GENEL - 04 Ocak 2019 Cuma 17:07

Askerlerin yemin töreninde duygusal anlar

A
A
A
Askerlerin yemin töreninde duygusal anlar

Kırıkkale İl Jandarma Komutanlığında askerlik eğitimlerini tamamlayan 373/2 kısa dönem askerlerin yemin töreninde duygusal anlar yaşandı.

Kırıkkale İl Jandarma Komutanlığında askerlik eğitimlerini tamamlayan 373/2 kısa dönem askerlerin yemin töreninde duygusal anlar yaşandı.


Kırıkkale İl Jandarma Komutanlığında temel askerlik eğitimlerini tamamlayan 373/2 kısa dönem 61 asker için yemin töreni düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende 61 jandarma eri yemin etti. Törenin devamında yaş kütüğüne plaket çakılmasının ardından 373/2 kısa dönem erler adına konuşma yapıldı. Kırıkkale Valisi Yunus Sezer, kışlaya ilk katılan er ile eğitim ve spor branşlarında başarılı olan erlere takdir belgesi ve hediye takdim etti.


İl Jandarma Komutan Vekili Naim Çetinkaya yaptığı konuşmada, “Kutsal vatan hizmetini yapmak üzere, güzel yurdumuzun dört bir yanından katılan gençlerimiz, ant içme törenini gururla ifa ettiler. Töreni onurlandıran misafirlere teşekkür ederim” dedi.


Ailelerin yaşadığı heyecana ortak olan ve yaşadıkları duyguyu kendisinin de hissettiğini kaydeden Vali Yunus Sezer ise, “Hepimiz hayatımızın belli dönemlerinde ailemizden, evimizden ayrı kalmışızdır. Kimimiz üniversiteye kimimiz gurbete gitmişizdir ama çocuklarımızı, evlatlarımızı askere göndermenin onuru, şerefi ve heyecanı ayrı bir şey. Allah bu millete, bu memlekete, bu peygamber ocağında hizmet etme fırsatı veren evlatlar yetiştirmeyi sizlere nasip etti, bunun gururunu yaşıyorsunuz. Millet olarak biz de şanlı bayrağımızı, şanlı üniformamızı bu çocuklarımızın üzerinde gördüğümüzde aynı onuru yaşıyorum” diye konuştu.


Vatanın her köşesinde ve sınır ötesinde bu vatanın sınırlarını koruyan asker ve güvenlik güçlerimize de minnet ve şükran duygularını ileten Vali Sezer, “Onların sayesinde biz burada yaşama fırsatı buluyoruz” ifadelerini kullandı.


Tören, yemin eden jandarma erleri ve ailelerine yapılan ikramın ardından sona erdi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Trendyol Süper Lig: Samsunspor: 3 - Trabzonspor: 1 (İlk yarı) Trendyol Süper Lig’in 35. haftasında Samsunspor, sahasında Trabzonspor ile karşılaşıyor. Mücadelenin ilk yarısı Samsunspor’un 3-1’lik üstünlüğü ile tamamlandı. Maçtan dakikalar (İlk yarı) 14. dakikada kazanılan penaltının başına geçen Taylan Antalyalı, topu ve kaleci Uğurcan’ı farklı köşelere yollayarak takımını öne geçirdi. 1-0 17. dakikada seri çalımlarla ceza sahasına kadar Marius Mouandilmadji’nin şutu üstten az farkla auta çıktı. 28. dakikada Benito’nun şutunda kaleciden dönen topu iyi takip eden Marius’un kafa vuruşu filelerle buluştu. 2-0 32. dakikada Bardhi’nin sol çaprazdan kullandığı serbest vuruşta top doğrudan filelere gitti. 2-1 36. dakikada Zeki’nin kullandığı köşe vuruşunda ön direkte Fernandez, ters kafa vuruşuyla meşin yuvarlağı kendi kalesine yolladı. 3-1 45. dakikada Bardhi’nin yaklaşık 30 metre uzaklıktan yaptığı vuruşta top direğe çarparak dışarı gitti. Hakemler: Abdulkadir Bitigen, Mustafa Savranlar, Anıl Usta Samsunspor: Okan Kocuk, Zeki Yavru, Alim Öztürk, Van Drongelen, Marc Bola, Ait Bennasser, Taylan Antalyalı, Carlo Holse, Emre Kılınç, Baba Raman, Marius Mouandilmadji Yedekler: Szumski, Soner Gönül, Soner Aydoğdu, Tait, Schindler, Yunus, Muhammed, Osman, Muja, Ercan Teknik Direktör: Markus Gisdol Trabzonspor: Uğurcan Çakır, Thomas Mendy, Rayyan Baniya, Joaquin Fernandez, Eren Elmalı, Batista Mendy, Umut Güneş, Nicolas Pepe, Enis Bardhi, Mahmoud Trezeguet, Paul Onuachu Yedekler: Taha, Berat, Visca, Fountas, Kerem, Denswil, Mehmet Can, Arif, Enis, Orsic Teknik Direktör: Abdullah Avcı Goller: Taylan (dk. 14 pen.), Marius (dk. 28), Fernandez (dk. 36 k.k.) (Samsunspor), Bardhi (dk. 32) (Trabzonspor) Sarı kart: Bennasser (Samsunspor)