EĞİTİM - 21 Aralık 2018 Cuma 14:52

Kırıkkale’de ’canlı heykel’ gösterisi izleyicileri şaşırttı

A
A
A
Kırıkkale’de ’canlı heykel’ gösterisi izleyicileri şaşırttı

Kırıkkale’de lise öğrencilerinin “Canlı Heykeller Ne Anlatıyor” isimli sosyal sorumluluk kapsamında farkındalık oluşturmak amacıyla sergiledikleri gösterisi vatandaşlar ilgiyle izledi.

Kırıkkale’de lise öğrencilerinin “Canlı Heykeller Ne Anlatıyor” isimli sosyal sorumluluk kapsamında farkındalık oluşturmak amacıyla sergiledikleri gösterisi vatandaşlar ilgiyle izledi.


Kırıkkale Güzel Sanatlar Lisesi tarafından organize edilen ve Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Projelerini Destekleme Programı kapsamında düzenlenen “Canlı Heykeller Ne Anlatıyor” isimli sosyal sorumluluk projesi bir alışveriş merkezinde gerçekleştirildi. Sosyal olaylara farkındalık oluşturmak amacıyla hazırlanan projede “Avcılık Spor Değildir, Teknoloji Bağımlılığı, Kitapların Koruyucu Gücü, İki Yüzlülük, Madde Bağımlılığı, Deniz Kirliliği ve Hoşgörü” temaları ile lise öğrencileri canlı heykel tekniğiyle gösteri düzenledi. Öğrencilerinin sergiledikleri gösteriyi vatandaşlar ilgiyle izledi.


Çağın en önemli problemlerinden birisi olan özellikle teknoloji bağımlılığına dur demenin zamanı geldiğini ifade eden Milli Eğitim Müdürü Yusuf Tüfekçi, “Bu anlam dolu, ibret verici, can damarına dokunan, sevgiyi hazırlayan, emek sarf eden yönetici, öğretmen ve öğrencilerimizi kutluyorum. Umut ediyorum ki insanların yüreğine dokunabiliriz. Tüm bağımlılıklar için bir farkındalık oluşturabiliriz. Tekrardan emeği geçen tüm yönetici, öğretmen ve öğrencilerimizi kutluyorum” dedi.


Projenin sunum programına Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Yasin Özdemir, Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Yasin Pekuz ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Şube Müdürü Ümit Yaşar Gürsoy, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Sakarya Eczane ararken dehşeti yaşadı Sakarya’nın Adapazarı ilçesinde emniyet şeridine park eden hafif ticari araca çarpan cip yan yattı. Yaralının olmadığı kazada, hafif ticari aracın sürücüsünün cep telefonundan nöbetçi eczane bulmak için emniyet şeridinde durduğu öğrenildi. Kaza, Prof. Dr. Sabahattin Zaim Bulvarı duble yolda Camili Mahallesi istikametinde meydana geldi. Alınan bilgiye göre, 54 AJT 852 plakalı Fiat marka hafif ticari araç sürücüsü Uğur Karakaya, arkadaşının çocuğunu hastanede ziyaret ettikten sonra evine giderken nöbetçi eczane bulmak için aracını emniyet şeridine park etti. Bu esnada M.T. idaresindeki 54 BR 515 plakalı Honda marka cip, hafif ticari araca çarparak yolda yan yattı. Kazada yaralanan olmazken, bölgeye polis ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle trafik kontrollü olarak sağlandı. Araçların kaza yerinden kaldırılması ile trafik normal seyrine dönerken, polis ekipleri kazaya ilişkin inceleme başlattı. “Araç geldi çarptı, bizi yol kenarına savurdu” Nöbetçi eczana bulmak için aracını emniyet şeridine çektiğini belirten Uğur Karakaya, “Hastaneden dönerken aracımı emniyet şeridine çektim. Telefondan nöbetçi eczane aradığım esnada arkadan diğer araç geldi çarptı, bizi yol kenarına savurdu. Çarpan araçta yan yattı. Yaralı yok. Çok şükür emniyet kemerlerimiz takılıydı, bunun sayesinde yara almadan atlattık. Araçlarda bulunanlarda bir şey yok çok şükür. Hastaneye de arkadaşın çocuğunu ziyarete gitmiştik” dedi.