlıyor. Biz de bu amaçla çalışmalarımızı genişleterek yapmaya özen gösteriyoruz. Bu sene de 21 okulda sınavı icra ettik. Gençlerin bu derecede ilgisi ile biz de heyecanlanıyoruz. Biz bu coşkuyu ile çalışmalarımızı da hızlandıracağız. Gençlerimizle faaliyetlerimiz aralıksız sürecek" dedi. Yarışmaya katılan öğrencilerin, Hz. Muhammed’in (s.a.v) hayatını ele alan kitaptan girdiği sınavda büyük bir heyecanla sınavı yaptıkları görüldü. Yarışmada dereceye giren öğrencilere çeşitli ödüller verileceği açıklandı.