ÇEVRE - 24 Ekim 2018 Çarşamba 15:53

Kırıkkale’de 2 bin öğrenci 5 bin fidan dikti

A
A
A
Kırıkkale’de 2 bin öğrenci 5 bin fidan dikti

Kırıkkale’de "5 Bin El, 5 Bin Fidan Projesi” kapsamında yaklaşık 2 bin öğrenci 5 bin adet çam fidanı dikti.

Kırıkkale’de "5 Bin El, 5 Bin Fidan Projesi” kapsamında yaklaşık 2 bin öğrenci 5 bin adet çam fidanı dikti.


Kırıkkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Orman İşletme Müdürlüğü tarafından başlatılan "5 Bin El, 5 Bin Fidan Projesi” kapsamında Çullu Mahallesi’nde 149 hektarlık ağaçlandırma alanı Cumhuriyet Ormanı’na yaklaşık 2 bin öğrenci, 5 bin adet çam fidan dikti. Öğrenciler "Yeşil Bir Kırıkkale için Bizde Varız", "Doğaya İzimizi Bırakıyoruz", "Fidanlar, Fidanların Elleriyle Toprağa Düşüyor" şeklinde pankartlar açtı. 80 kilometre uzunluğundaki boş araziye 60 bin adet çam fidanı dikilmesi planlanıyor. Öğretmenler ise öğrencilerin fidan dikimine yardımcı oldu. Etkinlik sonrasında öğrenciler ve öğretmen çiftetelli oynayarak renkli görüntüler oluşturdu.


Etkinlikte ağaç dikmenin güzel bir şey olduğunu ifade eden Kırıkkale Valisi Mehmet İlker Haktankaçmaz, "Bugün burası bu kup kuru topraklar sizlerle şenlendi. Birazdan buralara sizlerin elleriyle fidanları dikeceğiz. İnşallah 5 yıl sonra, 10 yıl sonra buraya geldiğinizde şu kup kuru topraklar yem yeşil alanlar olarak ağaçlık alanlar olarak karşımıza çıkacak. Ağaç dikmek gibisi yok. Bizler birazdan buraya ağaç dikeceğiz, fidan dikeceğiz. Fidan dikerken, ağaç dikerken kıyamet kopacak olursa ağacı dikmeye devam edin diye bir hadisi şerif var. Bütün vatan toprakları bizim. Buraları mamur ve imar etmek hepimizin görevi" dedi.


Yeşil olmak, yeşili sevmek bir kültür, bir hayat tarzı olduğunu belirten Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Ahmet Emre Bilgili, "Burada 5 bin fidan dikileceğini ve bu fidanları da bizim sevgili fidanlarımızı dikecek" diye konuştu.


İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Tüfekçi ise, "İnşallah bugün bu güzel gördüğünüz alana bu minik çocuklarımızın elleriyle, güzel bir eser bırakacağız. Unutulmaz bir anı olacak inşallah burada" şeklinde konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Denizde can pazarı: Herkes seferber oldu ancak hastanede hayatını kaybetti Antalya’nın Alanya ilçesinde serinlemek için denize giren bir vatandaş, bir süre sonra gözden kayboldu. Cankurtaranların müdahale ettiği olayda denizden çıkartılan ve sağlık ekipleri tarafnıdan sahilde ilk tedavisi yapılan tatilci hastanede hayatını kaybetti. Boğulma tehlikesi geçiren tatilciye yardım etmek için denize giren bir vatandaş ta yine cankurtaranlar tarafından kurtarıldı. Olay, saat 11.00 sıralarında Alanya ilçesi İncekum Halk Plajı’nda meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, yaklaşık 40 yaşlarında olduğu değerlendirilen ve kimliği henüz öğrenilemeyen bir vatandaş serinlemek için denize girdi. Bir süre sonra denizde açıldığı belirtilen vatandaş gözden kayboldu. Durumu fark eden çevredeki vatandaşlar, 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ihbarda bulundu. İhbar üzerine harekete geçen bölgede görevli cankurtaranlar, vatandaşı sudan çıkararak kıyıya getirdi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından şahsa kalp masajı yapıldı. Daha sonra ambulansa alınan vatandaşa, hastaneye sevki sırasında da müdahalenin sürdüğü öğrenildi. Hastaneye kaldırılan şahıs, doktorların yaptığı tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Denizde boğulma tehllikesi geçin biri olduğunu duyup kurtarmak için denize giren bir vatanadaş ta yine cankurtaranlar tarafından sağ salim kıyıya çıkartıldı. "Vatandaşları denize girmemeleri konusunda uyarmıştık" Vatandaşı denizden çıkaran cankurtaran Ahmet Payalıoğlu, "Burada vatandaşların bağırışlarını duyunca hepimiz yardıma koştuk ve vatandaşı denizden çıkardık. Aynı anda 3-5 kişi boğulma tehlikesi geçirdi. Daha sonra vatandaşa kıyıda solunum cihazı takılarak suni teneffüs yapıldı. Diğer boğulma tehlikesi geçiren vatandaşların durumu iyiydi ancak bir kişinin durumu ağırdı. Solunum cihazıyla hastaneye götürüldü, daha sonra da hayatını kaybettiğini öğrendik. Vatandaşları denize girmemeleri konusunda uyarmıştık. ‘Tamam’ dediler ancak biz ayrıldıktan sonra tekrar denize girmişler ve akıntıya kapılmışlar. Biz vatandaşlara denize girmemeleri gerektiğini söylüyoruz ama bazen bizi dinlemiyor, hatta tepki gösteriyorlar" dedi.