GENEL - 05 Kasım 2018 Pazartesi 18:25

Kırıkkale’nin yeni valisi göreve başladı

A
A
A
Kırıkkale’nin yeni valisi göreve başladı

İçişleri Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanı olarak görev yapmakta iken son yayımlanan Valiler Kararnamesi ile atandığı Kırıkkale Valiliği görevine bugün itibariyle başlayan Vali Yunus Sezer, valilik girişinde düzenlenen törenle karşılandı.

İçişleri Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanı olarak görev yapmakta iken son yayımlanan Valiler Kararnamesi ile atandığı Kırıkkale Valiliği görevine bugün itibariyle başlayan Vali Yunus Sezer, valilik girişinde düzenlenen törenle karşılandı.


Karşılamada Vali Vekili Emin Alıcı, Garnizon Komutanı Tuğg. Selami Arslan, vali yardımcıları, kaymakamlar, ilçe belediye başkanları, İl Jandarma Komutanı J.Alb.İbrahim Ayhan Vural, İl Emniyet Müdürü Mahmut Çorumlu, İl Genel Meclis Başkanı Murat Çaykara, kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri, valilik personeli, meslek ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile şehit yakınları ve gaziler yer aldı.


Yöresel kıyafetli minik öğrencilerin çiçek takdim ettiği Vali Sezer, tören mangasını selamlamasının ardından, karşılamada bulunanlarla tek tek selamlaştı. Daha sonra valilik makamına geçen Sezer, kendisini bu göreve layık gören Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a şükranlarını ifade ederek, yeni görevinin Kırıkkale ve kendisi için hayırlara vesile olması temennisinde bulundu.


Türkiye’nin önemli bir değişim ve dönüşüm içerisinde olduğunu ve bu dönemi hep birlikte yaşadığımızı belirten Sezer, elbetteki bir bütünün parçaları olarak bizlerin de bu yolculukta, bu dönüşümde, sorumluluklarımızın ve katkılarımızın olacağını söyledi.


Kırıkkale’nin, kendi dinamikleri ve seçeneklerinin olduğunu belirten Sezer, "Şunu çok iyi biliyorum ki, Kırıkkale’nin bunu yapabilecek potansiyeli mevcuttur. Bir şehrin kalkınmasının önündeki en büyük engel, sadece bir iki avantajına takılıp kalmaktır. Kırıkkale, artık Ankara’ya olan mesafe yakınlığıyla oyalanmamalıdır. Kırıkkale’nin kendi dinamikleri vardır ve bunları doğru kullanarak, yeni bir heyecanla harekete geçirerek, proje üreterek, bu şehir çok daha büyük başarılara imza atacaktır” dedi.


Önümüzdeki sürecin Kırıkkale için yeni bir heyecan ve kalkınma dönemi olduğunu vurgulayan Vali Sezer, "Ben, bu inançla geldim. Bu şehrin kalkınmasına, huzuruna, eğitimine, bu ülkeye katkı sunacak her proje için kapılarımız sonuna kadar açıktır. Elbette ki bunu yalnız başarmamız mümkün değildir. Bunu hep birlikte başaracağız. Makamlar gelir geçer, bizler gideriz başkaları gelir. Önemli olan hayırla yâd edilecek işler bırakmak ve insanların gönlünde yer edinebilmektir" diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara 19 ilde düzenlenen "SİBERGÖZ-38" operasyonlarında 51 şüpheli yakalandı İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 19 ilde nitelikli dolandırıcılık suçuna yönelik jandarma tarafından düzenlenen "SİBERGÖZ-38" operasyonlarında 51 şüphelinin yakalandığını duyurdu. Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, 19 ilde nitelikli dolandırıcılık suçuna yönelik jandarma tarafından düzenlenen "SİBERGÖZ-38" operasyonlarında 51 şüphelinin yakalandığını açıkladı. Paylaşımında operasyonun, Jandarma Genel Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde İl Jandarma Komutanlıklarınca Şırnak, Mersin, İstanbul, Ankara, Denizli, Adana, Muğla, Hatay, Batman, İzmir, Gaziantep, Niğde, Sakarya, Manisa, Diyarbakır, Kütahya, Trabzon, Siirt ve Malatya’da düzenlendiğini ifade eden Yerlikaya, il il şu bilgileri paylaştı: "Şırnak İl Jandarma Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Cizre İlçe Emniyet Müdürlüğünce yapılan ortak çalışma sonucu, Şırnak merkezli Mersin, İstanbul, Ankara, Denizli, Adana, Muğla, Hatay, Batman, İzmir, Gaziantep, Niğde ve Sakarya’da düzenlenen operasyonlarda; internet siteleri üzerinden sahte araç ilanı, kiralık villa ve yüksek kazançlı yatırım vaadiyle vatandaşlarımızı dolandırarak haksız kazanç elde ettiği tespit edilen 32 şüpheli yakalandı. Manisa İl Jandarma Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmalar sonucu Manisa merkezli Adana, Mersin, Muğla, Gaziantep, Diyarbakır, Kütahya ve Trabzon’da düzenlenen operasyonlarda, yüksek kazançlı yatırım vaadiyle forex üzerinden vatandaşlarımızı dolandırarak haksız kazanç elde ettiği tespit edilen 13 şüpheli yakalandı. Siirt İl Jandarma Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmalar sonucunda Siirt merkezli Adana ve İstanbul’da düzenlenen operasyonlarda, sosyal medya platformları üzerinden vatandaşlarımızın kişisel verilerini elde edip ’FETÖ silahlı terör örgütüne adınız karıştı’ iddiası ile vatandaşlarımızı dolandırarak haksız kazanç elde ettiği tespit edilen 3 şüpheli yakalandı. Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmalar sonucu Diyarbakır merkezli Denizli, Malatya ve İstanbul’da düzenlenen operasyonlarda; internet sitesi üzerinden ’sahte araç ilanı’ ile vatandaşlarımızı dolandırarak haksız kazanç elde ettiği tespit edilen 3 şüpheli yakalandı." Bakan Yerlikaya, yapılan ilk belirlemelere göre şüphelilerin banka hesaplarında 62 milyon Türk Lirası tutarında para hareketliliği tespit ettiklerini kaydetti. Yapılan operasyon sonucu ise çok sayıda cep telefonu, bilgisayar ve kredi kartına el konuldu.