GENEL - 10 Ocak 2019 Perşembe 15:48

Düğün magandaları bu yıl da havaya ateş edemeyecek

A
A
A
Düğün magandaları bu yıl da havaya ateş edemeyecek

Kırıkkale’de 2018 yılında başlatılan “Her Düğüne Bir Güvenlik Görevlisi Projesi” 2019 yılı içinde de devam edeceğini bildiren Kırıkkale Valisi Yunus Sezer, 2018 yılı içerisinde emniyet ve jandarma birimleri tarafından gerek il bazında gerek yurt çapında örnek teşkil eden başarılı çalışmalar yapılarak, Kırıkkale Türkiye’nin en huzurlu şehirleri arasında olduğunu söyledi.

Kırıkkale’de 2018 yılında başlatılan “Her Düğüne Bir Güvenlik Görevlisi Projesi” 2019 yılı içinde de devam edeceğini bildiren Kırıkkale Valisi Yunus Sezer, 2018 yılı içerisinde emniyet ve jandarma birimleri tarafından gerek il bazında gerek yurt çapında örnek teşkil eden başarılı çalışmalar yapılarak, Kırıkkale Türkiye’nin en huzurlu şehirleri arasında olduğunu söyledi.


2018 yılında Kırıkkale Valiliği oluru ile İl Emniyet Müdürlüğü, silahla rastgele ateş açılması sonucu yaşanabilecek olumsuzlukların önlenmesi amacıyla her düğün için bir polis görevlendirme kararı alındı. Bu projenin 2019 yılı içerisinde devam edileceği kaydedildi.


10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla sabah kahvaltısında il genelinde görev yapan basın mensuplarıyla bir araya gelen Kırıkkale Valisi Yunus Sezer, 2018 yılında başlatılan “Her Düğüne Bir Güvenlik Görevlisi Projesi” 2019 yılı içinde de devam edeceğini ifade etti.


Vali Sezer şu ifadeler yer verdi: “Herkesin de malumu üzere ilimizde başlatılan daha sonra tüm Türkiye’ye yayılan düğünlerde silah atılmasının engellenmesi maksadıyla ’Düğünümü Kana Bulama, Atılan Mermi Havada Kalmaz’ projesi kapsamında her düğüne bir güvenlik görevlisi görevlendirilmiş, düğünlerde silah atılması olayları engellenerek geçmiş senelerde yaşanan serseri kurşunlardan kaynaklanan ölümler, yaralanmalar ve maddi zararlarda yüzde 97 oranında azalma sağlanarak hedeflenen başarıya yaklaşılmıştır. 2019 yılında da aynı şekilde kararlılıkla proje kapsamında çalışmalar devam edecektir.”

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Diyarbakır Dicle’de Bilim Fuarı ilgi gördü Diyarbakır’ın Dicle ilçesinde yetenekli öğrencilerin projelerini sergilediği TÜBİTAK 4006–B Bilim Fuarı ilgi gördü. Şehit Bilal Dicle Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu’nda 14-15 Mayıs tarihlerinde ziyaretçileri ağırlayan fuarda 5 tasarım, 5 inceleme olmak üzere toplam 10 proje sergilendi. Fuarda 5 danışman öğretmen ve 12 öğrenci görev aldı. Fuarda, ‘Hayatımızda Algoritma’, atıklardan geri dönüşüm ve eğlenerek yabancı dil öğrenme konularında projeler yer aldı. Programa katılan Kaymakam Mustafa Atış, fuardaki stantları gezerek, incelediği projeler hakkında öğrencilerden bilgi aldı. Şehit Bilal Dicle Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu Müdürü Burhan Akalp, "Okul yönetimi olarak temel gayemiz, araştıran, sorgulayan ve çevresindeki sorunlara bilimsel yöntemlerle çözüm üretebilen bir nesil yetiştirmektir. TÜBİTAK’ın sunduğu bu imkânlar, öğrencilerimizin özgüvenlerini artırmakta ve onları yarının bilim insanları olma yolunda cesaretlendirmektedir. Bu anlamlı organizasyonun mutfağında yer alan, aylar süren hazırlık sürecinde öğrencilerimize rehberlik eden kıymetli öğretmenlerimize, azimle çalışan tüm öğrencilerimize ve desteklerini esirgemeyen velilerimize teşekkürlerimi sunuyorum" dedi. Etkinliğe Dicle Kaymakamı Mustafa Atış, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cihan Selçuk, Dicle İlçe Müftü Vekili Abdurrahman Alas, Şehit Bilal Dicle Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu Müdürü Burhan Akalp, proje yürütücüsü Hilal Yüksel, birçok kurum amiri, danışman öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.
Erzurum ETÜ, bilişim sistemleri ve teknolojileri fuarında Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ), Aydın’ın Kuşadası ilçesinde düzenlenen Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri Fuarı’na katılarak dijital dönüşüm ve bilişim teknolojileri alanındaki güncel gelişmeleri yerinde inceleyip çeşitli temaslarda bulundu. İzmir Katip Çelebi Üniversitesi ev sahipliğinde, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı destekleriyle 13-14 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilen fuara, ETÜ’yü temsilen Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Fatih Yetim, Bilgi İşlem Daire Başkanı Dr. Naci Bayrak ve Öğrenci İşleri Daire Başkanı Hasan Bostancı katıldı. "Karar Vericilerin Buluşması" temasıyla düzenlenen fuarda; bulut bilişim, açık kaynak yazılım ekosistemi, yerli ve milli bilişim ürünleri ile dijital eğitim platformları gibi farklı alanlarda geliştirilen teknolojik çözümler katılımcılara tanıtıldı. ETÜ heyeti, fuar kapsamında gerçekleştirilen panel ve çalıştaylara katılarak bilişim sektöründeki gelişmeler hakkında bilgi aldı. Fuar süresince gerçekleştirilen ikili iş görüşmelerinde sektör temsilcileriyle bir araya gelen ETÜ heyeti, üniversitenin dijital altyapısının geliştirilmesine yönelik yürütülebilecek çalışmalar üzerine değerlendirmelerde bulundu. Görüşmelerde, özellikle öğrenci işleri otomasyon sistemleri ve bilgi işlem güvenliği alanlarında kullanılabilecek yeni nesil teknolojiler ele alındı. Fuarın ardından değerlendirmelerde bulunan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Fatih Yetim, bilişim teknolojilerinin yükseköğretim kurumlarında eğitim ve yönetim süreçlerinin ayrılmaz bir parçası haline geldiğini belirterek, bu tür organizasyonların üniversitelerin dijitalleşme süreçlerine katkı sunduğunu ifade etti. Yetim, fuarda tanıtılan yerli ve milli çözümlerin incelenmesinin üniversitenin dijital dönüşüm vizyonu açısından önemli olduğunu kaydederek, öğrenci ve akademik personele daha nitelikli teknolojik imkânlar sunmak amacıyla çalışmalarını sürdürdüklerini dile getirdi.