EKONOMİ - 14 Aralık 2018 Cuma 16:34

Sıfır Atık Projesi 100 bin kişiye istihdam sağlayacak

A
A
A
Sıfır Atık Projesi 100 bin kişiye istihdam sağlayacak

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevre Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Banu Behram Kuran, "Bütün ülkede Sıfır Atık hareketini başlattığımızda 20 milyarlık bir ekonomik kazancı hedefliyoruz.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevre Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Banu Behram Kuran, "Bütün ülkede Sıfır Atık hareketini başlattığımızda 20 milyarlık bir ekonomik kazancı hedefliyoruz. Aynı zamanda 100 bin kişiye kadar istihdamı da arttırmayı öngörmekteyiz" dedi.


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Kırıkkale’de “Sıfır Atık” konulu seminer düzenledi. Kırıkkale Nur Cami ve Külliyesi Konferans Salonunda düzenlenen seminerde konuşan Genel Müdür Yardımcısı Banu Behram Kuran, “Bugüne kadar yaptıklarımız elbette çok önemli. Ancak bu çalışmaların daha iyi noktalara taşımak, atıkları kontrol altına almak, gelecek nesillere tertemiz ve gelişmiş bir Türkiye, yaşanabilir bir dünya bırakmak için önemli bir hedefimiz var ‘Sıfır Atık’ ” diye konuştu.



"20 milyarlık ekonomik kazancı hedefliyoruz"


Sıfır Atık Projesi kapsamında 100 bin kişiye kadar istihdam sağlanacağını ifade eden Kuran, “Sıfır Atık özünde insanları daha bilinçli tüketmeye, israfın önlenmesine, daha az atık oluşturmaya, oluşan atığı yerinde yani kaynağında ayırmaya, ayrılan atıkları geri dönüşümünün sağlanmasına sevk eden bir yaklaşımdır. Sadece bir israfın önlenmesi, geri kazanım projesi değildir. Aynı zamanda ekonomimize de çok büyük katkıları vardır. Bütün ülkede sıfır atık hareketini başlattığımızda 20 milyarlık bir ekonomik kazancı hedefliyoruz. Aynı zamanda 100 bin kişiye kadar istihdamı da arttırmayı öngörmekteyiz” şeklinde konuştu.



"Belediyeler altyapı sistemini bir an önce kurmalıdır"


Belediyelerin ‘Sıfır Atık Projesi’ne ilişkin uygulamaları ivedilikle hayata geçirilmesi gerektiğini dikkat çeken Kuran, “Atıkları kaynaklarından ayrı ayrı toplayacak alt yapıyı, sistemi bir an önce kurmalıdır. Böylece gelecek nesillerimize aldığımız emaneti daha iyi bir şekilde sunma imkanına kavuşacağız. 2019 yılında bir an önce kamu kurumlarının hepsine, alışveriş merkezlerine, hava limanlarına, okullara, üniversitelere, hastanelere büyük iş yerlerine bir an önce geçirmeyi düşünmekteyiz. Çevre söz konusu olduğunda daha ciddi adımlar atmamız gerekiyor. Temiz sokaklar, caddeler, hepimizin hakkı” ifadelerini kullandı.


Seminer ‘Sıfır Atık’ konulu sinevizyon gösterileri ile devam etti. Daha sonra Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Sıfır Atık Envanter ve Eğitim Şube Müdürü Hülya Çakır tarafından katılımcılara Kırıkkale’de “Sıfır Atık Geleceğe Değer Kattık” konulu seminer verildi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı görevlileri tarafından katılımcılara çam fidanı dağıtıldı. Salonda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın ‘Sıfır Atık’ konulu fotoğraflarının yer aldığı sergi açıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muğla Büyükşehir Bodrum’un yollarını güvenli hale getiriyor Muğla Büyükşehir Belediyesi, sorumluluk alanında bulunan yollarda çalışmalarını sürdürüyor. Ekipler, Bodrum’da turizm sezonunda sıkça kullanılan ve kanalizasyon çalışmalarının ardından yenilenen yollarda çizgi çalışması başlattı. Ekipler, trafik güvenliğinin sağlanması ve sürücülerin yollarda gece ve gündüz, konforlu seyahat etmeleri için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Bodrum’da yeni yapılan yollar öncelikli olmak üzere, yol çizgi çalışmaları kapsamında Torba, Gündoğan, Gölköy, Türkbükü, Yalıkavak güzergâhlarında çalışmalar devam ediyor. Bu bölgelerdeki çalışmaların tamamlanmasının ardından Gürece, Akyarlar ve Turgutreis güzergâhlarında işaretleme çalışmaları sürecek. 17 Bin 333 noktada çalışma yapıldı Muğla Büyükşehir Belediyesi 2024 yılının ilk dört ayında 282 noktada yaya geçidi, önce yaya uygulaması, kasis, ofset tarama, otopark çizimi ve durak işaretleme çalışması ile 352 km. yol çizgi çalışması gerçekleştirdi. Ekipler 2014 yılından bugüne kadar ise 17 bin 333 noktada yaya geçidi, önce yaya, kasis, ofset tarama, otopark, durak vb. yatay işaretleme çalışması ile 9 bin 613 km yol çizgi çalışması yaptı. Bodrum’da 20 kilometrelik güzergâhta çalışma yapılıyor Bodrum’da ve İl genelinde devam eden çalışmalar ile ilgili bilgi veren Muğla Büyükşehir Belediyesi Trafik Hizmetleri Şube Müdürü Atilla Özkan, “Büyükşehir Belediyesi olarak 13 ilçemizde güvenli ve düzenli trafik uygulaması için yatay - dikey işaretleme yapıyor ve trafik güvenliğini sağlamaya çalışıyoruz. Bu kapsamda sorumluluğumuzda bulunan 4 bin 520 km’lik alanda çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Bodrum’da başlattığımız yaklaşık 20 km’lik güzergahta da çalışmalarız devam ediyor. Kullandığımız boyalar doğa ve çevreye zarar vermeyen çevre dostu malzemeler. Vatandaşlarımızın daha güvenli yollarda seyahat etmeleri için projelerimiz devam edecek” dedi.
İzmir Karşıyaka, play-off maçlarına odaklandı TFF 2. Lig Beyaz Grup’taki play-off birinci turunda 2 Mayıs Perşembe günü Anadolu Üniversitesini konuk edecek Karşıyaka, rakibini hatasız geçerek üst lig meşalesini yakmak istiyor. TFF 2. Lig Beyaz Grup ekiplerinden Karşıyaka, normal sezonu 55 puanla üçüncü sırada bitirerek play-off oynamaya hak kazandı. Bu turda 6. olan Anadolu Üniversite ile tek maç üzerinden karşılaşacak olan yeşil-kırmızılılar rakibini İzmir’de konuk edecek. Kaf-Kaf, 2 Mayıs Perşembe günü oynanacak play-off mücadelesindeki ilk maçı hatasız geçerek üst lig meşalesini yakmak istiyor. Karşıyaka, rakibiyle normal sezonda oynadığı maçlarda dış sahada 3-2 mağlup olurken, evinde ise rakibini 1-0 mağlup etmeyi başarmıştı. Bu zorlu müsabakaya yeşil-kırmızılı taraftarlar yoğun ilgi gösterirken karşılaşmanın biletlerinin ise büyük oranda bittiği öğrenildi. Son iç saha maçı olan Hacettepe 1945 maçı gibi bu müsabakanın da kapalı gişe oynanması bekleniyor. Kaf-Kaf’ta sakatlar can sıkıyor Bu sezon birçok kez sakatlık sorunu yaşayan Karşıyaka, play-off maçlarına da 4 oyuncusundan eksik bir şekilde çıkmaya hazırlanıyor. Sezonun sonuna doğru çapraz bağlarını koparan golcü Yasin Ozan ve Erdem Gökçe sezonu kapatırken, orta saha Sefa Küpeli de Hacettepe 1945 maçında sakatlanarak bu kervana eklenmişti. Takımda sakatlığı devam eden fakat iyileşmesi beklenen Ferdi Burgaz’ın ağrılarının devam ettiği, play-off maçında Anadolu Üniversitesi’nin geçilmesi durumunda ise ilerleyen turlarda iyileşip formasına kavuşması bekleniyor. Erkan Sözeri ve öğrencileri eksiklere rağmen play-off maçlarını kazanıp TFF 2. Lig hedefine yürümek istiyor.